Jan-Erik Eklöf Vantaan ääniharava
Jan-Erik Eklöf sai 184 ääntä.

Jan-Erik Eklöf sai 184 ääntä.

Jan-Erik Eklöf Vantaan ääniharava

Eniten ääniä seurakuntavaaleissa Vantaalla, 184 kappaletta, sai projektinjohtaja Jan-Erik Eklöf Vanda svenska församlingista. Eklöf oli Kyrkan mitt i byn -ryhmän ehdokas ja toimii nykyäänkin sekä seurakuntaneuvostossa että yhteisessä kirkkovaltuustossa.

Toiseksi eniten ääniä, 157 kappaletta, sai Eila Paulun Hämeenkylän seurakunnasta. Paulun on nyt eläkkeellä, mutta hän on monelle hämeenkyläläiselle tuttu, sillä työskenteli aiemmin lapsi- ja perhetyön sihteerinä seurakunnassa. Paulun oli ehdolla Hämeenkylän huominen -ryhmän listoilla.

Kolmanneksi eniten ääniä vantaalaisista ehdokkaista sai 22-vuotias suomen kielen opiskelija Emma Perälä Hakunilan seurakunnasta. Perälä tunnetaan erityisesti Vaaralan kirkon säilyttämisen puolestapuhujana ja hän on muutenkin ollut aktiivinen seurakunnan nuorten toiminnassa. Hän oli ehdolla Avoimen seurakunnan listalla ja sai 145 ääntä.

Tulkaa kaikki -liikkeen ehdokas, toimittaja Johanna Korhonen Tikkurilan seurakunnasta sai tällä kertaa 144 ääntä. Vuoden 2010 vaaleissa Korhonen oli koko Vantaan ääniharava.

► Vantaalla seurakuntavaaleissa 2014 valitut

► Seurakuntavaalien tulokset koko maasta: tilastografiikkaa ja valitut seurakunnittain

Jaa tämä artikkeli: