Mari Aarnio -haulla löytyi 179 hakutulosta.

1. Eutanasia jakaa mielipiteet, mutta on paljon enemmän kuin kyllä vai ei -kysymys – ”On ymmärrettävää, ettei kukaan halua kokea kärsimystä”

Mitä on kärsimys, kipu tai väsyminen elämään? Eutanasiaan liittyy paljon määrittelyä, ja muun muassa se tekee aiheesta vaikean asiantuntijoillekin.

04.06.2021

2. Helsinkiläiset Vartiokylän ja Mikaelin seurakunnat selvittävät yhdistymisen edellytyksiä

Kahdella itähelsinkiläisellä seurakunnalla on yhteinen historia ja yhteisiä työntekijöitä.

25.05.2021

3. Millainen olet parisuhteessa? Testaa 10 kysymyksellä, oletko turvallinen, ristiriitainen vai välttelevä kumppani

Omaksumme lapsena kiintymyssuhdetyylin, joka näkyy myöhemmin parisuhteessa. Se tulee esiin yllättävissäkin paikoissa.

10.05.2021

4. Monesta kodista löytyi 1700-luvulla pieni elämäntaito-opas, joka kehotti downshiftaamaan ja suositteli minimalistista elämäntapaa

Tuomas Kempiläisen kirjoittamat neuvot hyvään elämään sopivat myös nykypäivän ihmiselle. Ohjeet tarjoavat eväät hengelliseen syventymiseen.

15.04.2021

5. Puhetta urbaaneille etsijöille − Kirkko ja kaupunki julkaisi Pääsiäisradion

Syvenny pääsiäisen tunnelmaan kuuntelemalla esimerkiksi emeritapiispa Irja Askolan viisaita sanoja.

26.03.2021

6. Toinen heistä valitaan Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherraksi

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto valitsi loppusuoralle Ari Paavilaisen ja Elina Perttilän.

19.03.2021

7. ”Jos koko ajan kyseenalaistetaan, se rapauttaa omaa identiteettiä” − Rasismi aiheuttaa myös mielenterveysongelmia

Toistuva rasismin kohtaaminen voi aiheuttaa masennusta, ahdistusta ja arvottomuuden tunnetta. Rasismi kumpuaa sekä yhteiskunnasta että yksilöistä.

17.03.2021

8. Kosmista arpapeliä, valtavaa ikävää, rajatonta lohdutusta – tältä näytti koronavuosi Kirkko ja kaupungin silmin

Vuosi sitten mikroskooppisen pieni vitsaus alkoi määrätä elämän tahdin. Miltä maailma näytti uskontojournalistisen paikallismedian näkökulmasta?

15.03.2021

9. ”Halusin perheneuvontaan, jotta ymmärtäisin, miksi näin tapahtui” – kirkon perheneuvonnassa ei tavoitella yhteistä hautapaikkaa vaan ymmärryksen lisääntymistä

Kirkon perheneuvontaan hakeudutaan niin parisuhdepulmien kuin henkilökohtaisten ongelmienkin takia. Kaikki solmut eivät aukea, mutta moni kokee saaneensa perheneuvonnasta rohkaisua, työkaluja ja näkökulmia.

18.02.2021

10. Tee testi: Kuka on sinun suojeluspyhimyksesi?

Historia tuntee paljon suojeluspyhimyksiä, mutta kuka heistä tuntee sinut? Oletko hilpeä yhteiskuntakriitikko, elämännälkäinen seikkailija vai rohkea bosslady? Testi kertoo, keneltä sinä voit ammentaa voimaa ja suojelusta.

10.02.2021

11. Kirkko ja kaupungin verkkomediassa jumalatonta kasvua vuonna 2020

Pääkaupunkiseudun seurakuntien julkaiseman median käyttö jatkoi tasaista nousuaan koronavuonna.

08.02.2021

12. Retkikunnat etsivät liitonarkkua ja perustivat Afrikkaan Uutta Jerusalemia – moni pohjoinen hengenmies jäi historiaan myös seikkailuistaan

Tutkimusmatkailijoiksi heittäytyneitä hengenmiehiä ajoivat maailmalle myyttiset aarteet, suuret ihanteet ja tieteentekeminen. Näiden kolmen herran matkoja innoittivat kristinusko ja siitä eronneet suuntaukset.

01.02.2021

13. Muusikko Jukka Leppilampi rukoilee neljästi päivässä – ”Olen mieluummin pieni ja mitätön kuin suuri ja mahtava”

Uupumisen seurauksena muusikko Jukka Leppilampi löysi primitiivisen äänen, joka on yhtä aikaa laulu, runo ja rukous.

12.01.2021

14. Kaipaatko projektia uudelle vuodelle? Lue Raamattua joka päivä tai kokeile Kirkko ja kaupungin lukuhaastetta

Mitä jos hiljentyisit Raamatun parissa pienen hetken päivittäin tai lukisit vuodessa koko Raamatun läpi? Jos Raamattu ei nappaa, tartu Kirkko ja kaupungin lukuhaasteeseen ja lue kirja joka viikko.

31.12.2020

15. Kuvat Jeesuksesta maskissa toivat Helsingin seurakuntien sivuille koronatoimien vastaisia kommentteja – jäljet johtavat netissä pyöriviin salaliittoteorioihin

Osa koronatoimia vastustavista ihmisistä päätyy sivustoille, joista löytyy monenlaisia salaliittoteorioita, kuten QAnon. Väitteitä perustellaan myös kristinuskolla.

02.11.2020

16. Kauneimpien joululaulujen suojelijaksi suomalaisten rakastama Paula Koivuniemi – Nyt korona uhkaa koko tapahtumaa

Kolme viidestä suomalaisesta on osallistunut Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien järjestämiin Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin.

30.10.2020

17. Pamahtava pelti on lähempänä Paavalia kuin helisevä symbaali – uusi suomennos toi Raamatun kahvipöytä- ja somekeskusteluihin

Kirkkohäistä tutun Korinttolaiskirjeen kohdan uusi suomennos on kummastuttanut ihmisiä. Käännökselle on kuitenkin hyvät perusteet.

30.10.2020

18. Pojan menetyksestä syntyi kirjaidea – täytettävään muistokirjaan voi tallettaa surun synkimmätkin hetket

Vauvakirjan tapaan täytettävään kirjaan voi lisätä valokuvia tai kirjoittaa vaikka sen, mitkä musiikkikappaleet toivat menehtyneen mieleen.

23.10.2020