null Hyvin moni nuori voi huonosti

Puheenvuorot

Hyvin moni nuori voi huonosti

Helsingin kaupungin toimialajohtaja Tommi Laitio kirjoitti hyvin empatian merkityksestä nuorten parissa. (Kirkko ja kaupunki 19.1.)

Suomessa valitettavan moni nuori voi huonosti. Jokaisen jo syrjäytyneen nuoren elämässä on ollut 15–20 ammattiauttajaa, mutta ei sellaista kannattelevaa aikuista ihmistä, johon turvautua. Vuonna 2015 jäi pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle 3714 alle 35-vuotiasta nuorta. Heistä hyvin moni elää pelkän takuueläkkeen varassa eli tulot ovat alle 800 euroa kuukaudessa.

Suurin osa näistä työkyvyttömyyseläkkeistä on myönnetty alentuneen mielenterveyden johdosta.

Myös kolmas sektori tekee tärkeää työtä nuorten parissa, esimerkiksi Helsingin NMKY ja Helsingin Diakonissalaitos. Jotkut nuoret eivät välttämättä ole elämänsä aikana kokeneet tulleensa millään tavalla rakastetuiksi. Tällöin voi kristillinen työ auttaa nuoria eteenpäin omassa elämässään. Jeesus Kristus ei koskaan tuominnut ihmistä sen vuoksi, että ihminen epäonnistui. Hän rakasti jokaista ihmistä aivan yhtä paljon.

Jokainen syrjäytynyt nuori voi saada elämänsä uuteen alkuun. Myös psykiatrisen hoidon saatavuutta on lisättävä nuorten parissa. Mutta muistakaamme, että meillä ihmisillä on kaikilla yhtä suuri ihmisarvomme, ja jokainen erehtyy tekemään virheitä elämänsä aikana.

Mika Lille

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.