Joulun ajan tilaisuuksien kävijämäärä kasvoi Espoon seurakunnissa
Eniten kävijöitä keräsivat Kauneimmat joululaulut, joulukonsertit sekä lasten ja koululaisten tilaisuudet. Joulun ajan tilaisuuksissa oli Espoossa lähes 62 300 osallistujaa.
Joulun ajan tilaisuuksien kävijämäärät kasvoivat Espoon seurakunnissa edellisestä vuodesta. Aikavälillä 1.–27.12.2024 järjestettiin kaikissa Espoon seurakunnissa yhteensä 439 tilaisuutta. Osallistujia niissä oli paikan päällä lähes 62 300.
Viime jouluna vastaavana ajanjaksona tilaisuuksia järjestettiin yhteensä 467 ja osallistujia oli arviolta 57 800. Näihin lukuihin on otettu mukaan muun muassa ensimmäisen adventin ja itsenäisyyspäivän tapahtumat, joulukonsertit, lasten ja koululaisten tilaisuudet, Kauneimmat joululaulut sekä joulukirkot. Mukana ei ole seurakuntien muu tavallinen viikkotoiminta.
Tänä vuonna eniten kävijöitä keräsivät Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet, joulukonsertit sekä lasten ja koululaisten tilaisuudet. Joulunpyhien tapahtumista aattohartaudet ovat olleet suosituimpia. Tilaisuuksia on järjestetty lähinnä suomen, ruotsin sekä englannin kielellä. Lisäksi Espoon seurakuntien hautausmailla kävi tuhansia kävijöitä joulun pyhinä. Diakonian joulukeräykset avun tarpeessa oleville ovat myös toteutuneet hyvin. Espoon seurakunnissa kerättiin yhteensä noin 24 000 euron edestä lahjakortteja pienituloisille. Lahjakortteja saatiin jaettavaksi myös järjestöjen eli muun muassa Mannerheimin lastensuojeluliiton, Lions Clubien ja Marttojen kautta. Olarin seurakunnassa lahjoitettiin avun tarvitsijoille lahjakasseja.
Joulun viettäminen jatkuu seurakunnissa loppiaiseen 6.1. saakka. Muun muassa Olarin kirkossa vietetään seurakunnan 50-vuotisjuhlamessua loppiaisena 6.1. kello 10.
Joulun ajan tapahtumia löytyy Espoon seurakuntien joulusivuilta. Katso Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan tapahtumia Kirkko ja kaupungin Menohaku-sivuilta.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
”Mennään laulamaan Hoosiannaa” – Ruotsin kuninkaan hovimuusikon marssista tuli hitti, jonka suosiota voi verrata vain Suvivirteen
HengellisyysHoosiannasta tuli jo 1800-luvulla niin suosittu, että osa kuulijoista poistui kirkosta, kun se oli laulettu. Virsikirjaan se päätyi vasta 1986.