null Hyvin kulkee

Hyvin kulkee

Siivoustyönjohtaja Ilkka Niemi sai vuoden alussa käyttöönsä kulkupelin, joka ei ekologisuudellaan voita polkupyörää, mutta on askel oikeaan suuntaan. Vantaan seurakunnissa työskentelevän Niemen työmatkat taittuvat nyt mustalla hybridiautolla, joka kulkee sekä sähkön että polttomoottorin voimin.

Hybridiautot ovat Suomessa vielä melko harvinaisia. Ikiomaksi seurakunnatkaan eivät hybridiä vielä hankkineet, vaan kyseessä on leasing-auto.

Ajatus hybridiauton hankinnasta tavallisen auton sijaan lähti seurakuntien ympäristötoimikunnalta. Hybridiauto ei ollut kuukausihinnaltaan kaikista halvin, mutta siihen päädyttiin ennen kaikkea ekologisten arvojen vuoksi. Toisaalta pelkkään kuukausimaksuun tuijottaminen ei tee autolle oikeutta, sillä polttoainekuluihin uppoa nyt vähemmän euroja.

Ilkka Niemi on ollut autoon tyytyväinen.

— Hyvin kulkee ja sillä on kiva ajaa. Siinä on automaattivaihteet ja sellainen jännä piirre, että se sammuu liikennevaloissa, Niemi kertoo.

Liikennevaloissa sammuminen on kuitenkin hybridiautoihin kuuluva normaali ominaisuus. Ja valon vaihtuessa vihreäksi auto sujahtaa liikkeelle sukkelasti.

Jaa tämä artikkeli: