Taneli Kylätasku -haulla löytyi 366 hakutulosta.

1. Harras hetki: Harri-Pekka Pietikäinen katsoi valkohain kitaan

Kohdattuaan valkohain sen luontaisessa ympäristössä Harri‑Pekka Pietikäinen on pystynyt ylittämään myös arkisia pelkojaan.

18.09.2020

2. Ex-taitoluistelija Mila Kajas-Virtanen oppii epäonnistumisista – muutama vuosi sitten syvälliset pohdinnat johdattivat hänet yllättävään ratkaisuun

Mila Kajas-Virtanen pysähtyi miettimään, mikä kiinnostaisi häntä kaikkein eniten, ja päätyi opiskelemaan teologiaa. Nyt hän aloittaa Kirkko ja kaupungin verkkokolumnistina.

26.08.2020

3. Puhuiko Jeesus hyvän elämän aineksista, poliittisesta vastarinnasta vai valaistumisesta? Näin zenpappi ja kaksi luterilaista pappia lukevat vuorisaarnaa

Vuorisaarna on zenpappi Mitra Virtaperkolle, pappi ja kirjailija Kai Sadinmaalle ja kasvatustyön pappi Tarja Korpelalle tärkeä teksti. Kirkko ja kaupunki kysyi kaikilta kolmelta, mistä siinä on kyse.

13.08.2020

4. Olkaa siis täydel­lisiä, Jeesus kehotti – mutta vuorisaarnan noudattaminen ei tee ihmisestä moralistia

Vuorisaarnan vaativa etiikka haastaa pohtimaan oman elämän arvojärjestystä. Jeesuksen käsky vihollisen rakastamiseen murtaa meidän ja muiden välisen rajan.

13.08.2020

5. Harras hetki: Meressä uidessaan Ilkka Sipiläinen kokee kristinuskon kosmisen ja mystisen puolen

Kun vesielementti ympäröi ruumiin, Ilkka Sipiläinen tuntee olevansa Jumalan sylissä. Uskon syventyminen alkoi avioeron jälkeisinä kuukausina ekoteologian lukemisesta.

28.07.2020

6. Nousukausi ei korjaa kaikkia korona-ajan jälkiä – pandemia kurittaa eniten postinumeroalueilla, joiden asukkaat hyötyvät kasvusta vähän

Professori Juho Saari: ”Nyt olisi viimeinen hetki siirtää kirkon voimavaroja muilta toimialoilta diakoniatyöhön.”

16.06.2020

7. Naiset joutuvat kantamaan miehiä suuremman taakan koronapandemian seurauksista, sanoo emeritusarkkipiispa Kari Mäkinen

Kari Mäkisen johtama asiantuntijaryhmä selvitti kohtia, joissa hyvinvointiyhteiskunta on vaarassa murtua koronaepidemian seurauksena.

04.06.2020

8. Moni suomalainen uskoo, että maahan on tehty vierailuja ulkoavaruudesta – ufokontaktiliike ja kristillinen ufologia ovat kuitenkin pienen piirin juttuja

Kesäkuussa 1947 amerikkalainen uutinen lentävästä lautasesta synnytti ufohavaintojen aallon. Jo samana kesänä kaksi miestä näki ufon Helsingin taivaalla.

15.05.2020

9. Suomalaiset heräsivät kysymään, miksi elämme – vaurauden tavoittelu on kääntynyt ihmistä vastaan, väittää professori Arto O. Salonen

Suomalainen yhteiskunta lähestyy keikahduspistettä, jossa tutut arvot korvautuvat uusilla, uskoo professori Arto O. Salonen. Toivon ainekset ovat lähellä, vaikka emme vielä osaa tarttua niihin.

14.05.2020

10. Korona toi surun kaikkialle, ja siitä voi tulla elämän merkityksellisyyden lähde, sanoo surututkija Mari Pulkkinen

Surututkija Mari Pulkkinen näkee koronapandemian aiheuttamissa poikkeusoloissa monenlaista surua.

13.05.2020

11. Koskettaminen ei käy, mutta korona-ajan hautajaisissa on muita tapoja jakaa surua – pappien työtä rajoitukset hankaloittavat

Korona-ajan hautajaisissa kättely ja lohduttava koskettaminen puuttuvat. Etäyhteyksien käyttö synnyttää uusia surun jakamisen tapoja. Osallistujien määrän rajoitus lieventyy kesäkuun alussa 50 henkeen.

06.05.2020

12. Korona ajoi uskon kodin seinien sisään – uudenlainen elämä kristittynä voi muistuttaa joogaa ja mindfulnessia

Jumalanpalvelukset siirtyivät pandemian vuoksi nettiin kaikkialla maailmassa. Nyt kirkoissa pohditaan, mitä kristittynä eläminen tarkoittaa kriisin jälkeen.

27.04.2020

13. Tapiolan seurakunta muuttaa kirkkoremontin ajaksi entiseen kenkämyymälään

Koronarajoitusten vuoksi Virsu-nimisen tilan avautuminen seurakuntalaisille siirtyy todennäköisesti syksyyn.

23.04.2020

14. Paikallisradiot torjuvat valeuutisia ja jakavat luotettavaa koronatietoa Tansaniassa

Tansanian maaseudulla yhteisöradiot ovat varsinkin naisten tärkein tietolähde. Suomen Lähetysseura, Viestintä ja kehitys -säätiö ja Suomen Podcastmedia tukevat paikallisia radiokanavia, jotta luotettava tieto tavoittaisi myös haavoittuvat ryhmät.

14.04.2020

15. Näin ortodoksit, helluntailaiset ja katolilaiset viettävät pääsiäistä – poikkeustila pani tavat uusiksi

Kun seurakuntalaiset eivät pääse pääsiäiskirkkoon, kodit muuttuvat kirkoiksi. Katolilaiset, ortodoksit ja helluntailaiset yrittävät digiloikkaa.

09.04.2020

16. Helsingin hävikkiruokaterminaali perustetaan Tapulikaupunkiin

Hävikkiterminaali laajentaa kaupungin ja seurakuntien yhteistä ruoka-apua ja tarjoaa helsinkiläisille työpaikkoja. Toiminta alkaa tulevana syksynä.

06.04.2020

17. Uushenkisyydessä kaikki käy, mutta viisas pitää varansa, ajattelee aiheesta kirjan kirjoittanut Aila Ruoho

Tietokirjailija Aila Ruoho setvii tuoreessa kirjassaan uushenkisyyden oppeja ja korkeamman tietoisuuden tavoitteluun liittyviä riskejä.

03.04.2020

18. Luterilainen näkökulma kärsimykseen voi auttaa ahdingon kestämisessä, uskoo pappi ja fitnessvalmentaja Jussi Koivisto

Toinen hyvä väline on itsetutkiskelu. Omista muistoista voi löytyä avaimet parempaan vointiin.