null Joulumusiikkia

Tomi Metsäketo on tehnyt ensimmäisen joululevynsä.

Tomi Metsäketo on tehnyt ensimmäisen joululevynsä.

Joulumusiikkia

Rauhassa svengaten

Tomi Metsäketo: Kuului laulu enkelten. Sony Music 2010.

Tomi Metsäkedon Kuului laulu enkelten lienee tämän vuoden The Joululaululevy. Tekijänsä ensimmäinen joululevy möi jo kultaa.

Levy on taattua Metsäketoa. Laulut ovat melodisia ja soljuvia ja Metsäkedon ääni on koulittu ja miellyttävä. Tällä levyllä ei suunnata oopperalauluun vaan pitäydytään kevyemmässä laulutavassa. Metsäkedon ääntä täydentämään on omiaan Turun kaupunginorkesterin jousiryhmä.

Kuului laulu enkelten ei liikuttele joulutunteiden syviä vesiä vaan toimii viihdyttävänä tunnelmamusiikkina.

Perinteisimmistä joululauluista levyllä soivat vain Kuului laulu enkelten ja Sylvian joululaulu. Mukana on englanninkielisen maailman klassikkoja Have Yourself a Merry Little Christmas ja Christmas Song, joita ovat tehneet tutuksi Frank Sinatra ja Nat King Cole. Lisäksi levyltä löytyvät muun muassa Tonttu, Walking in the Air ja Carola Häggkvistin Himlen i min famn.

Vierailijoina piipahtavat Laura Voutilainen ja Cantores Minores -poikakuorolainen Akseli Ferrand.

Levyyn liittyvältä kiertueelta taltioitu konsertti kuullaan Radio Suomessa jouluaattona ja uusintana joulupäivänä.


Tuore joulucocktail

Eri esiintyjiä: Maailman kauneimmat joululaulut 2 – Joululauluja lapsuudesta. Universal Music 2010.

Maailman kauneimmat joululaulut 2 -levy on kirkoissa laulettavien Kauneimpien joululaulujen sivutuote. Molempien taustalla on Suomen Lähetysseura. Osa levyn tuotosta menee Lähetysseuran joulukeräykseen lasten oikeuksien edistämiseksi.

Maailman kauneimmat joululaulut 2 on hauska cocktail, jossa jouluklassikot, tulokkaat ja kaikki siltä väliltä asettuvat tasapainoon keskenään.

Tutuimmista joululauluista mukana on Me käymme joulun viettohon ja hieman harvemmin kuulluista Pieni rumpali. Lisäksi levyllä on suomennettuja amerikkalaishittejä kuten Kristiina Wheelerin tulkitsema Let It Snow.

Levy yllättää iloisesti kiintoisilla uutuuksilla. Lauri Tähkän Sytytä mun sydämeni ja Juha Tapion esittämä Laulu pikkuvauvasta sanoittavat tuoreesti joulua. Johanna Iivanainen tulkitsee Olli Ahvenlahden Seimiyön, jossa on Tommy Tabermannin sanat.

Lisäksi levyllä laulavat Laura Voutilainen, Maria Lund, Tommi Kalenius ja Edu Kettunen.

Suurin osa heistä esiintyy myös Maailman kauneimmat joululaulut -konsertissa joulupäivänä TV2:ssa.


Jouluillan hiljaisuuteen

Linda Lampenius: Angels. Linda Lampenius Productions 2010.

Linda Lampeniuksen joululevy sisältää musiikkia niin suomen-, ruotsin- kuin englanninkielisestäkin kulttuurista. Esimerkkeinä Sylvian joululaulu, Jul jul strålande jul ja Away in a Manger.

Kiintoisinta levyllä ovat ruotsinkielisen perinteen laulut, joista osaa kuulee harvoin. Hauska lisä on Ser du stjärnan i det blå, joka on tuttu Disneyn Pinokkiosta ja jokavuotisesta Aku Ankan joulutervehdyksestä nimellä When You Wish upon a Star.

Musiikissa pääosassa on Lampeniuksen viulu, mutta levyllä kuullaan myös muun muassa viuluduettoja, harppua, kitaraa, kuoroa ja laulusolisteja.

Angels on heleää ja kirkasta musiikkia. Suuria yllätyksiä levy ei tuota vaan sopii viulumusiikin ystävälle vaikkapa hiljentyneeseen jouluiltaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.