Taneli Kylätasku -haulla löytyi 326 hakutulosta.

1. ”Jokainen aamu alkoi sen miettimisellä, missä voisin päästä suihkuun” – turvaan pääseminen on asunnottoman naisen ensimmäinen tarve

Asunnottomien yö nostaa esiin asunnottomat naiset, joiden tarpeita nykyiset tukipalvelut eivät tunnista.

14.10.2019

2. Ekologinen kriisi on ihmismielen kriisi – öljyn varassa elävä ihminen on pienentynyt sisäisesti

Filosofi Tere Vadénin mukaan ilmastonmuutos nostaa eteemme kysymyksiä, joihin tekniikka ei vastaa. Ekoteologi Pauliina Kainulainen irrottautuu kulutuskulttuurista kristillisten mietiskelyperinteiden avulla.

10.10.2019

3. Tutkimus: Vihapuhe yrittää vaientaa kohteensa – naispäättäjä joutuu maaliksi miestä useammin

Lähes puolet kansanedustajista ja kolmannes kuntapäättäjistä on joutunut vihapuheen kohteeksi luottamus- tai virkatehtäviensä vuoksi. Naisiin kohdistuva vihapuhe on rajumpaa kuin miehiin kohdistuva.

04.10.2019

4. Tutkimustieto vei mormonit kriisiin, jossa järki ja usko törmäävät

Mormonien nettisukupolvi on löytänyt uskontonsa syntyvaiheisiin liittyvän tutkimustiedon. Nyt nuoret esittävät kysymyksiä kirkon johtajien rehellisyydestä.

25.09.2019

5. Saksan evankelinen kirkko lähettää Välimerelle pelastusaluksen

Myös Lääkärit ilman rajoja -järjestö aloitti elokuussa uudelleen pelastustehtävät Välimerellä.

23.09.2019

6. Hävikkiruokakauppa on vähentänyt ruokajätettä 93 500 kilolla

Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa WeFood on löytänyt asiakkaansa kauppakeskus Redissä. Myynti vähentää ruokajätettä ja tukee Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyötä.

17.09.2019

7. Tuomas Rajala tuntee jättäjän häpeän – syyllisyys raskaana olevan vaimon jättämisestä piinasi häntä vuosien ajan

Mies, joka puhuu tunteistaan, selviytyy avioerosta hengissä, vakuuttaa toimittaja Tuomas Rajala. Hän kirjoitti selviytymisoppaan miehille.

21.08.2019

8. Psykoterapeutti Outi Saleva: Unen ymmärtämiseen ei tarvita oraakkelia

Uniryhmä ottaa sille kerrotun unen omakseen ja auttaa tutkimaan sen salaisuutta. Kuitenkin vain unen näkijä voi selittää sen merkityksen itselleen.

09.08.2019

9. Piispan viran jättävä Björn Vikström: ”Sen, että olemme yhdenvertaisia Jumalan edessä, pitää näkyä tavassa kohdella toisiamme”

Porvoon piispa Björn Vikström tekee ainutlaatuisen ratkaisun: hän jättää piispan tehtävän ja siirtyy yliopistoon. Valmisteilla on kirja vieraanvaraisuudesta ja luentosarja populismista.

09.07.2019

10. ”Otan helmet esiin, kun olen jännittynyt” – rukoushelmien käyttö tulee tutuksi Hakunilan seurakunnan riparilla

Rukoushelmiin tarttuminen tuo päivään hyvää energiaa ja auttaa rauhoittumaan tiukassa tilanteessa, kertovat Hakunilan seurakunnan isoset Miko Rantala ja Nea Lind.

13.06.2019

11. Rukoushelmet ovat enemmän kuin kaunis stressilelu – tavoita sisäinen rauha paikasta riippumatta

Rukousnauhat ja -helmet ovat ikiaikaisia apuvälineitä hiljentymiseen ja keskittymiseen.

06.06.2019

12. Missä taivas on, pohtivat eri alojen tutkijat – suomalainen tangokin voi herättää taivaskaipuun

Kun kaihon tunne pysäyttää ihmisen, hän on lähellä sitä, mitä sanotaan taivaaksi.

23.05.2019

13. Rakkaus voi parantaa paremmin kuin terapia – traumasta toipuminen vaatii kolme askelta

Jos ihminen tuhoaa tiedostamattaan rakkaussuhdettaan, syynä on usein aikaisempi traumaattinen kokemus. ”Jospa ajattelisimme parisuhdetta tienä itseksi tulemiseen.”

20.05.2019

14. Tv-dokumentti näyttää, miltä tiukasta uskonyhteisöstä eronneesta tuntuu – nuori menehtyi, koska olisi tarvinnut Jehovan todistajien kieltämän verensiirron

Uskontojen uhrien vertaisryhmässä puhuvat Jehovan todistajista, vanhoillislestadiolaisista ja helluntailiikkeestä lähteneet. Ahtaasta uskosta irrottautuminen on suunnaton helpotus.

23.04.2019

15. Onneksi Jeesus nousee kuolleista – näin elät pääsiäisen yhdessä lapsen kanssa

Pääsiäinen lasten kanssa voi avata antoisan keskustelun. Pienimmille syli on juhlapyhinäkin sanoja tärkeämpi.

12.04.2019

16. Helsinkiläislapsille pidetään ristiäiset harvemmin kuin muille – moni äiti päätti suhtautumisensa kasteeseen jo ennen parisuhdetta

Kastamattomuuden yleisin syy on se, että vanhemmat haluavat antaa lapselleen mahdollisuuden päättää asiasta myöhemmin itse.

22.03.2019

17. Nuoret naiset luopuvat joukoittain uskosta Jumalaan – samaan aikaan heidän kiinnostuksensa hengellisyyteen lisääntyy

Kimmo Ketola Kirkon tutkimuskeskuksesta: "Kirkko on ollut näkyvästi esillä avioliittolain muutoksen vuoksi, ja suurin osa nuorista naisista hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliitot."

13.03.2019