Jani Toivola on yksi syksyn seurakuntavaalien kampanjakasvoista

Jani Toivola on yksi syksyn seurakuntavaalien kampanjakasvoista

Kansanedustaja Jani Toivola lähtee mukaan syksyn seurakuntavaalien kampanjakasvoksi. Omien, kirkon kanssa käymien kipuilujensa kautta Toivola sanoo huomanneensa, että vaikuttaminen ja äänestäminen seurakuntavaaleissa ovat oikeita tapoja muokata kirkkoa ja seurakuntaa.

Särö kirkon ja Toivolan välille

Toivola erosi kirkon jäsenyydestä syksyllä 2010.

- Elämäni tähänastisin suurin särö mun ja kirkon välillä liittyy vuoden 2010 loppupuoleen, jolloin käytiin kuuluisa TV2:n homoiltakeskustelu. Tuli olo, että ei ole mahdollista, että 2000-luvulla joudun altistumaan valtakunnan televisiossa tällaiselle viestille. Ajattelin, että miksi se seurakunta, jonka osa olen, ei tarpeeksi äänekkäästi tuomitse tätä viestiä. Tuntui, että oli pakko erota kirkosta.

- Eroaminen johti siihen, että kirkko avautui mulle uudella tavalla. Oikeastaan sinä päivänä, jolloin erosin kirkosta, rupesin vasta tutustumaan kirkkoon, Toivola kertoo.

- Mua kutsuttiin nuorteniltoihin, rippikouluihin, leireille ja ylipäätään erilaisiin kirkon ja seurakunnan tilaisuuksiin. Avoimesti haluttiin kuulla, miksi olin eronnut kirkosta, mitkä mielestäni ovat kirkon epäkohdat suhteessa vähemmistöihin ja erilaisuuteen ja ennen kaikkea, mitä toivoisin kirkolta ja seurakunnalta.

Oman lapsen kaste toi takaisin kirkkoon

Toivolan merkittävin käännekohta paluussa kirkkoon oli oman tyttären syntymä.

- Hänen kauttaan aloin miettiä uudestaan suhdettani kirkkoon. Pian tyttären syntymän jälkeen mietin kysymyksiä kasteesta, ja haluanko liittää oman lapseni osaksi seurakuntaa, Toivola kertoo.

- Kun päätin, että tyttäreni saa kasteen, se automaattisesti tarkoitti sitä, että vanhempana päätin myös itse liittyä takaisin seurakuntaan.

Toivola kannustaa kirkon jäseniä vaikuttamaan äänestämällä syksyn seurakuntavaaleissa.

- Olen ehdottomasti oman kokemukseni myötä tullut siihen tulokseen, että vaikuttamalla voi luoda itsensä näköistä seurakuntaa ja kirkkoa ja sellaista yhteisöä, jota kaipaa. Samalla varmistan, että seurakunnassa on sellaisia ihmisiä, jotka vievät viestiäni eteenpäin.

Seurakuntavaalien ehdokkaaksi on mahdollista asettua maanantaihin 15.9. asti.

Varsinainen vaalipäivä on isänpäivä 9.11. Ennakkoon voi äänestää 27.-31.10. Seurakuntavaalien teemana on Usko hyvän tekemiseen.

Jaa tämä artikkeli: