Taneli Kylätasku -haulla löytyi 438 hakutulosta.

1. ”Jeesus otti pilven kuin taksin ja lähti” – Matti Myllykosken mukaan kristityn ei tarvitse omaksua Raamatun tekstien maailmankuvaa

Helatorstain raamatuntekstissä Jeesuksen taivaaseenastumisesta näkyy antiikin ihmisten ymmärrys maailmasta.

25.05.2022

2. Ajatus kuolemattomasta sielusta voi auttaa lemmikkieläimen menettänyttä

Kuolema näyttää, että elämän hallitsemisella on rajansa. Joustava maailmankatsomus auttaa menetyksen terapeuttisessa käsittelyssä, sanoo uskontotieteilijä Teuvo Laitila.

24.05.2022

3. Mia Backman aikoo käyttää osan koiransa tuhkasta tatuointiin – ”Jokaisesta päivästä on mentävä yli ilman häntä”

Elokuussa 2021 kuollut Iines-koira oli läsnä Mia Backmanin onnenhetkissä, kriiseissä ja isojen päätösten syntyessä.

19.05.2022

4. Hiljaisen tien pysäkki – Sirkku Aitolehden kaipauksen ympärille syntyi uusi luostariyhteisö

Sirkku Aitolehti on tutkinut sisintään psykodraaman, bibliodraaman ja meditatiivisen rukouksen avulla. Noin vuosi sitten hän huomasi kaipaavansa luostarin kaltaista hiljentymisen paikkaa.

03.05.2022

5. Karjalan Evankelinen Seura ja Hiljaisuuden Ystävät yhdistyvät – Poitsilan kartano siirtyy Hiljaisuuden Ystävien omistukseen

Toiminnanjohtaja Juha Tanskan mukaan kahden järjestön yhdistyminen tuo diakonian hiljaisen rukouksen rinnalle. Hiljaisuuden Ystävät julkaisee jatkossa Päivän Tunnussanan suomenkielistä laitosta.

02.05.2022

6. Uupumus on kehon viisautta, sanoo kielen tutkija Janne Saarikivi – ”Elämä on keskeneräistä ja myös jää sellaiseksi”

Burnoutin kokenut kielten tutkija Janne Saarikivi ei halua parantua täysin ennalleen, koska uupuminen näytti, mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

19.04.2022

7. ”Elämän ei ole pakko toistaa ennalta määrättyä kaavaa” – professori Paavo Kettusen mukaan hyväksyvä armo vie yhteyteen todellisen minuuden kanssa

Tutustumalla kätkettyihin ja vaiettuihin puoliinsa ihminen voi vapautua elämän suorittamisesta ja suuntautua kohti itselle hyviä asioita.

07.04.2022

8. Älä yritä tukahduttaa kiukkuasi – vihaisella vanhemmalla on kolme tehtävää, sanoo psykoterapeutti Heli Pruuki

Perhepsykoterapeutti Heli Pruuki kannustaa pikkulasten vanhempia tutustumaan omiin aggression tunteisiinsa.

14.03.2022

9. Ikäihmisten asiointia tukeva Keikka-apu palaa koronatauolta Länsi-Vantaalla – nyt etsitään uusia vapaaehtoisia

Keikka-avun vapaaehtoiset saattavat ikäihmisiä esimerkiksi kauppaan, apteekkiin tai lääkäriin. Vapaaehtoinen voi valita itselleen sopivan tehtävän kännykkäsovelluksen avulla.

01.03.2022

10. Kirkon Ulkomaanapu ja Fida keräävät varoja ukrainalaisten auttamiseksi

Kirkon Ulkomaanapu ja Fida keräävät varoja laajentuvan sodan alle jääneiden ukrainalaisten auttamiseksi. Humanitaarisesta kriisistä voi tulla erityisen vaikea kylmän talven ja samanaikaisen koronapandemian vuoksi.

24.02.2022

11. Korona-ajan perhekriisit tulevat aaltoina Vantaalla – kevään rekrytoinnit tuovat perheneuvontaan uusia tapaamisaikoja

Joissakin perheneuvonnan asiakasperheissä suhtautuminen koronarajoituksiin ja lasten rokottamiseen on aiheuttanut ristiriitoja.

24.02.2022

12. Kanavointi, näkymättömät maailmat ja vaihtoehtoterapiat ovat vahvassa nosteessa nuorten keskuudessa

Uusimpien kyselytutkimusten mukaan uushenkiset ajatukset kiinnostavat yhä enemmän myös nuoria miehiä.

22.02.2022

13. Espoon seurakunnat tarjoavat nuorille walk in -terapiaa maaliskuusta alkaen – ajanvarausta tai lähetettä ei tarvita

Espoossa aloitetaan 16–29-vuotiaille nuorille tarkoitettu walk in -terapia 11. maaliskuuta. Neljä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan työntekijää ottaa vastaan tuen tarpeessa olevia perjantai-iltapäivisin Viherlaakson kappelissa.

17.02.2022

14. ”Häpeä ja synti” – Päivi Räsäsen oikeudenkäynti nostaa esiin kirkon sielunhoitajille tuttuja satuttavia sanoja

Kansanedustaja Päivi Räsäsen oikeudenkäynnissä Helsingin käräjäoikeus joutuu punnitsemaan myös sanojen ”häpeä ja synti” merkitystä. Emeritusprofessori Paavo Kettunen on tutkinut suomalaisten kokemaa synnintuntoa, syyllisyyttä ja häpeää 1990-luvulta lähtien.

11.02.2022

15. Kommentti: Saapas-työntekijän liivi koulun pihalla on hätkähdyttävä ajan merkki

Yhteisvastuukeräys tuo ostareilta ja festareilta tutut Saapas-työntekijät myös kouluihin. Kysyin tutulta opettajalta ja koulupsykologilta, miksi lasten ja nuorten arkiseen ympäristöön tarvitaan uusia turvallisia aikuisia.

04.02.2022

16. Näin muslimit ja buddhalaiset kannustavat torjumaan koronaa: rokotuksia moskeijassa ja kuva Dalai Lamasta koronapiikillä

USKOT-foorumin järjestämässä tilaisuudessa keskusteltiin siitä, miten uskonnolliset yhteisöt voivat tukea koronapandemian hillitsemistä. Pandemia aiheutti kriisin myös luottamukselle viranomaisia kohtaan.

03.02.2022

17. Väitöstutkimus: Uskonto on aina ollut haastettu oppiaine – ”Ei ole helppoa rakentaa neutraalia oppiainetta, joka tekisi oikeutta oppilaiden erilaisille maailmankatsomuksille”

Kasvatustieteilijä Juha Luodeslampi tutki, miten uskonnonopettajat kokivat 1970-luvun peruskoulu-uudistuksen ja poliittisen kuohunnan.

31.01.2022

18. Yhä useampaa nuorta ahdistaa, ja se on aikuisten syytä – suunta voitaisiin kääntää tavallisilla hyvän terveydenhuollon konsteilla

Nuorten ahdistus- ja masennusoireet ovat lisääntyneet jo vuosien ajan, ja noin puolet nuorista jää ilman vaikuttavaa hoitoa. Asiantuntijat peräänkuuluttavat toimivia mielenterveyspalveluita sekä tilaa nuoruuteen kuuluvalle keskeneräisyydelle.

27.01.2022

19. ”Luulin, että alkoholi nollaisi stressin” – Darravapaa-yhteisön perustaja Laura Wathén ravistelee juomisen ja raitistumisen normeja

Laura Wathénin mukaan alkoholin käyttö on monissa tilanteissa normi, jonka rikkoja joutuu vastaamaan tunkeileviin kysymyksiin. Itse hän on valinnut alkoholittoman elämäntavan.

30.12.2021