Jouluradion joukkoistettu Hoosianna kajahtaa eetteristä
Odotus päättyy, kun Jouluradio alkaa taas soida perinteiseen tapaan ensimmäisenä adventtina puoliltaöin. Kuva: Janne Simojoki

Odotus päättyy, kun Jouluradio alkaa taas soida perinteiseen tapaan ensimmäisenä adventtina puoliltaöin. Kuva: Janne Simojoki

Jouluradion joukkoistettu Hoosianna kajahtaa eetteristä

Jouluradio aloittaa lähetyksensä puoliltaöin ensimmäisenä adventtina. Tänä vuonna yhteistyötä tehdään myös Ylen kanssa.

Tänä vuonna Jouluradion perinteinen aloituskappale, Hoosianna, tehtiin joukkoistamalla. Jouluradion kuuntelijat saivat videoida oman versionsa Hoosiannasta ja lähettää sen Jouluradiolle. Tulkinnoista koostettiin Jouluradion avaava Hoosianna. Hoosianna-video myös julkaistaan Jouluradion verkkosivuilla samaan aikaan, kun lähetys alkaa.

Videoita lähetettivät muun muassa tanssiryhmä, harmonikkaryhmä, kehitysvammaisten ryhmä ja rap-mummo Eila. Oman kuoroversionsa kuvasivat Finnairin lentoemännät ja Hiidenkiven peruskoulun ykkös- ja kakkosluokat.

Erilaisia soittopelejäkin käytettiin, esimerkiksi rumpuja ja kitaroita. Kirkko ja kaupungin tuleva päätoimittaja Jaakko Heinimäki soitti kappaleen banjolla.
 

Indiejoulu ja Jazzjoulu ovat uusia nettikanavia

Joulumusiikin pää-äänenkannattaja Jouluradio soi FM-taajuuksilla ja kaapelissa loppiaiseen asti. Pääkanavan lisäksi Jouluradion verkkosivuilla voi kuunnella kymmentä eri joulumusiikin lajeihin erikoistunutta kanavaa. Uusia nettikanavatulokkaita ovat Indiejoulu ja Jazzjoulu.

Tänä vuonna jokaisella nettikanavilla on ollut vieraana muusikko, joka on laatinut oman soittolistansa jollekin nettikanavista. Lempijoululauluistaan ovat kertoneet muun muassa Krista Sigfrieds, Aino Venna, Essi Luttinen, Toni Wirtanen, Jarkko Ahola, Johanna Kurkela, Eva & Manu sekä Pekka Simojoki.

Lähes 700 000 viikkokuulijaa viime vuonna saavuttaneen Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne sanoo, että Jouluradio on seurakuntien joulutervehdys jokaiseen torppaan, autoon ja mobiililaitteeseen.

"Jouluradio on kaivattu ja jo perinteinen adventin ja loppiaisen välisen ajan soundtrack, joka tyydyttää kaikkien suomalaisten joulumusiikin nälän riippumatta siitä, millaiset mediankäyttötottumukset tai musiikkimieltymykset heillä ovat", Kalliorinne kertoo.
 

Jouluradiolle oma ohjelma Radio Suomeen

Yhteistyö Ylen kanssa syvenee siten, että Yle Areenaan tulee linkki Jouluradion sivuille. Jouluradion kaikki nettikanavat kuuluvat myös Radiot.fi-palvelun kautta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun palvelu on ottanut mukaan vain netissä kuuluvia kanavia. Lisäksi Elisa Viihde on ottanut Jouluradion kanavat palveluunsa.

Jouluradio on saanut ensimmäistä kertaa myös oman ohjelmapaikan Ylen Radio Suomen kanavalle. Jouluradion lähetys kuullaan Radio Suomessa adventtisunnuntaisin kello 15.30–16 musiikkipäällikkö Mika Saarelaisen juontamana.
 

Suosiomme salaisuus on kova, pitkäjänteinen työ, innovoiva ja innostunut moniosaajatiimi sekä kuulijoiden aktiivinen mukaanotto tuotekehittelyyn."
– Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne
 

"Tämän vuoden teemoina ovat olleet yhdessä tekeminen ja jakaminen. On tehty historiallista yhteistyötä radiotoimialalla muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyöllä olemme halunneet viestiä, että Jouluradio ja -laulut kuuluvat kaikille", Kalliorinne lisää.

FM-kanava tavoittaa nyt lähes neljä miljoonaa ihmistä. Alueita on kaksikymmentä, uusina alueina ovat mukana Savonlinna, Mikkeli, Vaasa ja Lohja.
 

Pitkäjänteinen työ on tuottanut tulosta

"Suosiomme salaisuus on kova, pitkäjänteinen työ, innovoiva ja innostunut moniosaajatiimi sekä kuulijoiden aktiivinen mukaanotto tuotekehittelyyn. Totta on tietysti sekin, että joulu on tunteikasta aikaa, ja joulumusiikki herättää tunteita", Kalliorinne sanoo.

Radiokanava on synnyttänyt Jouluradion rakastajien heimon. Jotkut ovat Kalliorinteen mukaan jopa sitä mieltä, että lähetys voisi olla käynnissä myös loppiaisesta adventtiin, koska ikinä ei kuule tarpeeksi joulumusiikkia. Jouluradion innokkaimpiin kuulijoihin tutustutaan tänä vuonna Jouluradio.fi -sivulla julkaistavassa juttusarjassa.

Jouluradio soittaa joulumusiikkia tauotta ja ilman mainoksia pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen mediatoimituksen, Toivontuottajien, tuottamana. Yhteistyötä tehdään kuuluvuusalueidein seurakuntien kanssa. Katso FM- ja kaapelitaajudet tai kuuntele Jouluradiota netistä.

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi