null Taivaan tähden: Jeesus oli täällä

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Hengellisyys

Taivaan tähden: Jeesus oli täällä

Pieni ihminen ajattelee, että hädässä auttaminen on sitä, että pienen ihmisen hätä otetaan pois.

Nuorena minuun teki vaikutuksen kertomus ihmisestä, joka oli joutunut äärimmäisen mahdottomaan tilanteeseen ja pelännyt kuolevansa. Silloin hänelle oli tullut jostakin lapsuuden kertomuksesta mieleen Jeesuksen nimi. Hän oli sanonut sen ja, plim, pelastunut pinteestään.

Myöhemmin aloin sellaisia taikavoimaisia ihmejeesuksia suorastaan karttaa, koska koin, että sellaisilla rahastettiin ja annettiin väärää toivoa. En tiedä julmempaa kuin väittää, että Jeesus päästää sinut pälkähästä, plim, kävipä kuinka tahansa. Niin moni on jäänyt häneltä pälkähästä päästämättä.

Tätä nuoruuteni vaikuttavaa kertomusta ajattelin, kun kuulin ystävän hukkuneen sukelluksellaan. Hän tunsi sukeltamisen suuret riskit, tiesi vaarojen merkit ja osasi ehkä siellä syvissä vesissä ennakoida kohtalonsa. En voi tietää, ketkä kaikki hänen ajatuksissaan tajunnan viimeisinä hetkinä kulkivat, mutta rakkaita he olivat, kaikkein rakkaimpia.

Ystävän tuntien arvelen, että heidän joukossaan oli myös Jeesus, tuo perimmäisten uniemme lähde. Mutta auttoiko Jeesus, plim? Uskon, että hän auttoi. Ystävä kuitenkin kuoli.

Pienen ihmisen mielestä hädässä auttaminen on sitä, että pienen ihmisen hätä otetaan pois. Usein ei tule mieleen, että asioista selviytyminen on niiden hyväksymistä. Kun Jeesus auttaa hädässä, hän ei tee sitä poistamalla hätää vaan auttamalla siinä.

 

Sunnuntai 29.1.

Jeesus auttaa hädässä

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tikkurilan pappi menehtyi sukellusonnettomuudessa

Ajankohtaista

Lohjan Kaivoslammella lauantaina 14.1. sattuneessa onnettomuudessa menehtyi pastori Heikki Leppä.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.