Mari Aarnio -haulla löytyi 133 hakutulosta.

1. Hyvispaavi Franciscus läpsäisi naista ja herätti paheksuntaa – mitä tapahtuu, kun idoliksi nostettu ihminen paljastuu vajavaiseksi?

”Me kaipaamme ihmistä, joka olisi täydellinen, koske emme itse ole täydellisiä”, sanoo emeritusprofessori Paavo Kettunen.

17.01.2020

2. ”Kirkon jäsenkato pysäytetään markkinoinnilla” – onko näin?

Karoliina Nivari, Tuomas Nevanlinna ja Nina Osei ottavat kantaa ajankohtaiseen väitteeseen.

15.01.2020

3. Palveleva puhelin etsii uusia vapaaehtoisia päivystäjiä: ”Se laajentaa omaa maailmankuvaa”

Kirkon Palvelevan puhelimen vapaaehtoinen voi olla soittajan ainoa juttukaveri sinä päivänä. Puhelimessa vastataan myös jouluna.

16.12.2019

4. Suomen kirkon suurin puhallus vai oikeusmurha? – Seurakuntien tukema lähetysjärjestö ja sen erotettu hallintojohtaja kiistelevät potkuista

Sleyn entinen hallintojohtaja riitautti irtisanomisensa. Sley puolestaan arvioi tämän aiheuttaneen toiminnallaan yhdistykselle kuuden miljoonan euron vahingot.

13.12.2019

5. Kaakaota, uusia kampauksia ja hikoilua rannalla – muualta Suomeen muuttaneet kertovat jouluperinteistään

Nigeriasta, Australiasta, Italiasta, Filippiineiltä ja Perusta Suomeen muuttaneet kertovat, kuinka heidän kotimaissaan vietetään joulua ja miltä heidän joulunsa kuulostaa.

05.12.2019

6. ”Mitä naiset edellä, sitä miehet perässä” – Tällainen on keskimääräinen pappi

Yhä useampi pappi on kotoisin pääkaupunkiseudulta. Naisia on pian enemmistö papeista.

25.11.2019

7. Tee testi: Kuinka pappi olet?

Tilastot kertovat, millainen on tyypillinen pappi. Testaa, olisiko sinusta sellaiseksi.

25.11.2019

8. Lue tästä Kirkko ja kaupungin näköislehti – painettu lehti jaetaan postilakon päätyttyä

Torstaina 21.11. ilmestyvä Kirkko ja kaupunki -lehti jaetaan kotitalouksiin postilakon päätyttyä mahdollisimman nopeasti. Painetun Kirkko ja kaupungin voi hakea normaaliin tapaan lähimmästä kirkosta tai seurakunnan toimipisteestä. Alla on painetun lehden sähköiset näköisversiot.

20.11.2019

9. Näin piispat somettavat: Laajasalo yrittää, Jolkkonen riitelee ja Åstrand saarnaa 305:lle – paikoin on hiljaista kuin hautausmaalla

Piispat harrastavat niin sanottua käkikellosometusta, sanoo pappi ja verkkotuottaja Jan Ahonen.

15.11.2019

10. Raamatun tulkintaan liittyy aina vastuu, jota emme voi väistää, sanoo evankelis-luterilaisen kirkon raamattukouluttaja

Ajatus, jonka mukaan Raamatun sanaa ei pidä tulkita, vaan totella, saa kouluttaja Mika Aspisen hälytyskellon soimaan.

14.11.2019

11. Miksi häiritseviä uskonnollisia näkemyksiä pitäisi suvaita? ”Moninaisuus on vastalause narsistiselle maailmankuvalle”, sanoo Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri

Asiantuntijat muistuttavat, että sananvapaudella on rajansa. Väkivaltaa tai vihaa lietsovat puheet eivät ole hyväksyttäviä, vaikka niitä perusteltaisiin uskonnolla.

14.11.2019

12. Lähes puolet kirkon nuorisotyönohjaajista on harkinnut alan vaihtoa – he saavat mielestään arvostusta saman verran kuin tiskirätit, joita jakavat kirkolliskokoukselle

Kirkkohallitus hautasi vuosikymmeniä kestäneen haaveen, että nuorisotyönohjaajien virka katsottaisiin hengelliseksi.

31.10.2019

13. Ekologinen kriisi on ihmismielen kriisi – öljyn varassa elävä ihminen on pienentynyt sisäisesti

Filosofi Tere Vadénin mukaan ilmastonmuutos nostaa eteemme kysymyksiä, joihin tekniikka ei vastaa. Ekoteologi Pauliina Kainulainen irrottautuu kulutuskulttuurista kristillisten mietiskelyperinteiden avulla.

10.10.2019

14. Hevipastori pidätettiin pappisvirasta törkeän kavalluksen vuoksi – ”Jos mokaan, haluan hoitaa asian”

Hevimessuista tunnettu pappi Haka Kekäläinen maksoi velkojaan 93 000 eurolla, jotka Vantaan seurakunnat maksoi vahingossa hänen tililleen. Hän sai keväällä ehdollisen vankeusrangaistuksen ja menetti nyt pappisvirkansa määräajaksi.

03.10.2019

15. Kirkko ja kaupungin Vantaan painoksen painojäljessä havaittiin vakavia puutteita

Sanomapainon mukaan virhe havaittiin liian myöhään.

27.09.2019

16. Tutkimustieto vei mormonit kriisiin, jossa järki ja usko törmäävät

Mormonien nettisukupolvi on löytänyt uskontonsa syntyvaiheisiin liittyvän tutkimustiedon. Nyt nuoret esittävät kysymyksiä kirkon johtajien rehellisyydestä.

25.09.2019

17. Temppeliaukion kirkosta tuli Kari Bergholmin tukikohta – 50-vuotisjuhliaan viettävä kirkko on vetänyt vierailijoita alusta alkaen

Asemakaavassa oli varaus kirkolle jo 1900-luvun alussa, mutta kirkon rakentaminen ei ollut ihan läpihuutojuttu. Tiivistimme Temppeliaukion kirkon historian aikajanalle.

19.09.2019

18. Lähes 5 000 Kirkko ja kaupunki lehteä jaetaan myöhässä Länsi-Pasilassa ja Pohjois-Haagassa

Lehtien osoitteet eivät tulostuneet kunnolla painossa. Sanomapaino painaa lehdet uudestaan.

29.08.2019

19. Syntiä ja ”siementen tuhlausta” – itsetyydytys on ollut uskonnoille vaikea pala

Sooloseksiä on haluttu kitkeä lääketieteellisin, moraalisin ja uskonnollisin perustein.

16.08.2019