Taneli Kylätasku -haulla löytyi 331 hakutulosta.

1. Ilmastonmuutos ei kysy kenenkään mielipidettä, mutta sen torjumiseen tarvitaan laaja tuki

– Kestävän kehityksen tavoitteista on tullut ihmisiä voimakkaasti jakava asia, totesi Sofia Forumissa puhunut presidentti Tarja Halonen. Ilmastopolitiikan kohtaamaa vastustusta pohdittiin myös Bios-tutkimusyksikön tilaisuudessa.

12.12.2019

2. Körtit järjestävät Star Wars -seuroja – jedit opettavat jättämään hötkyilyn

”Tarkoituksena on tuoda esiin körttien sanomaa ja viihdyttää itseämme”, toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen sanoo.

28.11.2019

3. Raamatun tulkintaan liittyy aina vastuu, jota emme voi väistää, sanoo evankelis-luterilaisen kirkon raamattukouluttaja

Ajatus, jonka mukaan Raamatun sanaa ei pidä tulkita, vaan totella, saa kouluttaja Mika Aspisen hälytyskellon soimaan.

14.11.2019

4. Isä elää viikon kaurapuurolla, jotta voi syödä viikonloppuna hyvin lastensa kanssa – diakoniatyöntekijöille miesten vaikeat tarinat ovat tuttuja

Yksinäisyys ja taloudellinen niukkuus syövät miestä, mutta harva puhuu siitä julkisesti. Monien diakoniatyöntekijöiden kuulemat tarinat ovat selviytymistarinoita.

05.11.2019

5. Harras hetki: Terhi Varjoranta nauttii mandalan kauneudesta ja epätäydellisyydestä

Tehdessään mandalaa Terhi Varjoranta ei ajattele elämänsä asioita. Silti hänen sisimmässään tapahtuu jotakin.

25.10.2019

6. ”Jokainen aamu alkoi sen miettimisellä, missä voisin päästä suihkuun” – turvaan pääseminen on asunnottoman naisen ensimmäinen tarve

Asunnottomien yö nostaa esiin asunnottomat naiset, joiden tarpeita nykyiset tukipalvelut eivät tunnista.

14.10.2019

7. Ekologinen kriisi on ihmismielen kriisi – öljyn varassa elävä ihminen on pienentynyt sisäisesti

Filosofi Tere Vadénin mukaan ilmastonmuutos nostaa eteemme kysymyksiä, joihin tekniikka ei vastaa. Ekoteologi Pauliina Kainulainen irrottautuu kulutuskulttuurista kristillisten mietiskelyperinteiden avulla.

10.10.2019

8. Tutkimus: Vihapuhe yrittää vaientaa kohteensa – naispäättäjä joutuu maaliksi miestä useammin

Lähes puolet kansanedustajista ja kolmannes kuntapäättäjistä on joutunut vihapuheen kohteeksi luottamus- tai virkatehtäviensä vuoksi. Naisiin kohdistuva vihapuhe on rajumpaa kuin miehiin kohdistuva.

04.10.2019

9. Tutkimustieto vei mormonit kriisiin, jossa järki ja usko törmäävät

Mormonien nettisukupolvi on löytänyt uskontonsa syntyvaiheisiin liittyvän tutkimustiedon. Nyt nuoret esittävät kysymyksiä kirkon johtajien rehellisyydestä.

25.09.2019

10. Saksan evankelinen kirkko lähettää Välimerelle pelastusaluksen

Myös Lääkärit ilman rajoja -järjestö aloitti elokuussa uudelleen pelastustehtävät Välimerellä.

23.09.2019

11. Hävikkiruokakauppa on vähentänyt ruokajätettä 93 500 kilolla

Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa WeFood on löytänyt asiakkaansa kauppakeskus Redissä. Myynti vähentää ruokajätettä ja tukee Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyötä.

17.09.2019

12. Tuomas Rajala tuntee jättäjän häpeän – syyllisyys raskaana olevan vaimon jättämisestä piinasi häntä vuosien ajan

Mies, joka puhuu tunteistaan, selviytyy avioerosta hengissä, vakuuttaa toimittaja Tuomas Rajala. Hän kirjoitti selviytymisoppaan miehille.

21.08.2019

13. Psykoterapeutti Outi Saleva: Unen ymmärtämiseen ei tarvita oraakkelia

Uniryhmä ottaa sille kerrotun unen omakseen ja auttaa tutkimaan sen salaisuutta. Kuitenkin vain unen näkijä voi selittää sen merkityksen itselleen.

09.08.2019

14. Piispan viran jättävä Björn Vikström: ”Sen, että olemme yhdenvertaisia Jumalan edessä, pitää näkyä tavassa kohdella toisiamme”

Porvoon piispa Björn Vikström tekee ainutlaatuisen ratkaisun: hän jättää piispan tehtävän ja siirtyy yliopistoon. Valmisteilla on kirja vieraanvaraisuudesta ja luentosarja populismista.

09.07.2019

15. ”Otan helmet esiin, kun olen jännittynyt” – rukoushelmien käyttö tulee tutuksi Hakunilan seurakunnan riparilla

Rukoushelmiin tarttuminen tuo päivään hyvää energiaa ja auttaa rauhoittumaan tiukassa tilanteessa, kertovat Hakunilan seurakunnan isoset Miko Rantala ja Nea Lind.

13.06.2019

16. Rukoushelmet ovat enemmän kuin kaunis stressilelu – tavoita sisäinen rauha paikasta riippumatta

Rukousnauhat ja -helmet ovat ikiaikaisia apuvälineitä hiljentymiseen ja keskittymiseen.

06.06.2019

17. Missä taivas on, pohtivat eri alojen tutkijat – suomalainen tangokin voi herättää taivaskaipuun

Kun kaihon tunne pysäyttää ihmisen, hän on lähellä sitä, mitä sanotaan taivaaksi.

23.05.2019

18. Rakkaus voi parantaa paremmin kuin terapia – traumasta toipuminen vaatii kolme askelta

Jos ihminen tuhoaa tiedostamattaan rakkaussuhdettaan, syynä on usein aikaisempi traumaattinen kokemus. ”Jospa ajattelisimme parisuhdetta tienä itseksi tulemiseen.”