null Jouluradion Hoosianna yllättää jälleen – adventin valtakunnallisessa televisiojumalanpalveluksessa soi joulumusiikki

Hoosiannan laulavat Aleksi Koli, Vilma Niemistö, Antti Hakala, Jenna Hiipakka ja Elli Immonen.

Hoosiannan laulavat Aleksi Koli, Vilma Niemistö, Antti Hakala, Jenna Hiipakka ja Elli Immonen.

Ajankohtaista

Jouluradion Hoosianna yllättää jälleen – adventin valtakunnallisessa televisiojumalanpalveluksessa soi joulumusiikki

Jouluradion Hoosiannan videolla kerrataan Jouluradion 20. tuotantokautta. Sovituksen ovat tehneet Metropolian musiikinopiskelijat.

Jouluradion uusi versio Hoosiannasta julkaistaan perinteiseen tapaan ensimmäisenä adventtina 27.11. puolilta öin. Myös musiikkivideo julkaistaan tuolloin Jouluradion nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Hoosiannan videolla kerrataan Jouluradion 20. tuotantokautta. Virren ovat sovittaneet Metropolian musiikinopiskelijat lehtori Jere Laukkasen johdolla. Nuoret esittävät teoksen.

– Yllätyn joka vuosi, kuinka monella eri tavalla Hoosiannan voi tehdä ja sovittaa. Näin kävi myös Jouluradio20 Hoosiannan kanssa. Sovituksessa kuullaan vivahteita menneiden vuosien versioista, mutta se on silti täysin omintakeinen teos. Iris Kärkkäisen ohjaama ja kuvaama dokumentaarinen musiikkivideo kietoo Jouluradion historian ja nykyhetken sulavasti ja koskettavasti yhteen, kertoo Jouluradion tuottaja Katri Ketola.

Jouluradion tilaamia Hoosianna-versioita on kuultu vuodesta 2012 alkaen eli tämäkin perinne on nyt 10 vuotta vanha. Nyt Jouluradion Hoosianna kajahtaa siis jo 11. kertaa uutena sovituksena. Viime vuonna Hoosiannan esitti Katri Helena.

Jouluradio20 juhlajumalanpalvelus lähetetään Yle tv1 -kanavalla ja Yle Areenassa ensimmäisenä adventtina 27.11. kello 10 Paavalinkirkosta. Kirkkoherra Kari Kanala saarnaa, liturgina toimii Elina Koivisto ja kanttorina Sanna-Maarit Hakkarainen. Jumalanpalvelus alkaa värikkäällä Hoosianna-kulkueella, solistivieraana on Jesse Kaikuranta. Luvassa on vahvasti joulumusiikkipainotteinen jumalanpalvelus.

Jouluradio20-juhlakonsertti toteutetaan torstaina 1.12. kello 19 yhteistyössä Metropolia AMK:n kanssa. Metropolia Pops -orkesteri laulusolisteineen esittää uusia joululauluja Arabiasalissa Helsingissä. Konsertti striimataan Jouluradion Youtube- ja Facebook-kanavilla ja se radioidaan Jouluradion pääkanavalle.

Täydennetty jumalanpalveluksen tekijälistaa 25.11. klo 15 ja korjattu Paavalinkirkon oikeinkirjoitus. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.