Mari Aarnio -haulla löytyi 209 hakutulosta.

1. Käveleminen on yksinkertaista vapautta – Beethoven, Zelenskyi, Gandhi ja muut kuuluisat kävelijät osoittavat, että kävely voi järisyttää maata jalkojemme alla

Keskivertoaktiivinen ihminen kävelee elämänsä aikana kaksi kertaa maapallon ympäri. Käveleminen kuuluu myös melkein kaikkien maailmanuskontojen harjoittamiseen, kirjoittaa pappi Kaisa Kariranta esseessään.

09.11.2022

2. Vantaalaisille painettiin vahingossa Kirkko ja kaupunki, jossa on Espoon seurakuntatiedot

Sanomapaino painaa uudet lehdet, jotka pyritään jakamaan perjantaina.

02.11.2022

3. Seurakuntien ilmaiseen walk in -terapiaan ei tahdo riittää asiakkaita – koordinaattori Tuomas Perkiön mukaan vie aikaa, ennen kuin puskaradio alkaa toimia

Keväällä nopeasti seurakunnissa levinnyt 16–29-vuotiaille suunnattu anonyymi walk in -terapia elää suvantovaihetta. Tarjontaa on, mutta asiakkaat eivät tunnu löytävän palvelua.

31.10.2022

4. Tiesitkö, että Helsinki on johtava pöllökaupunki Euroopassa? Bongasimme symbolitutkijan opastuksella pöllöjä Kalliosta keskustaan

Helsingissä on rakennuksia koristavia pöllöjä ehkä enemmän kuin yhdessäkään toisessa eurooppalaisessa pääkaupungissa. Liisa Väisäsen teos Symbolien Helsinki paljastaa, mistä pöllöjä ja muitakin symboleita voi Stadissa löytää.

16.09.2022

5. Espoon ruotsinkielinen seurakunta avaa ovensa sateenkaariparien vihkimiselle

Tähän mennessä kolme espoolaista luterilaista seurakuntaa on päättänyt, että niiden tiloissa voidaan vihkiä sateenkaaripareja avioliittoon.

08.06.2022

6. Onko kirkossa lohikäärmeitä, kysyy kolmi­vuotias – ja piispa vastaa!

Uudessa videosarjassa Espoon piispa Kaisamari Hintikka vastaa lasten kysymyksiin.

06.06.2022

7. Vantaan seurakuntien tilinpäätös oli ylijäämäinen – verotulot laskivat hieman

Koronapandemian aiheuttama poikkeusvuosi näkyy Vantaan seurakuntien viime vuoden tuloksessa.

03.06.2022

8. Tuleeko naisten pappeuden hyväksyvästä evankelisen liikkeen järjestöstä kirkon uusi lähetysjärjestö? – piispainkokous keskusteli ELY:n hyväksymisestä

Toiminnanjohtaja Antero Rasilainen kuvailee Evankelista lähetysyhdistystä ilon liikkeeksi, joka ei kilpaile ainakaan SLEY:n kanssa, josta irtaantui.

02.06.2022

9. Espoon seurakuntien tilinpäätös oli ylijäämäinen – kirkollisveroa kertyi odotettua enemmän

Tilinpäätöksessä näkyy koronapandemian vaikutus. Koska kaikkea toimintaa ei voitu järjestää, säästöä syntyi.

30.05.2022

10. Essee: 1942 oli sota ja Helsingin seurakunnat halusivat, että jokaiselle kirkon jäsenelle annetaan jotain hyvää: perustettiin lehti, joka jaettiin koteihin

Kirkko ja kaupunki täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Tänä aikana Suomi on siirtynyt yhtenäiskulttuurista moniarvoiseen yhteiskuntaan.

18.05.2022

11. Suljettu uskonyhteisö sitouttaa ensin rakkaudella, sitten paljastuu totuus – ”Johtajaa ei saa kyseenalaistaa, niskuroitsija eristetään”

Anniina Enbuska lähti nuorena opetuslapseuskouluun. Hän piti siellä kihlasormusta merkkinä sitoutumisestaan Jeesukseen.

10.05.2022

12. Espoon tuomiokirkkoseurakunta avaa ovensa sateenkaariparien vihkimisille

Seurakuntaneuvoston päätös syntyi äänin 9–7. Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista ensimmäinen, joka avaa ovensa sateenkaariparien häille.

04.05.2022

13. Tapiolan seurakunta luopuu Mankkaan seurakuntatalosta, Laajalahden kerhotila säilyy toistaiseksi

Taustalla on Espoon seurakuntien säästöohjelma, joka tähtää kiinteistöistä luopumiseen ja niiden käytön tehostamiseen.

04.05.2022

14. Puhetta urbaaneille etsijöille – Kirkko ja kaupungin Pääsiäisradio sanoittaa lempeästi kärsimyksen ja kuoleman kohtaamista

Pääsiäisen tunnelmaan voi syventyä kuuntelemalla voimauttavaa puhetta kärsimyksestä ja oppimalla jotain ihan uutta kananmunasta lautasella.

06.04.2022

15. Olarin kirkkoherranvaaleissa aukeaa loppusuora – kärkiehdokkaat vastaavat neljään kysymykseen

Seurakuntaneuvosto valitsi neljä kärkiehdokasta. Mitä he vastaisivat 25-vuotiaalle, joka etsii syytä kuulua kirkkoon?

23.02.2022

16. Arkkipiispa emeritus Kari Mäkinen on mukana saamelaisten totuus- ja sovintokomissiossa – ”Tämä ei ole vain saamelaisten prosessi, vaan koskee meitä kaikkia”

Sovinnossa on Kari Mäkisen mukaan kyse paljon muustakin kuin anteeksipyynnöstä ja anteeksiantamisesta. Mahdolliseen kirkolliseen anteeksipyyntöön hän ei halua ottaa kantaa.

22.02.2022

17. Testaa, kuka Raamatun pahis olet!

Raamatusta löytyy paitsi ikiaikaista viisautta myös vääriä tekoja, turmelusta ja karmeita tyyppejä. Testaa, oletko kavala Delila, murhanhimoinen Herodias vai kenties viekasteleva paratiisin käärme.

26.01.2022