Mari Aarnio -haulla löytyi 116 hakutulosta.

1. Temppeliaukion kirkosta tuli Kari Bergholmin tukikohta – 50-vuotisjuhliaan viettävä kirkko on vetänyt vierailijoita alusta alkaen

Asemakaavassa oli varaus kirkolle jo 1900-luvun alussa, mutta kirkon rakentaminen ei ollut ihan läpihuutojuttu. Tiivistimme Temppeliaukion kirkon historian aikajanalle.

19.09.2019

2. Lähes 5 000 Kirkko ja kaupunki lehteä jaetaan myöhässä Länsi-Pasilassa ja Pohjois-Haagassa

Lehtien osoitteet eivät tulostuneet kunnolla painossa. Sanomapaino painaa lehdet uudestaan.

29.08.2019

3. Syntiä ja ”siementen tuhlausta” – itsetyydytys on ollut uskonnoille vaikea pala

Sooloseksiä on haluttu kitkeä lääketieteellisin, moraalisin ja uskonnollisin perustein.

16.08.2019

4. Taiteiden yö täyttää monet Helsingin kirkot musiikilla torstaina 15.8.

Kaupunkilainen voi bongata kirkoista myös poikkitaiteellisen messun, lastenohjelmaa, keskustelutilaisuuksia ja rukouksen syli-illan.

09.08.2019

5. Vantaan seurakunnat jätti Kirkko ja kaupunki -sopimuksen irtisanomisilmoituksen – jatkoneuvottelut ovat jo alkaneet

Neljä kirkkovaltuuston jäsentä on tehnyt Helsingin hallinto-oikeudelle kirkollisvalituksen kokouksesta, jossa irtisanomisesta päätettiin.

08.08.2019

6. Hiilijalanjälki ja päästökompensointi mietityttävät seurakunnissa – Rekolan seurakuntaneuvosto saa pian eteensä asiaan liittyvän esityksen

Kirkko tahtoo olla hiilineutraali vuonna 2030. Siksi seurakuntia kiinnostaa muun muassa päästöjen kompensointi Suomen Lähetysseuran Hope Fundin kautta.

07.08.2019

7. Temppeliaukion kirkossa vierailee jopa 10 000 turistia päivässä – uusi turistipappi toivoo, että hulinan keskellä voisi kokea häivähdyksen pyhää

Piia Klemiltä kysytään uskontokuntaa, mutta myös käytännöllisempiä kysymyksiä kuten sitä, missä sijaitsee kirkon vessa.

30.07.2019

8. Helsinkiläispappi puraisi käsivarteen ja pussasi nuoria rippileirillä – syytteet seksuaalisesta häirinnästä hylättiin

Käräjäoikeuden syyttömäksi toteama pappi kertoi hyödyntäneensä ”pussaan, ellet ole hiljaa” -metodia.

22.07.2019

9. Hallinto-oikeuteen on tehty valitus Vantaan kirkkovaltuuston päätöksestä irtisanoa Kirkko ja kaupungin sopimus – myös Lehtisaaren maanvuokrasopimuksen valmistelussa puutteita

Mikäli valitusta ei ehditä käsitellä ennen elokuun loppua, mediasopimuksen irtisanominen siirtyy vähintään vuodella.

17.07.2019

10. Yksinäisyys ja mielenterveysongelmat nousevat kesällä pintaan Palvelevassa puhelimessa

Vantaan seurakuntayhtymä päätti lopettaa yhteistyön Palvelevassa puhelimessa ensi vuonna. Porvoo lopettaa tänä vuonna ja Espoo lopetti jo. Puhelimet ovat silti kuumina koko maassa.

15.07.2019

11. Suomalaisia lähetystyöntekijöitä on kohta enää alle 500 – hiipuuko lähetyskannatus vai johtuuko muutos etelän kirkkojen kasvusta?

Runsaat parikymmentä vuotta sitten suomalaisia lähetystyöntekijöitä oli maailmalla 1 256. Nyt listoilla on enää 512 työntekijää.

12.07.2019

12. Raamatusta löytyy äitejä, jotka käyvät valtapelejä, suosivat yhtä lapsistaan ja kokevat riittämättömyyttä

Raamatussa kuvataan sellaisia äitiyden piirteitä, joita ei mielellään näkisi, ja syyllisyydentunteet ovat aina olleet äideille tuttuja, sanoo raamatuntutkija Outi Lehtipuu.

07.05.2019

13. Tee testi: Tunnetko Raamatun oudot äidit?

Kuka oli Raamatun tehokas yrittäjänainen? Kuka hylkäsi poikansa pelastaakseen tämän hengen, ja kuka vertasikaan itseään kanaemoon?

07.05.2019

14. Olipa kerran Espoo – muinaisespoolaisten elämä kuusituhatta vuotta sitten saattoi olla aika kivaa

Tapiolalaisen Stina Metsalon naapuriluodolla eli kuusituhatta vuotta sitten hylkeenpyytäjiä. Oliko yksi heistä Metsalon esiäiti?

25.04.2019

15. Earth Hour pimentää kirkkoja – Kirkko Helsingissä toimii tuuli- ja vesivoimalla, Espoossa luotetaan ydinvoimaan ja fossiilisiin energialähteisiin

Kirkko Helsingissä käyttää 100-prosenttisesti tuulisähköllä ja vesivoimalla tuotettua energiaa. Vantaalla uusiutuvien energialähteiden osuus on 50,5 prosenttia, Espoossa 38,5 prosenttia.

29.03.2019

16. Tämä kolahti: Kuinka vihapuhe muuttuu terroriksi – kevään uutiset osoittavat Patrioottien maailman pelottavan ajankohtaisuuden

Kun vihapuheen kanssa tarpeeksi kauan flirttailee, joku ottaa sen todesta. Uutiset maailmalta ja Suomesta osoittavat, että Patrik Engmanin fiktio ei ole kaukana todellisuudesta.

27.03.2019

17. Mitä tehdä, kun joku alkaa riehua ruuhkabussissa? Lue asiantuntijan neuvot tukaliin tilanteisiin liikenteessä

Lievemmissä tapauksissa voi osoittaa tukea häirinnän uhrille, opastaa HSL:n turvallisuusasiantuntija Sami Hulkkonen.

01.03.2019

18. Kirkko ja kaupunki postitettiin erehdyksessä virheellisillä osoitteilla

Tulematta jääneen lehden voi tilata jälkitoimituksena.

28.02.2019

19. Kirkko käy taistoon ilmastonmuutosta vastaan ja pyrkii täysin hiilineutraaliksi 11 vuodessa

Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi uuden ilmastostrategian yksimielisesti.

26.02.2019