Jääräpäästä tuli ilmiö
Tuomas Kyrö ihmettelee luomansa Mielensäpahoittaja-hahmon suosiota teini-ikäisten keskuudessa.

Tuomas Kyrö ihmettelee luomansa Mielensäpahoittaja-hahmon suosiota teini-ikäisten keskuudessa.

Jääräpäästä tuli ilmiö

Mielensäpahoittaja elokuvateattereissa 5.9. alkaen.


Tuomas Kyröä viedään nyt joka suuntaan, onhan hänen Mielenpahoittaja-hahmostaan kehittynyt melkoinen ilmiö kirjoineen, elokuvineen ja teatteriesityksineen. Suomeen kaavaillaan jopa Mielensäpahoittaja-päivää.

Itsepäisen valittavan ukkelin saama valtava suosio on yllättänyt kirjailijan. Innostunutta palautetta on tullut teini-ikäisistä yli 90-vuotiaisiin.

– Palaute kertoo siitä, että hahmo on tuttu ja tunnistettava. Ihmiset näkevät hänessä itseään, isäänsä, äitiään, enoaan, setäänsä ja ties ketä, Kyrö sanoo.

Perjantaina saa ensi-iltansa Dome Karukosken ohjaama Mielensäpahoittaja-elokuva. Siinä pääosaa esittää Antti Litja. Hänet nähdään tänä syksynä samassa roolissa myös Kansallisteatterin lavalla. Kyrön mielestä Litja on juuri oikea valinta rooliin.

Kyrö toteaa, ettei hänen tarkoituksenaan ole ensisijaisesti tuottaa huumoria, vaan Mielensäpahoittaja-hahmo syntyy vakavuudesta ja asenteesta. Äskettäin ilmestynyt sarjan uusin kirja Ilosia aikoja vie kuoleman äärelle. Mielensäpahoittaja värkkää itse arkkunsa, hautajaistensa ruoka- ja soittolistan, muistokirjoituksensa ja testamenttinsa.

– Mies ei kuitenkaan ole synkällä mielellä eikä hänellä ole juuri nyt aikomusta kuolla. Sen sijaan muut ihmiset ympärillä ovat peloissaan, kun pitää puhua kuolemasta ja ottaa kantaa hautajaismusiikkiin, Kyrö kertoo.

Näin Tuomas Kyrö sanoo: ”Kyllä kuolemasta voi puhua punaviini- tai piimälasin äärellä hyvissä ajoin.”
 

Jaa tämä artikkeli: