Kalaa Paolan tapaan.
Hyytäviä ruokailuhetkiä
Äkkiseltään ei ajattelisi, että ruokaa ja rikoksia yhdistäisi erityinen side. Kirjojen perusteella niin kuitenkin on. Dekkarimaailma lähes vilisee kokkaavia tai herkuttelevia etsiviä — tai heidän vaimojaan.
Lukijoidenkaan ei tarvitse enää nieleskellä nälissään sylkeään, sillä dekkariteemaisten keittokirjojen avulla voi itse kokeilla etsivien nauttimia aterioita.
Tuorein kriminaalikeittokirja on Donna Leonin ja Roberta Pianaron Makupaloja Venetsiasta Guido Brunettin tapaan (Otava 2011), jossa on ohjeet lähes sataan komisarion vaimon Paolan loihtimaan herkkuun.
Lisäksi on olemassa Outi Pakkasen Porosta parmesaaniin: Anna Laineen keittokirja. Siitä löytyy yhden Pakkasen kirjojen päähenkilön, ahkeran harrastajakokin Anna Laineen ruokaohjeita ja suosikkiravintoloita.
Suomen dekkariseuran julkaisemaan Murhaavan herkullista -kirjaan on puolestaan koottu ruokaohjeita ja niiden taustoja eri dekkareista. Omassa lajissaan on Murha à la carte, jossa ei ole reseptejä vaan novelleja, joissa yhdistyvät ruoka ja rikos.
Jaa tämä artikkeli: