Taneli Kylätasku -haulla löytyi 461 hakutulosta.

 1. ”Keski-ikäisen miehen pitää suostua olemaan suhteessa luonnon ja naisen kanssa”, sanoo jungilainen terapeutti Harri Virtanen

  Terapeutti ja kirjailija Harri Virtanen aloitti tutustumisen omaan mieleensä, kun hänen ensimmäinen avioliittonsa päättyi. Sisäinen matka on ollut myös matka luontoon.

  06.02.2023

 2. Mikä menee maahan ja mikä taivaaseen, kun mummi haudataan? – kirjastosta löytyy apu, kun lapsi kysyy perimmäisiä kysymyksiä

  Erikoiskirjastonhoitaja Pauliina Eriksson ja hänen työtoverinsa kokosivat kirjalistan, joka auttaa pienten lasten kasvattajia uskontoihin ja maailmankatsomukseen liittyvissä kysymyksissä.

  03.02.2023

 3. ”Rautatieaseman lähellä saattaa olla painostava fiilis” – Moni nuori kokee väkivallan uhkaa, mutta turvakeinot auttavat, kun pelottaa

  Oma turvallisuus mietityttää etenkin iltaisin. Ristiriitatilanne voi syntyä vaikka vääränlaisesta katseesta.

  01.02.2023

 4. ”Nuorten väkivallan vähentämiseen on keinoja, mutta niistä emme puhu”, sanoo Aseman Lasten tiimipäällikkö Heikki Turkka

  Pääkaupunkiseudulla vaikuttaa kymmenkunta nuorten porukkaa, joissa tehdään väkivaltarikoksia. Kehityksen kääntämiseen tarvittaisiin Aseman lasten Heikki Turkan mukaan puoli miljoonaa euroa. Helmikuussa alkava Yhteisvastuukeräys tukee järjestön työtä.

  30.01.2023

 5. Kasvavaan Kalasatamaan rakentuu seurakunta, jossa ei ole seiniä

  Kallion seurakunta etsii tapoja, joilla Kalasataman asukkaat voivat kokea seurakunnan omakseen ja tukea toisiaan ilman omia toimitiloja.

  16.01.2023

 6. Jos perustat uusperheen, tarvitset hyvät viestintävälit eksään ja nyksään, sanoo perheneuvoja ja uusperheen äiti Maarit Kuusisto

  Anna tilaa lapsen kysymyksille. Oman puolison eteen kannattaa nähdä vaivaa. Tällaisista asioista kasvaa onnistunut uusperhearki, sanoo johtava perheneuvoja Maarit Kuusisto.

  16.01.2023

 7. Keikka-apu etsii uusia vapaaehtoisia Länsi-Vantaalla – ”Ei tarvitse sitoutua kuin yhteen keikkaan kerrallaan”, koordinaattori Nataša Stambej rohkaisee

  Keikka-avun vapaaehtoinen voi esimerkiksi saattaa ikäihmisen kauppaan, kirjastoon tai terveysasemalle, lähteä ulkoiluseuraksi tai antaa digiopastusta.

  13.01.2023

 8. Kolmen minuutin retriitti – näin saat jokaiseen päivääsi hiljaisen tilan

  Kännykällä kuunneltava Tässä olen -harjoitus luo tilaa, jossa voi olla läsnä itselleen ja Jumalalle.

  30.12.2022

 9. Varhaisimmat joululaulut kirjoitti diakoni, jonka mielestä köyhyys on rikkautta parempi elämäntapa

  Varhaisimmat tähän päivään säilyneet jouluhymnit ovat peräisin 300-luvulla eläneen Efraim Syyrialaisen kynästä. Joukossa on muun muassa Marian tuutulauluja Jeesus-lapselle.

  13.12.2022

 10. Uskontojen uhrien tukijärjestö julkaisi artikkelin kirkon hengellisestä väkivallasta – eniten yhteydenottoja lestadiolaisen liikkeen piiristä

  Evankelis-luterilainen kirkko ei ole puuttunut sisällään tapahtuvaan hengelliseen väkivaltaan kovin tehokkaasti, arvioidaan Uskontojen uhrien tuki ry:n sivulla julkaistussa artikkelissa. Kirkon hengellistä väkivaltaa ei ole aiemmin nostettu esiin järjestön julkaisuissa.

  24.11.2022

 11. Snellun erityisnuorisotyötä vähennetään rajusti – psykologin palvelut lopetettiin jo

  Helsingin seurakuntayhtymä säästää erityisnuorisotyön yksikkö Snellusta, jonka kohtaavan nuorisotyön tekijät vähenevät seitsemästä kolmeen.

  23.11.2022

 12. Lukiolaiset uupuvat ennätysvauhtia, koska nuoruuden huolettomuudelle ei jää riittävästi tilaa – ”Ajattelin, että en selviä lukiosta hengissä”, sanoo keväällä valmistunut Anna

  Anna tavoitteli lukiossa kiitettäviä arvosanoja, kunnes mielenterveys petti. Opinto-ohjaaja Liisa Huhdan mukaan lukiolaisten uupumisen taustalla on useita koulutuspolitiikan epäonnistumisia.

  17.11.2022

 13. ”Lukiolaisille pitää kertoa, ettei mikään koe tai tentti ole viimeinen mahdollisuus”, sanoo nuorten pappi Arto Köykkä

  Nuorten ­uupumista ja mielenterveysoireita on selvitetty monilla kyselyillä ja asiaa on käsitelty mediassa useasti, mutta korjaavia päätöksiä ei ole tehty.

  11.11.2022

 14. Yhdysvaltojen kristillisten nationalistien ja Moskovan patriarkan suhteessa poliittiseen valtaan on jotain samaa, sanoo kirkkohistorian tutkija Mikko Ketola

  Kirkko ja kaupungin kolumnistina aloittava Mikko Ketola tutkii poliittisen vallan ja uskonnon välisiä kytköksiä eri maissa. Vapaa-ajallaan hän käsikirjoittaa kirkkohistoriaan pohjautuvaa seikkailusarjakuvaa.

  20.10.2022

 15. Kari Hotakainen kirjoitti keski­luokan synnin­tunnustuksen – ”Minulla on ihan samanlainen ohut ja itsekeskeinen ajatusmaailma kuin muillakin”

  Kari Hotakaisen uuden romaanin päähenkilö vaatii keskiluokkaa tilille itsekkyydestä ja tekopyhyydestä. Kirjoittamisen aikana Hotakaisen muistikirjaan alkoi ilmaantua rukouksia.

  17.10.2022

 16. Lapsen menettäminen kulkee mukana elämän loppuun saakka, mutta suru voi muuttaa muotoaan ja taakka keventyä, kertoo sairaalapappi Veera Konttaniemi

  Sairaalapappi Veera Konttaniemi on kohdannut lapsen menettämiseen liittyvän surun sekä lasten syöpäosastolla että keskustellessaan ikääntyneiden ihmisten kanssa. Konttaniemi osallistuu Kuolleiden lasten muistopäivän iltahetkeen Hämeenkylän kirkossa.

  12.09.2022

 17. ”Kuolema ei enää pelota minua”, sanoo lapsen menettämisen kahdesti kokenut Heidi Kjelin 

  Kaksi lasta menettänyt Heidi Kjelin ammentaa voimaa luonnosta, vertaistuesta ja kirjoittamisesta.

  12.09.2022

 18. Kuvataiteilija ja teologi Juhani Koivumäen mukaan säännöllinen meditaatio antaa sekä mielenrauhaa että itseriittoisuutta – ”Kaikki eivät pidä tällaisesta”

  Juhani Koivumäki on tutkinut uskonnollista kokemusta sekä taiteilijana että teologian opiskelijana. Viisi vuotta sitten vaikean ihmissuhteen tuoma ahdistus vei hänet buddhalaista meditaatiota harjoittavaan yhteisöön.

  08.09.2022

 19. Luonto-Liitto pyytää Vantaan seurakuntia luopumaan Tontunniemen metsien hakkuista – ”Löysimme lukuisia uhanalaisia luontotyyppejä ja lajeja”

  Luonto-Liitto pyytää Vantaan seurakuntayhtymää suojelemaan sille kuuluvan Tontunniemen metsäalueen, jonne on suunniteltu hakkuita kevättalvella 2023.

  06.09.2022

 20. Diakonissa Sannamari Rusin mielestä diakonian paikka on henkisen hyvinvoinnin etujoukoissa

  Jo yksikin sielunhoidollinen keskustelu voi auttaa uuden elämän suunnan löytymisessä, sanoo Rekolan seurakunnan diakonissa Sannamari Rusi.

  31.08.2022