null Isompia ruumisarkkuja

Isompia ruumisarkkuja

SUOMALAISET OVAT ENTISTÄ LIHAVAMPIA. Karkkia, limsaa, sipsejä ja margariinia saa nykyisin ostaa yhä suuremmissa pakkauksissa. Pikaruokapaikoissakin voi tilata XL-hampurilaisia ja plus-aterioita. Suurempien annoskokojen ja jättikarkkipussien seuraukset näkyvät myös ihmisen viimeisellä matkalla.
Suurempien ruumisarkkujen kysyntä Suomessa on kasvanut. Pulma on ratkaistu valmistamalla sarjatuotantona normaalia leveämpiä arkkuja. Ongelmia tosin aiheuttaa se, että erikoisleveitä arkkuja on vaikea saada mahtumaan sisään kylmiöiden ovista ja krematorioiden uuninluukuista.
— En osaa sanoa tarkkoja lukuja erikoiskokoisten arkkujen menekistä. Sellainen tuntuma kuitenkin on, että niiden kysyntä kasvaa jatkuvasti, tuotantopäällikkö Jari Leminen SHT-tukusta kertoo.
Suomen johtava arkkujen valmistaja SHT-tukku toimittaa ruumisarkkuja vainajan mittojen mukaisesti, esimerkiksi kymmenen tai kaksikymmentä senttiä standardikokoa leveämpänä. Kuinka iso ihminen sitten tarvitsee erikoiskokoisen arkun?
— Suosittelemme, että vähänkin lihaksikkaammalle tai vatsakkaammalle valitaan mieluummin isompi kuin pienempi arkku. Tarkkoja mittoja on vaikea antaa. Asiasta kannattaa keskustella hautaustoimiston henkilökunnan kanssa, Leminen sanoo.
— On vainajan kunnioittamista, että arkku on sopivan kokoinen. Jalat pitää saada kunnolla suoriksi ja reunoilla on oltava riittävästi tilaa.
Erikoiskokoisen arkun haluavalle on tarjolla useita eri mallivaihtoehtoja. Arkkua valittaessa sopivan koon lisäksi tärkeä valintakriteeri on myös arkun ulkonäkö.
— Arkun pitäisi olla vainajan tyyliin sopiva. Esimerkiksi rakennusmiehelle puupintainen arkku ja kankaankutojalle pellavapintainen arkku.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.