null Joosefin osa

Joosefin osa

Ensi sunnuntai on 4. adventtisunnuntai. Sen aihe on Herran syntymä on lähellä. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 130:5–8, Jes. 29:17–19, Room. 15:8–13 ja Matt. 1:18–24.

Kun Joosef ajatteli tätä, hänelle ilmestyi yöllä unessa Herran enkeli, joka sanoi: ”Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä.”

Matt. 1:20–21

Ei ollut Joosefin osa helppo. Kuinka uskoa kihlattua, joka kertoo olevansa samalla kertaa neitsyt ja raskaana. Jotain on oltava pielessä, yhtälö ei vain toimi. Eikä Joosef aluksi uskonutkaan.

Mutta voiko häntä syyttää siitä?

Hänhän oli täysin ennenkuulumattoman tilanteen edessä. Profeetat olivat kyllä ennustaneet asian, mutta että se tapahtuisi juuri heille. Hehän olivat ihan tavallisia kansalaisia. Mitä naapuritkin sanoisivat, ja ihmiset kaupungilla? Kukaan ei varmasti uskoisi.

Joosef oli jo aikeissa purkaa avioliittosopimuksen, kun Herran enkeli ilmestyi hänelle. Tuo kohtaaminen vakuutti Joosefin, ja muutti samalla koko hänen elämänsä.

Joosefin vaimo, ei siis kuka tahansa, vaan juuri hänen vaimonsa, tulisi synnyttämään pojan, josta olisi tuleva ihmiskunnan pelastaja!

Jo kohta Herran enkeli ilmestyy uudelleen tuoden suurta ilosanomaa, tällä kertaa paimenille kedolla.

Jouluun valmistautuminen päättyy pian. On aika rauhoittaa ajatukset ja tyhjentää mieli kaikesta ylimääräisestä.

On aika ottaa iloiten vastaan joulun sanoma. Vapahtajamme syntymä on lähellä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.