Iina Kuustonen haluaa tehdä kirkosta avoimemman
Näyttelijä Iina Kuustonen haluaa innostaa nuoria vaikuttamaan kirkossa.

Näyttelijä Iina Kuustonen haluaa innostaa nuoria vaikuttamaan kirkossa.

Iina Kuustonen haluaa tehdä kirkosta avoimemman

Näyttelijä Iina Kuustonen on mukana syksyn seurakuntavaalien kampanjassa, koska hänen mielestään kirkko tarvitsee ihmisiä, jotka yrittävät vaikuttaa tekemällä kirkosta paremman paikan.

Itse hän haluaa vaikuttaa kirkon toimintaan äänestämällä ja kannustaa erityisesti nuoria mukaan äänestämään.

– Esimerkiksi homokeskustelu on osoittanut, kuinka kipeästi kirkko tarvitsee uutta sukupolvea. Kirkon on oltava suvaitsevainen ja tasa-arvoinen kaikille. Äänestämällä haluan vaikuttaa ja tehdä kirkosta avoimemman, hän sanoo.

– Kuva kirkosta tuntuu yleisesti olevan aika yksiääninen, mikä ei vastaa todellisuutta. Kirkko koostuu seurakuntalaisista, eli kaikista ihmisistä, jotka kuuluvat kirkkoon. Se tarkoittaa valtaosaa väestöstämme. Kirkko tarvitsee muutosta ja uudistumista, Kuustonen sanoo.

Kirkko on ollut Iina Kuustosen elämässä läsnä lapsesta asti. Hänelle kirkko on ennen kaikkea yhteisö, joka edustaa turvaa, ja paikka, johon voi mennä, kun tarvitsee apua ongelmiinsa.

– Ehkä tärkein asia kirkossa on armon korostaminen, sen sanoman tärkeys ja se, miten se näkyy. Minua koskettaa kirkon tekemä diakoniatyö, kuten työ vanhusten ja pakolaisten parissa, työttömien, päihde- ja huumeongelmaisten auttaminen, vankien ja vapautuvien tukeminen ja köyhien taloudellinen avustaminen. Sen takia maksan kirkollisveroni tyytyväisenä.

– Kirkko tuottaa palveluita, joita kukaan muu ei tuota. Yhteiskuntamme tarvitsee tämän tuen. Sellaiseen hyvään uskon ja sitä haluan olla tukemassa.

Kuustosen mielestä kirkon tehtävä on olla suunnannäyttäjä ja edelläkävijä esimerkiksi ihmisoikeuskysymyksissä ja köyhien ja vähemmistöjen puolestapuhujana.

Se, mitä Kuustonen kirkosta haluaisi pois, on pönötys ja rakenteiden jäykkyys.

– Oma työni on käytännönläheistä, konkreettista tekemistä. Näyttelijän työssä puhutaan tosi vähän ja tehdään paljon, mutta tekemällä saa oikeasti asioita aikaan. Sitä samaa suosittelisin kirkolle.

https://www.youtube.com/watch?v=ZwZbvUkbN7A&list=UUwNdLsFZ2trceShlI1ZCsrQ

 

Jaa tämä artikkeli: