null Jouluradio kuuluu ainakin osassa Espoota

Ajankohtaista

Jouluradio kuuluu ainakin osassa Espoota

Viestintävirasto ei myöntänyt tänä vuonna Jouluradiolle Espooseen FM-taajuutta. Mikäli kuuntelet Jouluradiota Espoon tai Kauniaisten alueella, osallistu koekuunteluun ja kerro, kuinka lähetys kuuluu radiosta.

Jouluradio aloittaa lähetykset adventtiyönä, mutta Espoossa sen kuuluvuus ei ole yhtä taattua kuin aiemmin. Viestintävirasto ei myöntänyt tänä vuonna Jouluradiolle FM-taajuutta Espooseen.

Lähimmät radiomastot ja -lähettimet sijaitsevat Pasilassa ja Lohjalla. Niiden laskennallinen kantama peittää koko Espoon, arvioi liiketoimintapäällikkö Pentti Haatanen Digita Oy:stä.

"Digitan tekemän kuuluvuusalue-ennusteen mukaan Jouluradion kuuntelu on mahdollista Espoossa autoradiolla sekä ulkoantennilla varustetulla vastaanottimella", hän sanoo.
 

Osa Espoosta jäänee katveeseen

Osa piiska-antennilla varustetuista vastaanottimista saattaa Haatasen mukaan jäädä katveeseen. Rakennettu ympäristö voi paikoin estää lähetteen vastaanottamisen.

Radioverkkoasiantuntija Kari Hautala Viestintävirastosta puolestaan ennakoi, että Jouluradion kuuluvuus Espoossa olisi kuitenkin pääosin riittävä.

"Tältä näyttää peittoaluekarttamme", sanoo Hautala ja kertoo, että FM-taajuuksista on Helsingin alueella kova kysyntä.

"On todella iso harmi, että Viestintävirastolla ei ollut tarjota käyttöömme Espoon alueen taajuutta", sanoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Hän muistuttaa kuitenkin siitä, että Jouluradioita voi kuunnella myös netissä osoitteessa www.jouluradio.fi.
 

Hoosianna soi monin äänin

Jouluradion perinteinen aloituskappale, Hoosianna, on tänä vuonna tehty joukkoistamalla. Kuuntelijat saivat videoida ja lähettää oman versionsa virrestä, ja Jouluradion toimitus koosti tulkinnoista avausraidan. Materiaalista koostettu video julkaistaan Jouluradion verkkosivuilla samaan aikaan, kun lähetys alkaa puoliltaöin 27. marraskuuta.

Jouluradio soi FM-taajuuksilla ja kaapelissa loppiaiseen asti. Pääkanavan lisäksi Jouluradion verkkosivuilla voi kuunnella kymmentä eri joulumusiikin lajeihin erikoistunutta kanavaa. Uusia nettikanavatulokkaita ovat Indiejoulu ja Jazzjoulu.

Jouluradiolla oli viime vuonna lähes 700 000 kuuntelijaa viikossa. Tänä vuonna sen kuuluvuusalueella asuu yli 3,8 miljoonaa ihmistä.

Jouluradion tuottaa pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen mediatoimitus Toivontuottajat.

Kuuleeko Espoo ja Kauniainen?

Jouluradion koelähetykset alkoivat maanantaina 21.11. Mikäli kuuntelet Jouluradioita Espoon tai Kauniaisten alueella radiovastaanottimesta tai autoradiosta, lähetä viesti kuuluvuudesta osoitteeseen: viestinta.espoo@evl.fi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.