null Jalkapallo ja rukous

Jalkapallo ja rukous

Jalkapallomaa Iso-Britanniassa Boltonin keskikenttämies Fabrice Muamba lyyhistyi kesken pelin maaliskuun 17. päivänä White Hart Lanen kentälle. Miehen sydän pysähtyi ja hän oli lääkärin mukaan kuollut 78 minuutin ajan.

Muamban lyyhistyminen jalkapallokentän nurmelle synnytti hetkessä kansainvälisen mediatapahtuman. Lukematon määrä katsojia seurasi tapahtumia katsomossa ja suorassa lähetyksessä kotisohviltaan. Hakusanayhdistelmä ”Muamba collapse” tarjoaa mahdollisuuden elää jalkapallostadionin tapahtumat yhä uudelleen eri verkkosivuilla. Osa materiaalista esimerkiksi Youtubessa on tosin poistettu tekijänoikeussäädöksiin vedoten.

Tapauksen hämmentävyyttä lisää se, että lääkäreiden onnistui elvyttää Muamba. Nyt mies toipuu hyvää vauhtia.

23-vuotiaan afrikkalaispelaajan kuolleista heräämistä voi sinänsä pitää mediailmiönä. Tapauksen ympärille syntynyt myötätunto ja rukousaalto tuo siihen aivan uuden ulottuvuuden.

Pelaajat ja jalkapalloyleisö osoittivat kunnioitusta Muamballe ja tämän taistelulle elämän puolesta eri puolilla maailmaa. Minuutin hiljaisuuden sijasta raikuivat minuutin aplodit. Muamban kannattajat esiintyivät paidoissa, joiden viestinä oli rohkaista ja tukea pelaajasankaria.

Rukousviestit lähtivät leviämään Twitterissä ja muualla verkossa. Brittiläisen sanomalehden Guardianin urheilusivuilla maaliskuun 26. päivänä “Pray4Muamba” -viestiä tulkittiin yllättäväksi, mutta myös innostavaksi. Myötätunnon, rukouksen ja toivon kipinä levisi verkostosta toiseen. Toki myös soraääniä esiintyi, eikä rasistisiltakaan kommenteilta täysin vältytty.

Guardian kirjoittaa: ”Rafael van der Vaart polvistui. Hän rukoilee, totesivat ympärillä olevat ihmiset. Kohta väkijoukossa nähtiin rukoiltavan. Eikä aikaakaan, kun Pray4Mumba levisi sosiaalisen median verkostoissa”.

Tutkimattomat ovat Herran tiet — jalkapallomaailmassakin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.