Mari Aarnio -haulla löytyi 204 hakutulosta.

1. Espoon ruotsinkielinen seurakunta avaa ovensa sateenkaariparien vihkimiselle

Tähän mennessä kolme espoolaista luterilaista seurakuntaa on päättänyt, että niiden tiloissa voidaan vihkiä sateenkaaripareja avioliittoon.

08.06.2022

2. Onko kirkossa lohikäärmeitä, kysyy kolmi­vuotias – ja piispa vastaa!

Uudessa videosarjassa Espoon piispa Kaisamari Hintikka vastaa lasten kysymyksiin.

06.06.2022

3. Vantaan seurakuntien tilinpäätös oli ylijäämäinen – verotulot laskivat hieman

Koronapandemian aiheuttama poikkeusvuosi näkyy Vantaan seurakuntien viime vuoden tuloksessa.

03.06.2022

4. Tuleeko naisten pappeuden hyväksyvästä evankelisen liikkeen järjestöstä kirkon uusi lähetysjärjestö? – piispainkokous keskusteli ELY:n hyväksymisestä

Toiminnanjohtaja Antero Rasilainen kuvailee Evankelista lähetysyhdistystä ilon liikkeeksi, joka ei kilpaile ainakaan SLEY:n kanssa, josta irtaantui.

02.06.2022

5. Espoon seurakuntien tilinpäätös oli ylijäämäinen – kirkollisveroa kertyi odotettua enemmän

Tilinpäätöksessä näkyy koronapandemian vaikutus. Koska kaikkea toimintaa ei voitu järjestää, säästöä syntyi.

30.05.2022

6. Essee: 1942 oli sota ja Helsingin seurakunnat halusivat, että jokaiselle kirkon jäsenelle annetaan jotain hyvää: perustettiin lehti, joka jaettiin koteihin

Kirkko ja kaupunki täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Tänä aikana Suomi on siirtynyt yhtenäiskulttuurista moniarvoiseen yhteiskuntaan.

18.05.2022

7. Suljettu uskonyhteisö sitouttaa ensin rakkaudella, sitten paljastuu totuus – ”Johtajaa ei saa kyseenalaistaa, niskuroitsija eristetään”

Anniina Enbuska lähti nuorena opetuslapseuskouluun. Hän piti siellä kihlasormusta merkkinä sitoutumisestaan Jeesukseen.

10.05.2022

8. Espoon tuomiokirkkoseurakunta avaa ovensa sateenkaariparien vihkimisille

Seurakuntaneuvoston päätös syntyi äänin 9–7. Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista ensimmäinen, joka avaa ovensa sateenkaariparien häille.

04.05.2022

9. Tapiolan seurakunta luopuu Mankkaan seurakuntatalosta, Laajalahden kerhotila säilyy toistaiseksi

Taustalla on Espoon seurakuntien säästöohjelma, joka tähtää kiinteistöistä luopumiseen ja niiden käytön tehostamiseen.

04.05.2022

10. Puhetta urbaaneille etsijöille – Kirkko ja kaupungin Pääsiäisradio sanoittaa lempeästi kärsimyksen ja kuoleman kohtaamista

Pääsiäisen tunnelmaan voi syventyä kuuntelemalla voimauttavaa puhetta kärsimyksestä ja oppimalla jotain ihan uutta kananmunasta lautasella.

06.04.2022

11. Olarin kirkkoherranvaaleissa aukeaa loppusuora – kärkiehdokkaat vastaavat neljään kysymykseen

Seurakuntaneuvosto valitsi neljä kärkiehdokasta. Mitä he vastaisivat 25-vuotiaalle, joka etsii syytä kuulua kirkkoon?

23.02.2022

12. Arkkipiispa emeritus Kari Mäkinen on mukana saamelaisten totuus- ja sovintokomissiossa – ”Tämä ei ole vain saamelaisten prosessi, vaan koskee meitä kaikkia”

Sovinnossa on Kari Mäkisen mukaan kyse paljon muustakin kuin anteeksipyynnöstä ja anteeksiantamisesta. Mahdolliseen kirkolliseen anteeksipyyntöön hän ei halua ottaa kantaa.

22.02.2022

13. Testaa, kuka Raamatun pahis olet!

Raamatusta löytyy paitsi ikiaikaista viisautta myös vääriä tekoja, turmelusta ja karmeita tyyppejä. Testaa, oletko kavala Delila, murhanhimoinen Herodias vai kenties viekasteleva paratiisin käärme.

26.01.2022

14. Tiedätkö, mistä sanonta ”täyttä hepreaa” juontaa juurensa?

Useissa kulttuureissa käytetään vastaavaa sanontaa. Niissä outo kieli on usein kiina tai kreikka. Suomessa sanontaa on käytetty ainakin 1800-luvulta lähtien.

09.12.2021

15. Parempi Vantaa -ideakilpailun voitto meni nuoria eri aloille kannustavalle Maan muuttajat -hankkeelle

Vantaalaiset saivat antaa ehdotuksia paremman kaupungin luomiseksi. Ehdotuksia kisaan tuli yli 30.

29.11.2021

16. Kirkko ja kaupungin jakeluhäiriöiden taustalla Postin jakajapula

Osa lehden lukijoista Espoon ja Helsingin kantakaupungin alueella on saanut lehtensä myöhässä.

01.11.2021

17. Mitä olet aina halunnut kysyä piispalta? Täräytä kysymyksesi nyt

Kuka Jeesus oli? Pääsevätkö marsut taivaaseen? Haiseeko hiippa? Mikä on elämän tarkoitus? Lähetä meille oma kysymyksesi, vastaajana toimii Espoon piispa, hiippakunnan pääpaimen Kaisamari Hintikka! Kysymysten pohjalta tehdään juttusarja.

15.10.2021