Taneli Kylätasku -haulla löytyi 319 hakutulosta.

1. Helluntainuorten rakastuminen johti nuorena avioon – syyllisyys raskaana olevan vaimon jättämisestä piinasi Tuomas Rajalaa vuosien ajan

Mies, joka puhuu tunteistaan, selviytyy avioerosta hengissä, vakuuttaa toimittaja Tuomas Rajala.

21.08.2019

2. Psykoterapeutti Outi Saleva: Unen ymmärtämiseen ei tarvita oraakkelia

Uniryhmä ottaa sille kerrotun unen omakseen ja auttaa tutkimaan sen salaisuutta. Kuitenkin vain unen näkijä voi selittää sen merkityksen itselleen.

09.08.2019

3. Piispan viran jättävä Björn Vikström: ”Sen, että olemme yhdenvertaisia Jumalan edessä, pitää näkyä tavassa kohdella toisiamme”

Porvoon piispa Björn Vikström tekee ainutlaatuisen ratkaisun: hän jättää piispan tehtävän ja siirtyy yliopistoon. Valmisteilla on kirja vieraanvaraisuudesta ja luentosarja populismista.

09.07.2019

4. ”Otan helmet esiin, kun olen jännittynyt” – rukoushelmien käyttö tulee tutuksi Hakunilan seurakunnan riparilla

Rukoushelmiin tarttuminen tuo päivään hyvää energiaa ja auttaa rauhoittumaan tiukassa tilanteessa, kertovat Hakunilan seurakunnan isoset Miko Rantala ja Nea Lind.

13.06.2019

5. Rukoushelmet ovat enemmän kuin kaunis stressilelu – tavoita sisäinen rauha paikasta riippumatta

Rukousnauhat ja -helmet ovat ikiaikaisia apuvälineitä hiljentymiseen ja keskittymiseen.

06.06.2019

6. Missä taivas on, pohtivat eri alojen tutkijat – suomalainen tangokin voi herättää taivaskaipuun

Kun kaihon tunne pysäyttää ihmisen, hän on lähellä sitä, mitä sanotaan taivaaksi.

23.05.2019

7. Rakkaus voi parantaa paremmin kuin terapia – traumasta toipuminen vaatii kolme askelta

Jos ihminen tuhoaa tiedostamattaan rakkaussuhdettaan, syynä on usein aikaisempi traumaattinen kokemus. ”Jospa ajattelisimme parisuhdetta tienä itseksi tulemiseen.”

20.05.2019

8. Tv-dokumentti näyttää, miltä tiukasta uskonyhteisöstä eronneesta tuntuu – nuori menehtyi, koska olisi tarvinnut Jehovan todistajien kieltämän verensiirron

Uskontojen uhrien vertaisryhmässä puhuvat Jehovan todistajista, vanhoillislestadiolaisista ja helluntailiikkeestä lähteneet. Ahtaasta uskosta irrottautuminen on suunnaton helpotus.

23.04.2019

9. Onneksi Jeesus nousee kuolleista – näin elät pääsiäisen yhdessä lapsen kanssa

Pääsiäinen lasten kanssa voi avata antoisan keskustelun. Pienimmille syli on juhlapyhinäkin sanoja tärkeämpi.

12.04.2019

10. Helsinkiläislapsille pidetään ristiäiset harvemmin kuin muille – moni äiti päätti suhtautumisensa kasteeseen jo ennen parisuhdetta

Kastamattomuuden yleisin syy on se, että vanhemmat haluavat antaa lapselleen mahdollisuuden päättää asiasta myöhemmin itse.

22.03.2019

11. Nuoret naiset luopuvat joukoittain uskosta Jumalaan – samaan aikaan heidän kiinnostuksensa hengellisyyteen lisääntyy

Kimmo Ketola Kirkon tutkimuskeskuksesta: "Kirkko on ollut näkyvästi esillä avioliittolain muutoksen vuoksi, ja suurin osa nuorista naisista hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliitot."

13.03.2019

12. Helluntailaiset heittivät Daniel Nylundin teininä seurakunnastaan saatanalle – yhteisöissä yli viisikymmentä vuotta asunut Jeesus-hippi on huomannut, että hylätyksi joutuu yllättävistä syistä

Yksilöllisyyden ja yhteisöllisyyden välinen ristiriita elää Nylundin mukaan vahvimmillaan tasa-arvoon ja sukupuoli-identiteettiin liittyvissä kysymyksissä. Nykyään mies voidaan leimata vaikka siitä, että hän avaa oven naisena pitämälleen muunsukupuoliselle.

12.03.2019

13. Harras hetki: Jokin Ilona Huolmanin sisimmässä rukoilee, vaikkei hän olisi edes tietoinen asiasta

Vaikea parisuhteen päättyminen toi Ilona Huolmanin nuoruudessa heränneen hengellisen kaipuun takaisin pintaan.

21.02.2019

14. Päästöjen vähentämistä kannattaa vielä yrittää, vakuuttaa ilmastotutkija Laura Riuttanen

Ilmastotutkija Laura Riuttasen johtama työryhmä haluaa kirkosta hiilineutraalin.

21.02.2019

15. Ystävänpäivänä rakkauden osoittamista voisi oppia vaikka koiralta, ehdottaa perheneuvoja Paula Ruotsalainen

Perheneuvoja Paula Ruotsalaisen mukaan puoliso jää liian usein sivustakatsojaksi, kun kumppanin hellyys kohdistuu vain lapsiin ja lemmikkieläimiin.

13.02.2019

16. Harras hetki: Satu Kalajainen tavoittaa ladulla tilan, jossa kaikki on hyvin

Kun hiihtäminen on rentoa ja vaivatonta, Satu Kalajaisen mieli vapautuu rajoittavista ajatuksista.

06.02.2019