Taneli Kylätasku -haulla löytyi 412 hakutulosta.

1. ”Meidän ei ole helppo luopua fossiilikapitalismista” – uudessa kuoro-oopperassa maailmanloppu pitää kohdata ilman pyhimysten apua

Antti Nylénin teksteistä ja säveltäjä Maija Ruuskasen musiikista syntyi kuoro-ooppera, jossa katsoja kohtaa maailmanlopun ilman pyhimysten apua.

13.10.2021

2. Hannele Lauri kiroilee paljon, mutta ei sano koskaan ”jumalauta” – rukoilevan näyttelijän elämässä usko merkitsee turvaa

Näyttelijä Hannele Lauri heittäytyy valkokankaan hahmona ikäkriisin syövereihin, mutta katsoo omaa elettyä elämäänsä hyväksyvän kiitollisena. Siinä häntä auttavat hiljentyminen ja rukous.

08.10.2021

3. Uupumukseen sairastunut on kadottanut koko minuutensa, sanoo psykoterapeutti Juhani Mattila – toipuminen alkaa, kun tunteet heräävät

Tunteiden ilmaantuminen murtaa kuplan, jonka vangiksi syvästi uupunut on joutunut. Vihan tunne on usein elpymisen ensimmäinen merkki.

07.10.2021

4. Tutkija Laura Riuttanen: Monimuotoisuus suojaa luontoa, kun ilmasto lämpenee

Retkeilyä harrastava ilmastotutkija Laura Riuttanen havahtui koronakuukausina siihen, että Suomen luonto on täynnä ihmisen jälkiä.

07.09.2021

5. Viimeinen metsä palaa taidetta, tiedettä ja uskontoa yhdistävässä seremoniassa

Skotlantilainen taiteilija Katie Paterson ja joukko luonnontieteilijöitä jalostivat maapallon ensimmäisen ja viimeisen metsän tuoksut suitsukkeiksi.

03.09.2021

6. Tuore tutkimus: EU-jäsenyys on vähentänyt kirkon ja valtion vastakkainasettelua – ”Muutos on huomattava”, sanoo professori Matti Kotiranta

Kristillisten arvojen ja yhteiskunnan vallitsevien arvojen vastakkainasettelu perustuu vanhakantaiseksi käyneeseen ajatteluun, sanoo uskonnon ja lainsäädännön suhdetta tutkinut professori Matti Kotiranta.

02.09.2021

7. Kommentti: Perustulokeskustelu törmää luterilaiseen työmoraaliin, mutta Luther suhtautui työntekoon radikaalimmin kuin moni tietää

Luterilaisella työn eetoksella on vaikea perustella uskoa ankaran puurtamisen autuaaksi tekevään voimaan.

31.08.2021

8. Suomessa perustulo kytketään työttömien kannustamiseen, muualla pienituloisten oikeuksiin ja valinnanvapauteen

Sekä perustuloa vastustavat että kannattavat poliitikot perustelevat näkemystään työn arvolla. Kun automaatio ja välttämätön ekologinen siirtymä mullistavat työmarkkinoita, tarvitsemme tutkija Johanna Perkiön mukaan nykyistä rohkeampia visioita.

31.08.2021

9. Tuore väitöstutkimus: Koulun tulisi tarjota mahdollisuus oppilaiden säännöllisille rukoushetkille – ”Moni nuori ei halunnut rajata rukoustilaa vain muslimien käyttöön”

Tutkija Ulla Vähärautio-Halonen selvitti väitöstutkimuksessaan, miten maahanmuuttajien lasten uskonnollisuus toteutuu koulujen arjessa. Hänestä koulun ei tulisi pyrkiä uskontoneutraaliksi alueeksi, vaan olla kaikille katsomuksille avoin julkinen tila.

27.08.2021

10. Tutkimus: Uudet jumalanpalvelusyhteisöt tarjoavat monille armollisen yhteisön ja mahdollisuuden toteuttaa itseään

Uudet jumalanpalvelusyhteisöt tarjoavat perinteiselle jumalanpalvelukselle vaihtoehdon, jossa puhutaan tavallista kieltä, musiikki on nykyaikaista ja liturgia karsittu minimiin. Ihmisten omille pohdinnoille ja etsinnälle annetaan tilaa sen sijaan, että heille kerrottaisiin, mitä saa tehdä ja mitä ei.

20.08.2021

11. Kirjailija Markku Envall kohtaa rukoillessaan sisäisen epäilijän – ”Jälkeenpäin huomaan, että näen asiat kirkkaammin”

”Minulla on Jumalaan kahdenkeskinen suhde, johon en kaipaa kolmansia”, kirjailija Markku Envall sanoo. Vakaumus saa kaikupohjaa ahdistavista kokemuksista 60-luvun seurakuntanuorena.

12.08.2021

12. Kirkko pyrkii hiilineutraaliksi koko Suomen tahtia nopeammin – ilmaston lämpeneminen ylittää väistämättä 1,5 asteen rajan

Tutkimustieto näyttää aiempaa luotettavammin, mikä kasvihuonepäästöjen määrä vastaa 1,5 asteen lämpenemistä. Ihmiskunta voi vaikuttaa siihen, mitä sen jälkeen tapahtuu.

11.08.2021

13. Testaa itsesi ja löydä omat hyveesi!

Tee testi ja tunnista hyveet, jotka ohjaavat valintojasi arkisissa tilanteissa.

15.06.2021

14. Antti Kylliäinen toi Aristoteleen opit suomalaisiin päiväkoteihin ja työpaikoille – näin saat omat hyveesi käyttöön

Aristoteles opetti, että hyveiden harjoittaminen antaa ainekset hyvään ja onnelliseen elämään. Antti Kylliäisen mukaan suomalaiset päiväkotilapset sovelsivat filosofin oppeja suoraviivaisesti.

15.06.2021

15. Malmin kirkkoherranvaaliin ilmoittautui seitsemän hakijaa

Malmin seurakunnan uusi kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jossa valinnan tekee seurakuntaneuvosto.

11.06.2021

16. Kierrätä anteeksi antamista ja tunnista sisimmässä piilevä katkeruus – Jeesus antoi anteeksi tavalla, joka ei ohita ihmisen vastuuta

Hilkka Olkinuoran ja Daniel Nylundin mukaan Jeesus antoi anteeksi antamisen mallin, joka on samalla kertaa velvoittava ja vapauttava.

20.05.2021

17. Anteeksi antamisen voima yllättää – Toimi näin, jos menneisyyden asiat vaivaavat sinua

Kun ihmistä kohdellaan kaltoin, teon antaminen anteeksi voi tuntua mahdottomalta. Kirkko ja kaupunki kysyi lukijoilta, miten sovinnon tekeminen onnistui ja mitä sen jälkeen tapahtui.

19.05.2021

18. Tuore selvitys: Kirkon metsät ovat merkittävä hiilivarasto, jota voidaan kasvattaa sopivilla metsänhoitomenetelmillä

Luonnonvarakeskuksen selvitys tarjoaa seurakunnille tietoa, jonka avulla ne voivat sovittaa yhteen hiilinielujen vahvistamisen ja metsien talouskäytön tavoitteita sekä muita metsiin liittyviä arvoja.

30.04.2021

19. Vanhuspalvelujen rahoituksessa on miljardin vaje, josta ei puhuta – Yhteisvastuukeräys avasi keskustelun ikäihmisten asemasta

Hyvään vanhuuteen tarvitaan muutakin kuin köyhyysrajan ylittävä eläke. Suomi on vielä kaukana riittävistä ikäihmisten palveluista. Edessä on myös syvään juurtuneen ikärasismin purkaminen.

21.04.2021