Jotakin uutta
Laura Maria Latikka on Rekolan seurakunnan uusi kirkkoherra.

Laura Maria Latikka on Rekolan seurakunnan uusi kirkkoherra.

Jotakin uutta

Laura Maria Latikalle kirkon toiminta on tuttua lapsuudesta asti.

Laura Maria Latikka oli 3-vuotias, kun hän meni päiväkerhoon.

– Kävin myös pyhäkoulua. Niihin aikoihin pyhäkouluja pidettiin taloyhtiöiden kerhotiloissa. Rippikoulun jälkeen olin isoskoulutuksessa ja isosena, Latikka kertoo.

Kun tuli aika miettiä opiskelualaa, teologia veti puoleensa. Lapsuutensa ja nuoruutensa Turun seudulla viettänyt Latikka valitsi opiskelupaikakseen Åbo Akademin.

– Opiskeluaika antoi paljon. Ruotsin kielen taidon lisäksi opin tuntemaan suomenruotsalaista ja pohjoismaista kulttuuria.

Kulttuurintuntemus ja kielitaito lisääntyivät opiskelijavaihdossa Tanskassa. Tanskalaiskontaktiensa mukana Latikka pääsi tutustumaan myös idän uskontoihin Intiassa ja Nepalissa.

– Näin siellä, että pyhän etsiminen ja Jumalan kaipuu on samanlaista eri uskontojen ja kulttuurien piirissä.

Opiskelujen jälkeen Latikka hakeutui töihin kirkkoon. Hän teki pätkätöitä reilut kahdeksan vuotta ja sai sitten Hyvinkäältä vakituisen paikan kymmenen vuotta sitten. Siellä hän on tehnyt seurakuntapapin perustöitä ja toiminut neljä vuotta esimiestehtävissä kasvatuksen vastuupappina.

– Rekolan kirkkoherraksi hain, kun ajattelin, että haluan kokeilla jotain uutta. Olen aina halunnut tehdä työni hyvin. Tavoitteenani on johtaa toisia niin, että voimme yhdessä tehdä työtämme hyvin.


Laura Maria Latikan virkaan asettaminen su 7.9. klo 10 Rekolan kirkossa, Kustaantie 22.

Jaa tämä artikkeli: