null Ihmisten auttamishalu yllätti partiolaisen

Ella Ahtiaisen mielestä hyvän asian puolesta on helppo toimia. Kuva: Hans v. Schantz

Ella Ahtiaisen mielestä hyvän asian puolesta on helppo toimia. Kuva: Hans v. Schantz

Hyvä elämä

Ihmisten auttamishalu yllätti partiolaisen

Partiolainen Ella Ahtiainen lähtee yhteisvastuukeräyksen lipaskerääjäksi, jotta yhä useampi lapsi ja nuori pääsisi partioon.

"Aloitin partiossa seitsemän vuotta sitten. Lippukuntani on Tuikku-Tytöt, ja se toimii Hakunilan suuralueella. Olin viisi vuotta ryhmässä. Sitten tuli pieni tauko. Nyt vedän Juustopallerot-ryhmää yhdessä toisen vetäjän kanssa. Kokoonnumme Nissaksen Asukaspuistossa kerran viikossa.

Ryhmässä käy kymmenkunta noin 11-vuotiasta tyttöä. Leikimme paljon. Voimme myös vaikka leipoa tai opetella perustaitoja, kuten solmuja.

Minun mielestäni hauskinta partiossa ovat leirit. Kivaa oli varsinkin silloin nuorempana, kun mukana oli paljon saman ikäisiä kavereita.

Käyn toista vuotta Lumon lukiota. Partiotoiminnassa ja sen ulkopuolellakin olen ollut kerääjänä valtakunnallisissa keräyksissä. Hyvän asian puolesta on helppo toimia. On yllättävää, miten hyvin ihmiset antavat rahaa, jotkut paljonkin.

On mukava, että paikallinen partiotoiminta on tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen kotimaisena kohteena. Keräyksellä tuetaan etenkin niiden osallistumista, joille se on muuten vaikeaa."

Yhteisvastuukeräys käynnistyy sunnuntaina 7.2.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.