Mari Aarnio -haulla löytyi 153 hakutulosta.

1. Kirkko ja kaupunki julkaisi iltarukouksia arpovan koneen – ota talteen itsellesi sopiva!

Iltarukousgeneraattori koostuu Kirkko ja kaupungin lukijoiden lähettämistä iltarukouksista. Ehkä sinullakin on sopiva rukous, joka voidaan lisätä valikoimaan?

07.07.2020

2. Testaa, kuinka hyvin tunnet Raamatun knopit!

Taivaan portilla näitä ei kysellä, mutta knoppitiedoilla voit ilahduttaa itseäsi ja ystäviäsi. Testaa tietosi Raamatun kertomuksista ja hämmästy.

25.06.2020

3. Helka Pärssinen osti kaupasta luomumunia ja laittoi ne hautumaan lampun alle – nyt hänellä on pari kukkoa ja kanaparvi

Kotikanalan pitäjän mukaan tarkkaa arvojärjestystä noudattavat kanat ovat olleet vaikeinakin aikoina iso voimavara ja ilon lähde.

26.05.2020

4. Suomalaiset heräsivät kysymään, miksi elämme – vaurauden tavoittelu on kääntynyt ihmistä vastaan, väittää professori Arto O. Salonen

Suomalainen yhteiskunta lähestyy keikahduspistettä, jossa tutut arvot korvautuvat uusilla, uskoo professori Arto O. Salonen. Toivon ainekset ovat lähellä, vaikka emme vielä osaa tarttua niihin.

14.05.2020

5. Levolle lasken vai laske – oletko aina rukoillut väärin?

Tuttu iltarukous elää kahdessa eri muodossa. Kumpikaan ei ole alkuperäinen.

21.04.2020

6. Koronapandemia sai ihmiset googlaamaan rukouksia enemmän kuin vuosiin – ”Ihmisistä tulee uskonnollisempia, kun katastrofit iskevät”

Tanskalaisprofessori Jeanet Bentzenin tutkimuksen mukaan rukousgooglauksen määrä tuplaantuu keskimäärin 80 000 uuden koronavirustartunnan myötä.

16.04.2020

7. Kirkko ja kaupunki -median verkkokävijämäärässä hurjaa kasvua tänä vuonna

Kasvua selittänevät ainakin koronavirus ja ihmisten hakukonekäyttäytyminen.

16.04.2020

8. Bachia laulavat pojat – Wäinö Pylkkönen, 13, on saanut Cantores Minoreksesta kavereita ja unohtumattomia elämyksiä

Cantores Minores on harrastus, joka imaisee mukaansa. Kuorossa oppii, että vaivannäkö ja yhdessä tekeminen palkitsevat.

01.04.2020

9. Katulehdellä meni viime vuonna paremmin kuin koskaan – kokeilimme Ison Numeron myyntiä

Katulehti Iso Numero on päätoiminen tulonlähde 45 myyjälle ja tärkeä vaihtoehto kerjäämiselle.

24.03.2020

10. Seurakuntanuoret kuvaavat poikkeusoloistaan Instagram-sarjan Koronapäiväkirjat

Nuorten Talon työntekijät keskustelevat arki-iltaisin nuorten kanssa Discordissa.

23.03.2020

11. Koronaepidemia on lisännyt kirkon palvelevan chatin yhteydenottoja viidenneksellä – ”Koronasta puhutaan paljon”

Monien seurakuntien työntekijät ovat tarjoutuneet puhelin- ja chat-päivystäjiksi.

12. The oil hangover – the ecological crisis is a crisis of the mind

According to philosopher Tere Vadén, climate change raises questions that technology cannot answer. Theologian Pauliina Kainulainen distances herself from consumerist culture with the aid of Christian meditative traditions.

25.02.2020

13. Seurakuntien verkkosivualustan päivitys kadotti tapahtumatiedot – ongelma koskee suurinta osaa Suomen seurakunnista

Korjausta odotellessa Espoon ja Vantaan seurakuntien menoja voi etsiä Kirkko ja kaupungin näköislehdestä. Ongelman pitäisi korjaantua vielä tänään.

21.02.2020

14. Ääritunteita nostattava mantelitumake pomottaa teinin aivoissa  – nuori oppii helpommin palkinnon kuin rangaistuksen avulla

15-vuotiaana teini-ikä on syvimmillään ja suuret kysymykset, esimerkiksi kuolema, mietityttävät. Juuri silloin kirkko kutsuu jäsenensä rippikouluun.

17.02.2020

15. Uudistusmieliset etenivät kirkolliskokousvaaleissa – säilyikö konservatiiveilla silti määrävähemmistö?

Taustaryhmittymien perusteella uudessa kirkolliskokouksessa on noin 11 prosenttia tiukkoja arvokonservatiiveja. Todellisuudessa heitä on enemmän.

13.02.2020

16. Espoon hiippakunnassa kirkolliskokousvaalit voitti uudistusmielisempi lista – Toivoa on sai läpi kaikki pappisedustajat ja neljä maallikkoa

Kirkolliskokousvaalin alustavan tuloksen mukaan enemmistö Espoon hiippakunnan kirkolliskokouspaikoista meni arvoliberaaleille tai kompromissihakuisille edustajille.

12.02.2020

17. Tulkaa kaikki -liike voitti kirkolliskokousvaalit Helsingin hiippakunnassa – arvoliberaali ryhmä sai puolet kaikista edustajista

Hiippakunnan kahdestatoista edustajasta kahdeksan on uusia. Kirkolliskokoukseen valittiin muun muassa tuomiorovasti Marja Heltelä ja entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola.

12.02.2020

18. Presidentti Tarja Halonen valitsi emojin anteeksiantamiselle – ”Haluaisin nähdä enemmän malttia, empatiaa ja kykyä myöntää omat virheensä”

Virallisen emojihakemuksen perusteella Unicode päättää, otetaanko anteeksiantamisen emoji osaksi kansainvälistä emojivalikoimaa. Kampanjan käynnisti kirkko.

11.02.2020

19. ”Kaikki uskonnot vievät samaan päämäärään" – Onko näin?

Soili Haverinen, Jyri Komulainen ja Heidi Zitting ottavat kantaa ajankohtaiseen väitteeseen.

29.01.2020