Hurskasta suklaata
Likööriä, viiniä, makkaraa, olutta ja suklaata. Tiesitkö, että monella eurooppalaisella luostarilla on pitkät perinteet herkkujen valmistuksessa?
Helsingissä Eerikinkadulla sijaitseva Trimeeri Oy tuo maahan kahta erilaista luostarissa valmistettua suklaaherkkua. Vuonna 1997 perustetun yrityksen omistaa Mikael Berchtold, mutta myymälässä työskentelee myös hänen äitinsä Maila Berchtold.
Samppanjakorkin muotoiset ja kokoiset suklaakonvehdit saapuvat puotiin ranskalaisesta nunnaluostarista.
— Konvehdit ovat tuhtia tavaraa. Sisällä on suklaamoussea ja aitoa shampanjaa, Maila
Berchtold kertoo.
Hän näyttää kuvaa, jossa iäkkäät sisaret pakkaavat konvehtirasioita käsin.
Toinen suklaaherkku saapuu Espanjasta Sevillan lähellä sijaitsevasta munkkiluostarista.
— Ei ole makeaa, eikä kitkerää, Maila sanoo tarjotessaan suklaalevystä maistiaista.
Suklaalevyt ja konvehdit päätyivät puodin hyllylle sattumalta. Munkkiveljesten suklaaseen Maila tutustui matkallaan Saksassa. Shampanjakorkin muotoisiin konvehteihin hän törmäsi Pariisissa.
— Jouduin työmatkallani jotenkin tilaisuuteen, jossa oli nunnia eri sääntökunnista, ja kuulin siellä konvehdeista.
Berchtoldien puodissa käy paljon vakioasiakkaita, jotka hakevat suklaita arkipäivän herkuiksi. Varsinainen myyntipiikki on keväällä.
— Shampanjakonvehteja ostetaan etenkin ylioppilasjuhliin, Maila kertoo.
Suklaakonvehdit 12 e /
4 kpl ja 30 e / 12 kpl.
Luostarisuklaa 4,50 e / levy.
Jaa tämä artikkeli: