null Tikkurilan pappi menehtyi sukellusonnettomuudessa

Pastori Heikki Leppä (vas.) rakkaan harrastuksensa parissa.

Pastori Heikki Leppä (vas.) rakkaan harrastuksensa parissa.

Ajankohtaista

Tikkurilan pappi menehtyi sukellusonnettomuudessa

Lohjan Kaivoslammella lauantaina 14.1. sattuneessa onnettomuudessa menehtyi pastori Heikki Leppä.

Tikkurilan seurakunnan pappi Heikki Leppä menehtyi 14.1. Lohjan Ojamon Kaivoslammella sattuneessa sukellusonnettomuudessa. Muut sukeltajat ja pelastuslaitos saivat hänet ylös lammesta, mutta häntä ei elvytysyrityksistä huolimatta pystytty enää pelastamaan.

Heikki Leppä oli Tikkurilan seurakunnan kappalainen, Pyhän Laurin kirkon Hääyö-tapahtuman ideoija ja pidetty pappi. Hän tuli tunnetuksi myös seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolustajana. 

Sukeltaminen oli Lepälle rakas harrastus, jonka hän aloitti muutama vuosi sitten Kap Verdellä. Hän oli kokenut ja turvatoimissa huolellinen sukeltaja, joka joulukuun alussa kertoi Facebook-sivuillaan tehneensä jo 600. sukelluksensa. Leppä oli sukeltanut monenlaisissa tilanteissa ja paikoissa, kuten Päijänteen syvänteissä, jään alla ja muun muassa Pluran luolassa Norjassa.

Heikki Leppä oli pappi, jolta ei ideoita puuttunut. Hän keksi Hääyö-tapahtuman, joka levisi Vantaalta monelle muullekin paikkakunnalle. Viime syksynä tapahtuma järjestettiin jo kahdeksannen kerran ja siinä on vihitty reilusti yli 200 paria.

Leppä oli viime kesänä Vantaalla pidettyjen herättäjäjuhlien pääsihteeri. Ennen juhlia toukokuussa järjestettiin maailman ensimmäiset körttiseurat veden alla. Leppä ja hänen sukeltajaystävänsä pulahtivat Nurmijärven kirkasvetiseen Sääksjärveen ja näyttivät veden alla toisilleen muutamien lauseiden mittaiset muovitetut seurapuheet. Seurojen teemana oli Lepän mielivirsi ”Syvihin vesihin”.

Heikki Leppä oli Tikkurilan seurakunnan kirkkoherran Janne Silvastin mukaan ahkera ja innovatiivinen työntekijä, syvällinen teologi ja rohkea pappi.

"Hänen kuolemansa on seurakunnalle suuri menetys. Kerroimme asiasta seurakuntalaisille Pyhän Laurin kappelissa sunnuntaiaamuna pidetyssä messussa. Asiasta on kerrottu myös työntekijöille ja luottamushenkilöille ja työyhteisölle pidetään muistohetki. Suru on suurin Heikin perheellä ja ajatuksemme ovat heidän kanssaan. Omaiset toivovat, että heidän suruaan ja yksityisýyttään kunnioitetaan", Silvast sanoo.

Seurakuntalaisilla on mahdollisuus käydä jättämässä surunvalittelunsa Tikkurilan seurakunnan Olotilassa maanantaista kello 12 alkaen perjantaihin 20.1. asti Olotilan aukioloaikoina. Olotila sijaitsee Vehkapolun kävelykadulla ja on auki maanantaista perjantaihin kello 9.30-15.

 

Lue myös: 

Nurmijärvellä pidettiin körttiseurat veden alla

Pappi sukeltaa syviin vesiin

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vantaan Hääyö-tapahtuma rekisteröitiin tavaramerkiksi

Ajankohtaista

Vantaan Pyhän Laurin kirkolla joka syksy pidettävä Hääyö-tapahtuma on rekisteröity tavaramerkiksi. Vantaan seurakunnat haluaa näin suojella ideaansa.


Taivaan tähden: Jeesus oli täällä

Hengellisyys

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.