Hommissa: Yhteisvastuukerääjä Heikki Korppi-Tommola

Hommissa: Yhteisvastuukerääjä Heikki Korppi-Tommola

”Minusta tuli yhteisvastuukerääjä joskus 1950-luvun lopulla, liki 60 vuotta sitten. Silloin keräysalueeni oli Helsingin köyhälistökortteleissa. Erään asunnon ovelta näin, että olohuoneen lattiassa oli reikä, metri kertaa kolmenkymmenen senttimetrin aukko kellariin. Asukkaat olivat niin köyhiä, ettei heillä ollut varaa korjata lattiaa. Sanoinkin sitten, että anteeksi, soitin epähuomiossa väärää ovikelloa.

Yhden kerran näiden vuosikymmenien aikana minun perääni on soitettu poliisit. Joku epäili, että kerään rahaa itselleni. Esittelin poliiseille lompakkoni muovikortteja. Onneksi keräyslistassa oli seurakunnan nimi ja diakoniatyöntekijän puhelinnumero. Poliisien ei tarvinnut laittaa minua ketjuihin ja viedä poliisilaitokselle.

On enemmän vaimoni Liisan kuin omaa ansiotani, että olen voinut toimia kerääjänä. Hän se on laittanut miehen matkaan, hoitanut kotiasiat ja ollut vielä huolissaan minusta, kuten silloin, kun viivyin lipaskeräysreissulla Ikeassa kahdesta iltayhdeksään.

Kerääjä pääsee tekemisiin ihmisistä parhaimpien kanssa. Haluan kiittää kunnioittavasti kaikkia keräykseen osallistuvia, ja Jeesuksen esimerkin mukaisesti etenkin niitä, jotka antavat jotain vähistä rahoistaan.”


Yhteisvastuun lipaskerääjät liikkeellä su 2.2. alkaen.

Jaa tämä artikkeli: