Taneli Kylätasku -haulla löytyi 295 hakutulosta.

1. Espoon seurakunnat luopuvat kirkon ympäristödiplomista – muiden suurten kaupunkien seurakunnat ovat mukana

Hallintojohtaja Risto Hämäläisen mukaan diplomin raportointi on ollut raskasta, eikä vaikuttavuus ole vastannut odotuksia.

Tue Dec 04 10:40:00 EET 2018

2. Lapsettomuus ja äidin kuolema veivät sosiologi Kaisa Kuurneen kriisiin, jossa oli pakko hyväksyä elämän arvaamattomuus

Kaisa Kuurneen elämässä tapahtui monta surullista asiaa peräkkäin eikä mikään tuntunut menevän kuten hän toivoi. Tuskallisista kokemuksista alkoi sisäinen matka kotiin.

Thu Nov 22 12:55:00 EET 2018

3. Tekoäly kurottaa kohti ihmisyyttä – mutta kukaan ei tiedä, onko tuloksena zombi vai mystikko

Ihmisen kaltaisen tekoälyn tavoittelu nostaa esiin tietoisuuden ongelman, joka on vanha filosofinen kysymys. Kognitiotieteilijä Michael Laakasuon mukaan edessä voi olla myös kysymys siitä, häviääkö ihminen lajina.

Thu Nov 15 14:00:00 EET 2018

4. Päihdekuolema jää usein omaisten ja läheisten salaisuudeksi, josta ei kerrota ulkopuolisille

Pyhäinpäivänä avautuu uusi verkkosivu, jossa on mahdollisuus kertoa vaietusta surusta. Toipuminen alkaa tunteiden jakamisesta.

Fri Nov 02 13:00:00 EET 2018

5. Pauliina Kainulainen puolustaa metsiä ja etsii ekologisen kriisin ratkaisuja mietiskelevästä rukouksesta

Eläinten elinympäristöjen säilyttäminen edellyttää ihmisiltä siirtymistä toisenlaiseen ajatteluun ja elämäntapaan. Siinä tarvitsemme filosofian ja uskontojen apua, sanoo ekoteologi Pauliina Kainulainen.

Tue Oct 30 13:25:00 EET 2018

6. Eläinten määrä on romahtanut alle puoleen – kehitys uhkaa myös ihmistä

WWF:n tuore raportti vaatii nopeaa korjausliikettä.

Tue Oct 30 08:30:00 EET 2018

7. Harras hetki: Suunnistaessa voi kokea pyhän läsnäoloa tai pudota suohon

Suunnistaminen on jättänyt jälkiä Mari Torri-Tuomisen kehoon. Niitäkin selvempiä ovat lajin henkiset vaikutukset.

Thu Oct 18 13:00:00 EEST 2018

8. Uskonnot yhdistävät voimansa pysäyttääkseen ilmasto­katastrofin, ja se on merkittävämpi uutinen kuin moni tajuaa

Yhä useammat uskonnolliset johtajat ovat eri mieltä poliittisten päättäjien kanssa, kertoo emerituspiispa Mikko Heikka.

Tue Oct 16 12:45:00 EEST 2018

9. IPCC:n ilmastoraportin antama toivo yllätti kirkon asiantuntijan

Ilmastopakolaiset eivät voi hakeutua naapurimaihin, koska niissä kärsitään täsmälleen samoista ongelmista, muistuttaa kirkkohallituksen asiantuntija Ilkka Sipiläinen.

Tue Oct 09 15:30:00 EEST 2018

10. Kasvatuksen pitää muuttua, jos haluamme säilyttää maapallon elinkelpoisena

Ilmastokatastrofin uhka pakottaa vanhemmat ja opettajat pohtimaan uudestaan kasvatuksen perusteita, sanoo professori Veli-Matti Värri.

Mon Oct 08 11:00:00 EEST 2018

11. Harras hetki: Vuohien hoitaminen ja rukoushetket rytmittävät Eeva Vitikka-Annalan elämää

Eeva Vitikka-Annala aloittaa jokaisen päivän rukoushetkellä. Sen jälkeen hän vie vuohille aamupalaa.

Fri Sep 28 10:40:00 EEST 2018

12. Nainen, tutustu vihaasi – aito tunneilmaisu voi pelastaa parisuhteen

Aggressio on pohjimmiltaan myönteinen elämänvoima, joka voi muuttua tuhoavaksi. Joskus kiltin naisen suuttuminen pelastaa parisuhteen.

Tue Sep 25 13:30:00 EEST 2018

13. Yritykset ajavat Suomeen yritysvastuulakia – ”häikäilemättömät kilpailijat samalle viivalle”

#Ykkösketjuun-kampanja ajaa Suomeen lakia yritysten ihmisoikeusvastuusta.

Mon Sep 24 09:10:00 EEST 2018

14. Tuomiorovasti Antti Kujanpää: Raskas rakentaminen ei sovi Espoon tuomiokirkon jokimaisemaan

Tuomiorovasti Antti Kujanpää jättäisi Espoonjoen varteen 50 metrin rakentamattoman suojavyöhykkeen suunnitteilla olevassa Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavassa. Alueen kasvavaa asukasmäärää Kujanpää ei pidä ongelmana.

Fri Sep 21 14:30:00 EEST 2018

15. Kirkko lobbaa jo seuraavaa hallitusohjelmaa – teemoina lapsiperheiden köyhyys, turvapaikanhakijoiden oikeudet ja saattohoito

Kansliapäällikkö Jukka Keskitalon mukaan kirkon tavoitteista jäi jälkiä sekä nykyisen hallituksen että sen edeltäjän hallitusohjelmiin.

Fri Sep 21 10:50:00 EEST 2018

16. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila puhuu vaikeista asioista, joista emme halua kuulla – ”Minulla on velvollisuus antaa hyvää eteenpäin”

Tuomas Kurttilan mielestä pienelläkin ihmisellä on oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi. Joskus se vaatii julkista keskustelua vaikeista asioista.

Mon Sep 17 13:00:00 EEST 2018

17. Oikeuspsykologi Julia Korkman selvittelee työssään lasten seksuaalista hyväksikäyttöä – laulaessaan hän saa yhteyden johonkin ikuiseen

Oman äidin esimerkki painoi, kun Julia Korkman pohti valintaa laulajan ja psykologin ammattien välillä.

Mon Sep 10 13:15:00 EEST 2018

18. Kirkko haastetaan vähentämään kasvihuonepäästöjä ennätysvauhtia – työryhmä tavoittelisi hiilineutraaliutta jo vuonna 2030

Jos kirkko sitoutuu työryhmän ehdotukseen, aikataulu olisi kaksi vuosikymmentä nopeampi kuin Suomen kansallisessa tavoitteessa.

Thu Sep 06 14:20:00 EEST 2018

19. Amerikkalaisprofessori: ympäristöliike on uskonto, joka haastaa talouskasvuun nojaavat paratiisilupaukset

Amerikkalaisen professori Robert H. Nelsonin mielestä ihmisen on pakko leikkiä Jumalaa, halutti tai ei. Ekoteologi Panu Pihkala on eri linjoilla Nelsonin kanssa.

Wed Sep 05 12:25:00 EEST 2018

20. Tiukille joutuminen saa pinnan kiristymään arjessa, politikassa ja nettikeskusteluissa – professori Jaana Hallamaalla on ehdotus jakolinjojen purkamiseksi

Kirkko ja kaupungin verkkokolumnistina aloittava Jaana Hallamaa suosittelee joukkoliikennettä. Siellä on hyvä aloittaa henkinen siedätyshoito.

Tue Sep 04 13:25:00 EEST 2018