Ilkka Villi on Via Cruciksen Jeesus
Näyttelijä Ilkka Villi nähdään Jeesuksen roolissa.

Näyttelijä Ilkka Villi nähdään Jeesuksen roolissa.

Ilkka Villi on Via Cruciksen Jeesus

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis järjestetään pitkäperjantaina Helsingissä jo 19. kertaa. Esityksessä kysytään, mikä on totuus levottomassa ja väkivaltaisessa tilanteessa. Jeesus, jota näyttelee tänä vuonna Ilkka Villi, on yksi maailmanhistorian tunnetuimmista mielipidevangeista.

Via Cruciksen toteutuksessa ovat mukana monia eri kirkkokuntia edustavat ihmiset. 70-henkinen työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista. Esityksen on käsikirjoittanut Lauri Otonkoski ja ohjannut Mikko Lammi.

Via Crucis järjestetään pitkäperjantaina 18.4. klo 21 ja sen kenraaliharjoitus kiirastorstaina 17.4. klo 19. Vaellus alkaa Kaisaniemen puistosta. Sieltä siirrytään pääsiäisjuhlan ja ehtoollisen jälkeen Säätytalolle, jossa Pilatuksen johdolla käydään oikeutta. Viimeinen kohtaus, ristiinnaulitseminen, tapahtuu Tuomiokirkon portailla. Esityksiin on vapaa pääsy.

Via Crucis perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen. Viime vuonna sitä oli seuraamassa ja mukana vaeltamassa noin 17 000 ihmistä.

 

Jaa tämä artikkeli: