Taneli Kylätasku -haulla löytyi 399 hakutulosta.

1. Testaa itsesi ja löydä omat hyveesi!

Tee testi ja tunnista hyveet, jotka ohjaavat valintojasi arkisissa tilanteissa.

15.06.2021

2. Antti Kylliäinen toi Aristoteleen opit suomalaisiin päiväkoteihin ja työpaikoille – näin saat omat hyveesi käyttöön

Aristoteles opetti, että hyveiden harjoittaminen antaa ainekset hyvään ja onnelliseen elämään. Antti Kylliäisen mukaan suomalaiset päiväkotilapset sovelsivat filosofin oppeja suoraviivaisesti.

15.06.2021

3. Malmin kirkkoherranvaaliin ilmoittautui seitsemän hakijaa

Malmin seurakunnan uusi kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jossa valinnan tekee seurakuntaneuvosto.

11.06.2021

4. Kierrätä anteeksi antamista ja tunnista sisimmässä piilevä katkeruus – Jeesus antoi anteeksi tavalla, joka ei ohita ihmisen vastuuta

Hilkka Olkinuoran ja Daniel Nylundin mukaan Jeesus antoi anteeksi antamisen mallin, joka on samalla kertaa velvoittava ja vapauttava.

20.05.2021

5. Anteeksi antamisen voima yllättää – Toimi näin, jos menneisyyden asiat vaivaavat sinua

Kun ihmistä kohdellaan kaltoin, teon antaminen anteeksi voi tuntua mahdottomalta. Kirkko ja kaupunki kysyi lukijoilta, miten sovinnon tekeminen onnistui ja mitä sen jälkeen tapahtui.

19.05.2021

6. Tuore selvitys: Kirkon metsät ovat merkittävä hiilivarasto, jota voidaan kasvattaa sopivilla metsänhoitomenetelmillä

Luonnonvarakeskuksen selvitys tarjoaa seurakunnille tietoa, jonka avulla ne voivat sovittaa yhteen hiilinielujen vahvistamisen ja metsien talouskäytön tavoitteita sekä muita metsiin liittyviä arvoja.

30.04.2021

7. Vanhuspalvelujen rahoituksessa on miljardin vaje, josta ei puhuta – Yhteisvastuukeräys avasi keskustelun ikäihmisten asemasta

Hyvään vanhuuteen tarvitaan muutakin kuin köyhyysrajan ylittävä eläke. Suomi on vielä kaukana riittävistä ikäihmisten palveluista. Edessä on myös syvään juurtuneen ikärasismin purkaminen.

21.04.2021

8. Tulta ja tulikiveä! – Lohikäärme oli yksi keskiajan maailmankuvaan kuuluneista hirviöistä

Keskiajan eläintiede kuvasi lohikäärmeen norsujen viholliseksi. Hirviömäinen taruolento nähtiin myös paholaisen voimien myyttisenä ruumiillistumana.

16.04.2021

9. Aalto-yliopisto ja kirkko jakavat ilmastotoivon aineksia yhteisessä verkkotapahtumassa

Kaikille avoin verkkotapahtuma pohtii teknologian ja teologian vastauksia ilmastohuoleen.

23.03.2021

10. Tulehtunut tilanne kirkkoherran kanssa ja seurakuntaneuvostossa johti kahden luottamushenkilön eroon Vuosaaren seurakunnassa

Tehtävästään luopuneet Tulkaa kaikki -ryhmän luottamushenkilöt moittivat Helsingin tuomiokapitulia viivyttelystä ongelmien selvittämisessä.

16.03.2021

11. Sarjakuva näyttää, miltä uupumiseen sairastuminen tuntuu

Moni nuori ja nuori aikuinen kärsii uupumusoireista. Nyt suomalaisten uupumistarinoista on tehty sarjakuva-albumi.

11.03.2021

12. ”Neitsyt Marialla on superjännä elämäntarina” – Naisia katsotaan yhä madonnan ja huoran myyttien läpi

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson haluaisi tietää, keitä kaksi Jeesukselle läheistä Mariaa oikeasti olivat.

11.03.2021

13. Afrikkalainen kristinusko ei mahdu läntisiin kaavoihin – ja juuri siksi se kasvaa nopeasti

Kristittyjen määrä on kasvanut Afrikassa nopeasti sen jälkeen, kun kirkkojen itsenäistyminen vapautti ne länsimaisista kaavoista. Uuskarismaattisten megakirkkojen pettävät menestyslupaukset ajavat köyhiä ihmisiä puille paljaille.

05.03.2021

14. Vantaan seurakunnat lisäsivät koronajäljittäjien määrää – jäljittäjillä edessä satojen puhelujen urakka

Koronajäljityksen viive näkyy selvästi, kun työhön osallistuva Vantaan seurakuntien oppilaitospappi Hanna Vuollo soittaa altistuneille. Moni on jo ehtinyt ihmetellä puhelun viipymistä.

05.03.2021

15. ”Muutos tulee, piditte siitä tai ette” – Tapiolan kuoron nuoret julkaisivat musiikkivideon Greta Thunbergin YK-puheesta

Tapiolan kuoron nuoret lauloivat Greta Thunbergin kuuluisan puheen, jonka sanat ovat täynnä intohimoa ja ilmastotiedettä. Musiikkivideon ohjannut Klaus Welp uskoo, että hänen sukupolvensa joutuu vielä vastaamaan vaikeisiin kysymyksiin omasta vastuustaan.

03.03.2021

16. Kommentti: Miksi kirkko vetäytyy yhteiskunnallisesta keskustelusta heti, kun joku ärähtää? Kuulan ja MTK:n tapaus ei ollut ensimmäinen kerta

Kun jokin eturyhmä haluaa vaimentaa itselleen vaikean yhteiskunnallisen keskustelun, julkinen taklaus voi osua mukana olevaan kirkolliseen tahoon. Sellainen tilanne mittaa kirkon itsenäisyyttä ja henkistä ryhtiä.

18.02.2021

17. Harras hetki: ”Jokaisen elämään on tehty oma reitti kuljettavaksi” – Henri Hirvenoja käsitteli isänsä lähestyvää kuolemaa kirjoittamalla runoja surusta

Runojen kirjoittaminen auttoi Henri Hirvenojaa ymmärtämään ja hyväksymään edessä olevan menetyksen. Runo tavoitti myös sellaista, mitä Hirvenoja ei vielä tiennyt.

11.02.2021

18. Suuromistaja Ilkka Herlin yrittää pelastaa Itämeren: ”Silmät itkevät, mutta kädet tekevät”

Periksi antamaton luonne ja äidin suvun körttiläiset arvot tekivät suuromistaja Ilkka Herlinistä sitoutuneen luonnonsuojelijan.

11.02.2021

19. Onnellista karjaa vai kärsiviä olentoja? – Keskustelu eläintuotannosta menee tunteisiin, mutta niiden kanssa voi tulla toimeen

Tuotantoeläinten kohteluun puuttunut Kirkko ja kaupungin kolumni nostatti kohun, jossa maaseudun tuottajien ahdinko ja eläinten kärsimyksen aiheuttama ahdistus törmäsivät. Sosiaalipsykologi Leena Koivulan ja journalismin tutkija Taneli Heikan mielestä keskustelun ei tarvitse ajautua umpikujaan.

04.02.2021

20. Varhaisen kristinuskon nopea leviäminen on ihmetyttänyt sekä kirkkoisiä että historiantutkijoita – nämä asiat tekivät uudesta uskosta viraalin

Alussa kristillinen kirkko oli pieni ja marginaalinen, mutta kolmessa vuosisadassa se kasvoi Rooman valtakunnan pääuskonnoksi. Nopeaa leviämistä on selitetty muun muassa diakoniatyöllä, jota kristityt tekivät vaarallisten epidemioiden aikana.

28.01.2021