null Hyvä mieli yllättää aulakahveilla

Kohtaamisia. Veikko Ahonen ja Tanja Puhakka tapasivat Ailan ja Saran eteläisen aikuissosiaalityön aulassa. Kuva: Jukka Granstrom

Kohtaamisia. Veikko Ahonen ja Tanja Puhakka tapasivat Ailan ja Saran eteläisen aikuissosiaalityön aulassa. Kuva: Jukka Granstrom

Hyvä mieli yllättää aulakahveilla

"On loogista, että me olemme siellä, missä seurakuntalaisetkin", sosiaalitoimiston aulassa kakkukahvit tarjoava diakoniatyöntekijä Veikko Ahonen sanoo.

"Minun tuurillani tuo kakku lätsähtää lattialle", Ailaksi esittäytyvä nainen lohkaisee, kun Olarin seurakunnan diakoniatyöntekijä Veikko Ahonen leikkaa hänelle vadelmatäytekakkua. Nuori mies tarkistaa Ahoselta ja diakoniatyöntekijä Tanja Puhakalta, onko tarjoilu ilmaista. On se.

Espoon eteläisen aikuissosiaalityön aulaan on katettu kahvia ja teetä sekä särpimeksi korvapuusteja, voisilmäpullia ja prinsessakakkua. Kahvin ja leivonnaisten lisäksi tarjolla on myös muhkeita vaaleita limppuja kotiin vietäväksi.
 

Tässä yhtälössä kaikki voittavat. Me tapaamme niitä ihmisiä, joita meidän kuuluukin."
– Veikko Ahonen


Niille, joilla on tarvetta

Välillä joku pysähtyy tervehtimään tuttua, mutta muuten tunnelma on hiljaisen keskittynyt kuin kirjastossa. Ihmiset istuvat odottamassa vuoroaan, hoitavat asioitaan aulan tietokoneilla tai täyttävät lomakkeiden tyhjiä kohtia kuulakärkikynällä.

Ihmisten käsiin ilmaantuu pahvimukeja. Ahonen kuuntelee äitiä, joka kertoo jo aikuisikään ehtineen poikansa kokemista vastoinkäymisistä.

Café Korva & puusti on toiminut vuoden ajan. Toiminta-ajatus on yksinkertainen. "Jaetaan niille, joilla on tarvetta", Ahonen kiteyttää.

Sosiaalitoimiston ovet aukesivat aulakahvilalle heti, kun Ahonen ja diakoniatyöntekijä Kristiina Huotari ehdottivat asiaa.

Kävi ilmi, että sosiaalitoimistossa suunniteltiin aulapalvelun järjestämistä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Diakoniatyön lisäksi aulapalvelua toteutetaan sairaanhoitajien, Sininauhaliiton asumisneuvojien, ulkomailta muuttaneiden In Espoo -neuvonnan sekä asukastalo Kylämajan kanssa.

Aulakahvilan tarjoilut saadaan lahjoituksina Isossa Omenassa toimivasta Leipomo Keisarista, jonka antimilla pyörii myös perjantai-iltapäivinä toimiva Matinkappelin Leipäkahvila.


Kotiin vietäväksi. Diakoniatyöntekijät Tanja Puhakka ja Veikko Ahonen jakoivat myös Leipomo Keisarin muhkeita limppuja.

Kaikki voittavat

Leivonnaisten noudosta ja kuljetuksista huolehtivat Olarin seurakunnan vapaaehtoistyöntekijät, joiden vuorot sovitaan kuukaudeksi kerrallaan.

"Tässä yhtälössä kaikki voittavat. Keisarin ei tarvitse heittää hyvää pullaa pois. Me tapaamme niitä ihmisiä, joita meidän kuuluukin. On loogista, että me olemme siellä, missä seurakuntalaisetkin", Ahonen toteaa.

"Tiedän, että tämä on kiva ja iloinen asia, mutta ihmisten ilon määrä on vähän yllättänyt."

Jaa tämä artikkeli: