Taneli Kylätasku -haulla löytyi 311 hakutulosta.

1. Tv-dokumentti näyttää, miltä tiukasta uskonyhteisöstä eronneesta tuntuu – nuori menehtyi, koska olisi tarvinnut Jehovan todistajien kieltämän verensiirron

Uskontojen uhrien vertaisryhmässä puhuvat Jehovan todistajista, vanhoillislestadiolaisista ja helluntailiikkeestä lähteneet. Ahtaasta uskosta irrottautuminen on suunnaton helpotus.

23.04.2019

2. Onneksi Jeesus nousee kuolleista – näin elät pääsiäisen yhdessä lapsen kanssa

Pääsiäinen lasten kanssa voi avata antoisan keskustelun. Pienimmille syli on juhlapyhinäkin sanoja tärkeämpi.

12.04.2019

3. Helsinkiläislapsille pidetään ristiäiset harvemmin kuin muille – moni äiti päätti suhtautumisensa kasteeseen jo ennen parisuhdetta

Kastamattomuuden yleisin syy on se, että vanhemmat haluavat antaa lapselleen mahdollisuuden päättää asiasta myöhemmin itse.

22.03.2019

4. Nuoret naiset luopuvat joukoittain uskosta Jumalaan – samaan aikaan heidän kiinnostuksensa hengellisyyteen lisääntyy

Kimmo Ketola Kirkon tutkimuskeskuksesta: "Kirkko on ollut näkyvästi esillä avioliittolain muutoksen vuoksi, ja suurin osa nuorista naisista hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliitot."

13.03.2019

5. Helluntailaiset heittivät Daniel Nylundin teininä seurakunnastaan saatanalle – yhteisöissä yli viisikymmentä vuotta asunut Jeesus-hippi on huomannut, että hylätyksi joutuu yllättävistä syistä

Yksilöllisyyden ja yhteisöllisyyden välinen ristiriita elää Nylundin mukaan vahvimmillaan tasa-arvoon ja sukupuoli-identiteettiin liittyvissä kysymyksissä. Nykyään mies voidaan leimata vaikka siitä, että hän avaa oven naisena pitämälleen muunsukupuoliselle.

12.03.2019

6. Harras hetki: Jokin Ilona Huolmanin sisimmässä rukoilee, vaikkei hän olisi edes tietoinen asiasta

Vaikea parisuhteen päättyminen toi Ilona Huolmanin nuoruudessa heränneen hengellisen kaipuun takaisin pintaan.

21.02.2019

7. Päästöjen vähentämistä kannattaa vielä yrittää, vakuuttaa ilmastotutkija Laura Riuttanen

Ilmastotutkija Laura Riuttasen johtama työryhmä haluaa kirkosta hiilineutraalin.

21.02.2019

8. Ystävänpäivänä rakkauden osoittamista voisi oppia vaikka koiralta, ehdottaa perheneuvoja Paula Ruotsalainen

Perheneuvoja Paula Ruotsalaisen mukaan puoliso jää liian usein sivustakatsojaksi, kun kumppanin hellyys kohdistuu vain lapsiin ja lemmikkieläimiin.

13.02.2019

9. Harras hetki: Satu Kalajainen tavoittaa ladulla tilan, jossa kaikki on hyvin

Kun hiihtäminen on rentoa ja vaivatonta, Satu Kalajaisen mieli vapautuu rajoittavista ajatuksista.

06.02.2019

10. Uupuneiden terapeutti uupui liukuhihnatyössä, mutta oppi lopulta hoitamaan itseään

Terapeutti Heli Suutari kirjoitti itselleen parantavia sanoja. "En enää lyö lyötyä sättimällä itseäni."

25.01.2019

11. Voittotuuletus muistuttaa ylistystä, HIFK:n motto voisi olla kirkon strategiasta – tältä jääkiekko-ottelu näyttää kirkon miehistä

Yllättävän moni asia yhdistää urheilua ja uskontoa, sanovat pastori Jan Ahonen ja uskontotieteilijä Jussi Sohlberg.

22.01.2019

12. Ramez Ansaran rippikoulussa saa kritisoida sekä Raamattua että Koraania

Pastori Ramez Ansara antaa turvapaikanhakijoille kasteopetusta, jossa kriittinen ja itsenäinen ajattelu on tärkeässä osassa.

21.12.2018

13. Ensimmäinen joulu turvassa – Mustafan tie kulki Bagdadin luotisateesta espoolaiseen räntäsateeseen

Tänä jouluna Mustafa Al-Sudani tuntee olevansa turvassa ensimmäistä kertaa vuosiin. Syyrian sotaa paenneiden Kahlah Flahan ja Maher Almasihin perheessä joulu herättää sekä kiitollisuutta että koti-ikävää.

21.12.2018

14. Espoon seurakunnat luopuvat kirkon ympäristödiplomista – muiden suurten kaupunkien seurakunnat ovat mukana

Hallintojohtaja Risto Hämäläisen mukaan diplomin raportointi on ollut raskasta, eikä vaikuttavuus ole vastannut odotuksia.

04.12.2018

15. Lapsettomuus ja äidin kuolema veivät sosiologi Kaisa Kuurneen kriisiin, jossa oli pakko hyväksyä elämän arvaamattomuus

Kaisa Kuurneen elämässä tapahtui monta surullista asiaa peräkkäin eikä mikään tuntunut menevän kuten hän toivoi. Tuskallisista kokemuksista alkoi sisäinen matka kotiin.

22.11.2018

16. Tekoäly kurottaa kohti ihmisyyttä – mutta kukaan ei tiedä, onko tuloksena zombi vai mystikko

Ihmisen kaltaisen tekoälyn tavoittelu nostaa esiin tietoisuuden ongelman, joka on vanha filosofinen kysymys. Kognitiotieteilijä Michael Laakasuon mukaan edessä voi olla myös kysymys siitä, häviääkö ihminen lajina.

15.11.2018

17. Päihdekuolema jää usein omaisten ja läheisten salaisuudeksi, josta ei kerrota ulkopuolisille

Pyhäinpäivänä avautuu uusi verkkosivu, jossa on mahdollisuus kertoa vaietusta surusta. Toipuminen alkaa tunteiden jakamisesta.

02.11.2018