Toimittajat
Taneli Kylätasku -haulla löytyi 486 hakutulosta.
-
Leipäjonot muuttuivat väliaikaisesta hätäavusta ekologiseksi innovaatioksi – uusi tutkimus selvittää, miten niistä voitaisiin luopua
Koneen säätiön rahoittamassa tutkimushankkeessa selvitetään, millainen olisi yhteiskunta, jossa seurakuntien ja järjestöjen jakamaa ruoka-apua ei enää tarvita.
22.11.2023
-
Aloittaessaan ruoka-avun jakamisen 90-luvun lamavuosina kirkko päätti, että sen pitää yrittää vaikuttaa politiikkaan
Kirkko vastasi 1990-luvun lamaan uusilla diakonian muodoilla ja poliittisella vaikuttamisella. Nyt se hakee rooliaan taantuman ja vähäosaisiin kohdistuvien leikkausten keskellä.
22.11.2023
-
Isä Raimo on Suomen katolilaisten uusi piispa, jonka opettajina ovat olleet Opus Dei -järjestö ja muumit
Katolinen pappi ja lääkäri Raimo Goyarrola löysi kutsumuksensa sairastavan äidin vierellä.
21.11.2023
-
Älysormus tavoittaa tunnereaktiot messun aikana – ehtoollisella datassa näkyy piikki
Älysormuksilla kerätty data kertoo, että jumalanpalvelus on kävijöille rauhoittava ja meditatiivinen hetki.
10.10.2023
-
Paavi Franciscus: Luonto on joutunut ihmisen orjaksi – muutos alkaa mielestä, sanoo teologi Pauliina Kainulainen
Paavi Franciscus julkaisi kehotuskirjeen, joka vaatii marraskuun lopussa kokoontuvalta YK:n ilmastokokoukselta nopeita ja radikaaleja toimia. Teologi Pauliina Kainulainen kiinnittää huomiota ekologisen siirtymän sisäiseen puoleen.
09.10.2023
-
”Päästä minut pahasta” – Pappi Lea Kujanpää rukoilee ihmisten puolesta, jotka kokevat joutuneensa vaikeuksiin pahojen henkien kanssa
Pappi Lea Kujanpää ja rovasti Eero Junkkaala järjestävät rukoushetkiä, joihin voi sisältyä pahan hengen karkottaminen. ”Emme huuda emmekä mesoa, emmekä koske ihmiseen. Emme saa toiminnasta rahaa”, Kujanpää sanoo.
25.09.2023
-
Suomalaiset yhdistelevät nyt aineksia eri uskontoperinteistä – ”Näen mahdollisena varsin avaran ja sisäänsä sulkevan kristillisen spiritualiteetin”, sanoo tutkija Jussi Sohlberg
Yhdisteletkö erilaisia uskontoperinteitä? Niin on aina tehty, sillä uskonnot elävät aina kussakin ajassa ja ympäristössä.
19.09.2023
-
Kun mikään ei tuo hyvää oloa – näin tunnistat kehityksellisen trauman ja saat apua
Jos ihminen ei ole tullut vauvana ja pienenä lapsena nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi, hän mukautuu, suorittaa ja yrittää ostaa huomiota, jota luulee rakkaudeksi, sanoo kouluttajapsykoterapeutti Juha Klaavu.
11.09.2023
-
Piispa Kaisamari Hintikka: Kirkko voi tarjota turvallisia tiloja dialogiin, jota tarvitaan rasismin murtamiseksi
Piispa Kaisamari Hintikka otti kantaa viime kuukausien rasismikeskusteluun ja nosti esiin herätysliikkeiden erilaisen opetuksen pelastuksesta puhuessaan piispainkokoukselle Kirkkonummella.
05.09.2023
-
Surevan läheisen nettiopas auttaa byrokratian ja surun kanssa
Uusi nettiopas vastaa kysymyksiin, jotka tulevat tärkeiksi läheisen kuoleman jälkeen.
26.06.2023
-
”Kyllä tämä luo haasteita diakoniatyölle”, sanoo uuteen hallitusohjelmaan tutustunut kansliapäällikkö Pekka Huokuna – kolme kirkon tavoitetta toteutui osittain
Kansliapäällikkö Pekka Huokunan mukaan on syytä huolestua heikoimmassa asemassa olevien tilanteesta.
20.06.2023
-
Uskonnollisuus parantaa henkistä hyvinvointia – ”Maailman onnellisin ihminen laulaa kirkkokuorossa ja asuu ruotsinkielisellä Pohjanmaalla”, sanoo tutkija
Pelkästään yhteisöllisyys ei riitä selittämään uskonnollisuuden myönteisiä vaikutuksia. Myös rukoileminen ja uskonnon kokeminen tärkeäksi tukevat hyvinvointia.
16.06.2023
-
Viimeisten aikojen aktivisti – Risto Isomäen mieli käy välillä kierroksilla, kun hän etsii ratkaisuja ihmiskunnan kohtalonkysymyksiin
Kirjailija ja kansalaisaktivisti Risto Isomäki löysi elämäntehtävänsä jo teinivuosina. Maailman parantaminen on vienyt myös jaksamisen rajoille.
25.05.2023
-
”En ole enää varsinainen ateisti, mutta en myöskään uskovainen” – Risto Isomäki kertoo, miksi tieteellinen maailmanselitys ei enää tunnu riittävältä
Viime vuosikymmeninä käyty tieteellinen keskustelu saa Risto Isomäen pohtimaan, voisiko universumi sittenkin olla tietoisen olennon synnyttämä.
25.05.2023
-
Psykoterapeutti Anna-Kaisa Pitkäsen työtovereihin kuuluu hevosia ja muita maatilan eläimiä – ”Torjutuksi tullut lapsi saa eläimeltä toisenlaisen viestin”
Hevonen, kissa ja kana osallistuvat lasten ja nuorten psykoterapiaan Breytingin maatilalla.
15.05.2023
-
Kastettu aikuinen voi pian saada uuden kummin – ”Kummin merkitys ei katoa, kun täysi-ikäisyys koittaa”, pappi Marjaana Toiviainen perustelee
Kirkolliskokous päätti, että myös aikuiselle kirkon jäsenelle voidaan lisätä uusi kummi tai kaksi kummia. Pappi ja kirkolliskokousedustaja Marjaana Toiviaisen mukaan kummi voi tuoda merkittävää tukea erityisesti nuorelle aikuiselle.
12.05.2023
-
Vaativa sisäinen ääni ei enää hallitse Kiira Korpea – ”Harjoitin läsnäolon taitoa meditoimalla ja rukoilemalla”
Lopettaessaan kilpauransa taitoluistelija Kiira Korpi pysähtyi kysymään, kuka hän oikeasti on. Kysymys heräsi uudelleen, kun rakkaussuhde päättyi.
27.04.2023
-
Tutkimus: Uskonnollisesta yhteisöstä irtautuva jää usein ilman tukea terveydenhuollossa
Maria Björkmark selvitti väitöstutkimuksessaan, millaista kärsimystä vaativista uskonnollisista yhteisöistä irtautuvat kokevat ja miten terveydenhuolto tukee heitä.
12.04.2023
-
Sini Makkonen harjoitti kahdeksan kuukautta kristillistä meditaatiota ranskalaisessa maaseutuluostarissa – ”Olen nyt enemmän oma itseni kuin ennen matkaa”
Luostarissa luettiin Raamattua, islamilaista mystiikkaa ja hindulaista Bhagavad Gitaa. Retriittikeskuksessa toimi myös joogaopettaja.
06.04.2023
-
Eduskuntavaalien ehdokkaat keskustelevat kirkon hallitusohjelmatavoitteista Temppeliaukion kirkossa
Kirkkoherra Hilkka Niemistön mukaan seurakuntien paikka ei ole marginaalissa, kun vaaliehdokkaat keskustelevat yhteisistä asioista.
02.03.2023