null Haluatko kävellä vetten päällä? Jeesus-lenkkareilla on hintaa 3 000 euroa ja pohjissa siunattua vettä

Jeesus-lenkkareiden nauhoissa komeilee krusifiksi.

Jeesus-lenkkareiden nauhoissa komeilee krusifiksi.

Ajankohtaista

Haluatko kävellä vetten päällä? Jeesus-lenkkareilla on hintaa 3 000 euroa ja pohjissa siunattua vettä

Jeesus-kengät ovat esimerkki brändiyhteistyöstä, joka on täysin vailla järkeä.

Kun amerikkalaisyritys MSCHF laski lokakuun alussa markkinoille Jeesus-kengiksi nimetyt, Niken lenkkareista muokatut tossut, turhuuksien toreilla kuului kohahdus. Onko kyseessä vitsi?

Vastakulttuuriin keskittyneen MSCHF:n markkinointijohtaja Daniel Greenberg valisti uteliaita kertomalla, että tuotteen on tarkoitus olla esimerkki brändiyhteistyöstä, joka on täysin vailla järkeä. Jeesus valikoitui taustahahmoksi juutalaistaustaisen Greenbergin mukaan historiallisen vaikuttavuutensa takia.

Tossut pitävät, minkä mainoksessa lupaavat: niillä voi todella kävellä vetten päällä. Kenkien pohjaan on nimittäin ruiskutettu Jordanjoesta peräisin olevaa ja papin siunaamaa vettä. Kenkä itsessään on Niken lenkkarimalli Air Max 97.

Kenkien tuoteselosteessa kerrotaan, että Jordanin vesi on värjätty keinotekoisesti.

Kenkien tuoteselosteessa kerrotaan, että Jordanin vesi on värjätty keinotekoisesti.

Lenkkareista löytyy enemmänkin raamatullista viritystä: niiden sivuun on painettu viittaus Matteuksen evankeliumin 14. luvun jakeeseen 25, jossa nimenomaisesti kerrotaan Jeesuksen kävelystä vetten päällä. Lisäksi nauhoihin on kiinnitetty teräksinen krusifiksi. Lenkkareiden varren takaosassa on teksti INRI. Kaiken huipuksi tossut tuoksuvat suitsukkeelle, jonka kaltaista yksi itämaan tietäjistä toi jouluevankeliumin mukaan aikoinaan lahjaksi Jeesus-vauvalle.

Jeesus-lenkkareissa on punainen sisäpohjallinen. Tunnetusti myös eläköitynyt paavi Benedictus XVI fanitti punaista väriä. Tosin hänen käsintehdyt kenkänsä olivat kokonaan punaista nahkaa. Kenkien ulkopohjasta ei kannata tehdä punaista, olivatpa kyseessä Jeesus-kengät tai paavin jalkineet, koska punainen kengänpohja on Yhdysvalloissa Christian Louboutinin suojaama tavaramerkki.

Ihan halvalla Jeesuksen jalanjäljissä kulkeminen ei kuitenkaan onnistu. Lokakuun 8. päivä myyntiin tulleet kengät nimittäin menivät kaupaksi hetkessä niistä pyydetyllä 1 200 euron hinnalla. Nyt niistä saa pulittaa StockX-verkkokaupassa enimmillään jopa 4 000 dollaria eli yli 3 000 euroa.

Lähteet: New York Post, CBS ja Hypebeast

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Prinssi Jusuf ja Pijall ovat poikkeuksia – useimmat suomalaiset räppärit suosivat uskontojen sijaan "diippeilyä"

Hengellisyys

Tutkija Inka Rantakallion mukaan räppiä analysoimalla voidaan selvittää, miten uskonnollisuus kehittyy. Suomalaisessa räpissä kuuluu vapaasti napsittu hengellisyys, mutta myös herätyskristillisyys ja islam ovat tulleet valtavirtaan.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.