null Iloa lapsille

Puolisen vuotta, ja kukat loistavat taas.

Puolisen vuotta, ja kukat loistavat taas.

Iloa lapsille

Tiesitkö, että syyskuun 10. on kansallinen kukkasipulien istutustalkoopäivä? Näin kerrotaan Kauppapuutarhaliitosta, joka lahjoittaa päiväkodeille ja kouluille 30 000 kukkasipulia. Talkoissa on mukana sata päiväkotia ja koulua, ja talkoot järjestetään kaikkialla samana päivänä.

— Istutuspäivästä on tullut jo vakiintunut perinne. Erikoista tänä vuonna on, että myös Norjan ja Ruotsin kouluissa talkoot järjestetään samana päivänä, kertoo toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen Kauppapuutarhaliitosta.

Talkoisiin mukaan päässeet suomalaiset päiväkodit ja koulut valittiin hakemusten perustella jo viime keväänä. Hakijoita istutustalkoisiin on joka vuosi paljon enemmän kuin jaossa olevia kukkasipuleita. Valintakriteereinä oli paikkakunnalta tulleiden hakemusten määrä ja se, että saatiin kukkaloisto jakautumaan tasaisesti eri puolille Suomea. Eteläisimmät istutuspaikat ovat pääkaupunkiseudulla ja pohjoisimmat Pellossa.

Kukkasipulipaketissa suurin osa on tulppaaneja, mutta joukkoon mahtuu myös muutama krookus, helmililja ja tetenarsissi — se on se pienikokoinen ja kylmää hyvin kestävä. Vantaalle osui tänä vuonna kolme pakettia: ensi keväänä kukkii Pehtoorin päiväkodin sekä Rekolanmäen ja Hakunilanrinteen koulujen pihoilla.

Jaa tämä artikkeli: