Taneli Kylätasku -haulla löytyi 360 hakutulosta.

1. Nousukausi ei korjaa kaikkia korona-ajan jälkiä – pandemia kurittaa eniten postinumeroalueilla, joiden asukkaat hyötyvät kasvusta vähän

Professori Juho Saari: ”Nyt olisi viimeinen hetki siirtää kirkon voimavaroja muilta toimialoilta diakoniatyöhön.”

16.06.2020

2. Naiset joutuvat kantamaan miehiä suuremman taakan koronapandemian seurauksista, sanoo emeritusarkkipiispa Kari Mäkinen

Kari Mäkisen johtama asiantuntijaryhmä selvitti kohtia, joissa hyvinvointiyhteiskunta on vaarassa murtua koronaepidemian seurauksena.

04.06.2020

3. Moni suomalainen uskoo, että maahan on tehty vierailuja ulkoavaruudesta – ufokontaktiliike ja kristillinen ufologia ovat kuitenkin pienen piirin juttuja

Kesäkuussa 1947 amerikkalainen uutinen lentävästä lautasesta synnytti ufohavaintojen aallon. Jo samana kesänä kaksi miestä näki ufon Helsingin taivaalla.

15.05.2020

4. Suomalaiset heräsivät kysymään, miksi elämme – vaurauden tavoittelu on kääntynyt ihmistä vastaan, väittää professori Arto O. Salonen

Suomalainen yhteiskunta lähestyy keikahduspistettä, jossa tutut arvot korvautuvat uusilla, uskoo professori Arto O. Salonen. Toivon ainekset ovat lähellä, vaikka emme vielä osaa tarttua niihin.

14.05.2020

5. Korona toi surun kaikkialle, ja siitä voi tulla elämän merkityksellisyyden lähde, sanoo surututkija Mari Pulkkinen

Surututkija Mari Pulkkinen näkee koronapandemian aiheuttamissa poikkeusoloissa monenlaista surua.

13.05.2020

6. Koskettaminen ei käy, mutta korona-ajan hautajaisissa on muita tapoja jakaa surua – pappien työtä rajoitukset hankaloittavat

Korona-ajan hautajaisissa kättely ja lohduttava koskettaminen puuttuvat. Etäyhteyksien käyttö synnyttää uusia surun jakamisen tapoja. Osallistujien määrän rajoitus lieventyy kesäkuun alussa 50 henkeen.

06.05.2020

7. Korona ajoi uskon kodin seinien sisään – uudenlainen elämä kristittynä voi muistuttaa joogaa ja mindfulnessia

Jumalanpalvelukset siirtyivät pandemian vuoksi nettiin kaikkialla maailmassa. Nyt kirkoissa pohditaan, mitä kristittynä eläminen tarkoittaa kriisin jälkeen.

27.04.2020

8. Tapiolan seurakunta muuttaa kirkkoremontin ajaksi entiseen kenkämyymälään

Koronarajoitusten vuoksi Virsu-nimisen tilan avautuminen seurakuntalaisille siirtyy todennäköisesti syksyyn.

23.04.2020

9. Paikallisradiot torjuvat valeuutisia ja jakavat luotettavaa koronatietoa Tansaniassa

Tansanian maaseudulla yhteisöradiot ovat varsinkin naisten tärkein tietolähde. Suomen Lähetysseura, Viestintä ja kehitys -säätiö ja Suomen Podcastmedia tukevat paikallisia radiokanavia, jotta luotettava tieto tavoittaisi myös haavoittuvat ryhmät.

14.04.2020

10. Näin ortodoksit, helluntailaiset ja katolilaiset viettävät pääsiäistä – poikkeustila pani tavat uusiksi

Kun seurakuntalaiset eivät pääse pääsiäiskirkkoon, kodit muuttuvat kirkoiksi. Katolilaiset, ortodoksit ja helluntailaiset yrittävät digiloikkaa.

09.04.2020

11. Helsingin hävikkiruokaterminaali perustetaan Tapulikaupunkiin

Hävikkiterminaali laajentaa kaupungin ja seurakuntien yhteistä ruoka-apua ja tarjoaa helsinkiläisille työpaikkoja. Toiminta alkaa tulevana syksynä.

06.04.2020

12. Uushenkisyydessä kaikki käy, mutta viisas pitää varansa, ajattelee aiheesta kirjan kirjoittanut Aila Ruoho

Tietokirjailija Aila Ruoho setvii tuoreessa kirjassaan uushenkisyyden oppeja ja korkeamman tietoisuuden tavoitteluun liittyviä riskejä.

03.04.2020

13. Luterilainen näkökulma kärsimykseen voi auttaa ahdingon kestämisessä, uskoo pappi ja fitnessvalmentaja Jussi Koivisto

Toinen hyvä väline on itsetutkiskelu. Omista muistoista voi löytyä avaimet parempaan vointiin.

02.04.2020

14. Sammuta valot elämän puolesta – Earth Hour puolustaa luontoa koronan varjossa

Mieltä voi osoittaa vaikka nauttimalla kasvispainotteisen iltapalan kynttilänvalossa.

27.03.2020

15. Pappi vastaa puhelimeen aamusta iltaan – älä jää yksin koronahuolen kanssa

Espoon seurakunnat laajensivat pappien puhelinpäivystyksen soittoaikoja korona­epidemian vuoksi. Papin kanssa voi puhua mistä tahansa asiasta.

20.03.2020

16. Koskaan ei ole liian myöhäistä toipua erosta – näin psykoterapeutti Kaija Ikäheimo hiljensi sisäisen soimaajan

Syyllisyyden ja häpeän tunteet saartoivat Kaija Ikäheimoa vuosia. Armollisuus itseä kohtaan löytyi keskustelemalla, maalaamalla ja tukeutumalla vanhaan rukoukseen.

12.03.2020

17. The oil hangover – the ecological crisis is a crisis of the mind

According to philosopher Tere Vadén, climate change raises questions that technology cannot answer. Theologian Pauliina Kainulainen distances herself from consumerist culture with the aid of Christian meditative traditions.

25.02.2020

18. Äidin yliluonnollinen kokemus vei pohjan Oskari Juurikkalan materialismilta – nyt hän kilvoittelee Opus Dein pappina

Uskonnottomassa kodissa kasvanut Oskari Juurikkala tiesi, että maailma koostuu vain aineesta. Sitten hänen äitinsä kertoi jotain yllättävää.

14.02.2020

19. Harras hetki: Metsän syvä huokaus saa piispa Kaisamari Hintikan tuntemaan samaa ihmetystä kuin lapsena

Kun Kaisamari Hintikan jalka painuu sammaleeseen, hän saa yhteyden varhaisimpiin muistoihinsa. Metsä näyttää myös oman paikan Jumalan luomakunnassa.

13.02.2020