null Joutukaa sielut jenkan tahtiin

Ajankohtaista

Joutukaa sielut jenkan tahtiin

Temppeliaukion kirkossa veisataan autuaan kiihkoisasti maanantaina 27.2.

Jenkka eli saksanpolkka on tasajakoinen paritanssi. Vauhti on jenkassa yleensä aika kova. Jenkkaa tanssitaan avoimella tanssiotteella: viejä ottaa oikealla kädellään kiinni seuraajan vyötäröstä, seuraaja puolestaan pitää vasenta kättään viejän oikealla olkapäällä.

Tanssiotteesta johtuen vyötärölle kertynyttä tarttumapintaa kutsutaan jenkkakahvoiksi.

Tunnettuja jenkkoja ovat muun muassa Vesivehmaan jenkka, Rovaniemen markkinoilla, Väliaikainen ja Urjalan taikayö.

Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin professori Timo Kiiskinen, musiikin tohtori Markus Malmgren ja täysinpalvellut toimittaja Hannu Taanila aloittivat tammikuussa Kirkkomusiikki! -nimisen operaation Temppeliaukion kirkossa. He järjestävät kerran kuussa Kiiskisen ja Malmgrenin oppilaiden kanssa musiikki-illan, jossa opiskellaan ja veisataan tuttuja virsiä ja esitetään niihin liittyvää urku- ja muuta musiikkia.

Kiiskinen ja Malmgren vastaavat iltojen musiikista, Taanila taas hoitaa virsien teologian, poetiikan, estetiikan ja politiikan tonkimisen. Kolmikko kertoo noudattavansa Katto-Kassisen neuvoa: hauskaa pitää olla, ja paukkuakin saa!

Maanantaina 27.2. ohjelmassa on virsi 408, Joutukaa sielut. Hannu Taanila lupaa, että se veisataan ja musisoidaan sellaisena kuin se oikeasti on. Nimittäin autuaan kiihkoisana jenkkana.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suositteleeLöydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.