Jouluradio soi netissä kahdeksalla eri kanavalla
Jouluradion musiikkipäällikkö Olli Aimola ja toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Jouluradion musiikkipäällikkö Olli Aimola ja toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Jouluradio soi netissä kahdeksalla eri kanavalla

Ensimmäisenä adventtina 30.11. puolilta öin aloittava Jouluradio kuuluu niin FM-taajuuksilla kuin netissäkin. Lähetyskauden avaa Hoosianna-hymni. Sovituksesta tänä adventtina vastaavat laulaja Jesse Kaikuranta ja muusikko Lenni-Kalle Taipale.

Tänä vuonna Jouluradiota voi internetissä kuunnella peräti kahdeksalla erilaisella joulumusiikkikanavalla. Uusina nettikanavina aloittavat klassiseen musiikkiin keskittyvä Klassinen joulu sekä vironkielistä joulumusiikkia soittava Jõuluraadio.

Viime vuonna aloittaneet verkkokanavat, kansainvälistä joulumusiikkia soittava Xmas ja rokahtava Rouhea joulu, jatkavat valikoimassa. Aiemmilta vuosilta tutut ruotsinkielinen Julradion, Suomen Lähetysseuran Kauneimmat joululaulut sekä perheen pienimmille omistettu Pikku jouluradio ovat niin ikään kuunneltavissa jouluradio.fi-sivuston kautta. .

Vironkielisen Jõuluraadion haasteena on ollut se, ettei Virossa neuvostoajalla vietetty joulua juuri lainkaan. Kanavan yhtenä musiikkitoimittajana toimivan toimittaja Anna Laineen mukaan sitkeä työ palkittiin, ja vironkielisiä joulu- ja talvilauluja alkoi pikkuhiljaa löytyä.

Klassinen joulu perustettiin kuuntelijoilta saadun palautteen perusteella. Sibeliuksen, Vivaldin ja Bachin kaltaisten tunnettujen säveltäjien teosten rinnalla soivat myös tuoreemmat sävelet.

Jouluradion tunnelmaan voi virittäytyä yli  76 200 tykkääjän kanssa Facebookissa. Kanavan tuotantoa löydät Jouluradion nimellä myös Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta. 

Jouluradio on Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntien mediatoimituksen, Toivontuottajien, tunnetuin tuote. Vuotuinen mainokseton radiokanava soittaa tauotta joulumusiikkia ensimmäisestä adventista loppiaiseen. Viime vuonna Jouluradiolla oli Finnpanelin kuuntelijatutkimuksen mukaan noin 423 000 viikkokuuntelijaa. Netissä yksilökävijöitä oli yli 300 000 ympäri maailmaa.

Jouluradio kuuluu radioista Vantaalla taajuuksilla 103,1 MHz ja 102 MHz, Helsingissä 102 MHz ja Espoossa 103,1 MHz.

Katso katkelman Jesse Kaikurannan ja Lenni-Kalle Taipaleen tuoreesta Hoosianna-sovituksesta sekä tunnelmia sen tekemisestä:https://www.youtube.com/watch?v=g_hIk9iiYuQ

 

 

Jaa tämä artikkeli: