Mari Aarnio -haulla löytyi 170 hakutulosta.

1. ”Halusin perheneuvontaan, jotta ymmärtäisin, miksi näin tapahtui” – kirkon perheneuvonnassa ei tavoitella yhteistä hautapaikkaa vaan ymmärryksen lisääntymistä

Kirkon perheneuvontaan hakeudutaan niin parisuhdepulmien kuin henkilökohtaisten ongelmienkin takia. Kaikki solmut eivät aukea, mutta moni kokee saaneensa perheneuvonnasta rohkaisua, työkaluja ja näkökulmia.

18.02.2021

2. Tee testi: Kuka on sinun suojeluspyhimyksesi?

Historia tuntee paljon suojeluspyhimyksiä, mutta kuka heistä tuntee sinut? Oletko hilpeä yhteiskuntakriitikko, elämännälkäinen seikkailija vai rohkea bosslady? Testi kertoo, keneltä sinä voit ammentaa voimaa ja suojelusta.

10.02.2021

3. Kirkko ja kaupungin verkkomediassa jumalatonta kasvua vuonna 2020

Pääkaupunkiseudun seurakuntien julkaiseman median käyttö jatkoi tasaista nousuaan koronavuonna.

08.02.2021

4. Retkikunnat etsivät liitonarkkua ja perustivat Afrikkaan Uutta Jerusalemia – moni pohjoinen hengenmies jäi historiaan myös seikkailuistaan

Tutkimusmatkailijoiksi heittäytyneitä hengenmiehiä ajoivat maailmalle myyttiset aarteet, suuret ihanteet ja tieteentekeminen. Näiden kolmen herran matkoja innoittivat kristinusko ja siitä eronneet suuntaukset.

01.02.2021

5. Muusikko Jukka Leppilampi rukoilee neljästi päivässä – ”Olen mieluummin pieni ja mitätön kuin suuri ja mahtava”

Uupumisen seurauksena muusikko Jukka Leppilampi löysi primitiivisen äänen, joka on yhtä aikaa laulu, runo ja rukous.

12.01.2021

6. Kaipaatko projektia uudelle vuodelle? Lue Raamattua joka päivä tai kokeile Kirkko ja kaupungin lukuhaastetta

Mitä jos hiljentyisit Raamatun parissa pienen hetken päivittäin tai lukisit vuodessa koko Raamatun läpi? Jos Raamattu ei nappaa, tartu Kirkko ja kaupungin lukuhaasteeseen ja lue kirja joka viikko.

31.12.2020

7. Kuvat Jeesuksesta maskissa toivat Helsingin seurakuntien sivuille koronatoimien vastaisia kommentteja – jäljet johtavat netissä pyöriviin salaliittoteorioihin

Osa koronatoimia vastustavista ihmisistä päätyy sivustoille, joista löytyy monenlaisia salaliittoteorioita, kuten QAnon. Väitteitä perustellaan myös kristinuskolla.

02.11.2020

8. Kauneimpien joululaulujen suojelijaksi suomalaisten rakastama Paula Koivuniemi – Nyt korona uhkaa koko tapahtumaa

Kolme viidestä suomalaisesta on osallistunut Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien järjestämiin Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin.

30.10.2020

9. Pamahtava pelti on lähempänä Paavalia kuin helisevä symbaali – uusi suomennos toi Raamatun kahvipöytä- ja somekeskusteluihin

Kirkkohäistä tutun Korinttolaiskirjeen kohdan uusi suomennos on kummastuttanut ihmisiä. Käännökselle on kuitenkin hyvät perusteet.

30.10.2020

10. Pojan menetyksestä syntyi kirjaidea – täytettävään muistokirjaan voi tallettaa surun synkimmätkin hetket

Vauvakirjan tapaan täytettävään kirjaan voi lisätä valokuvia tai kirjoittaa vaikka sen, mitkä musiikkikappaleet toivat menehtyneen mieleen.

23.10.2020

11. ”Saisipa nyt ison lasillisen kylmää viinaa!” huusi mummo – lukijat kertovat kommelluksista kirkollisissa juhlissa

Kysyimme lukijoilta hauskoja tapauksia, joita on sattunut kirkoissa tai kirkollisen juhlan yhteydessä. Ja lukijathan kertoivat.

09.10.2020

12. ”Kas, sieltähän saapuu itse piru!” – Lukijat kertovat lasten touhuja ja tokaisuja kirkollisissa juhlissa

Kirkko ja kaupunki kysyi lukijoilta hauskoja sattumuksia ja kommelluksia, joita on sattunut kirkoissa tai kirkollisissa juhlatilaisuuksissa.

25.09.2020

13. QAnon yhdistää vanhoja uskonnollisia myyttejä politiikkaan ja digiaikaan – ”Koronavirus räjäytti salaliittoteorioiden pankin”, sanoo apulaisprofessori Katja Valaskivi

Maailmaa hallitsee salaliitto, äärimmäinen pahuus. Pandemia on osa salaliittoa. Ei hätää: pelastaja on tulossa. Onko kertomus Raamatun Ilmestyskirjasta? Ei, vaan salaliittoteoria QAnonista.

17.09.2020

14. Kerro hauska kirkollinen kommellus ja voita kangasmaskeja!

Kaaduitko alttarilla, putosiko pappi hautamonttuun, nauroiko isoäiti väärässä kohdassa? Kerro hauska sattumus kirkossa tai kirkollisen juhlan yhteydessä. Vastaajien kesken arvotaan laadukas setti kangasmaskeja.

26.08.2020

15. Maailman suurimman islamilaisen avustusjärjestön hallitus eroaa antisemitismin vuoksi

Järjestön johtokunnan jäsenen vanhat päivitykset sosiaalisessa mediassa tulivat ilmi vasta hiljattain.

24.08.2020

16. Kannattaako mennä naimisiin? Juristi, perheneuvoja ja tuore hääpari kertovat, mitä vaikutusta avioitumisella on

Naimisiin meneminen ei ehkä mullista tavallista arkea, mutta on monille pareille merkittävä juttu. Juridiset vaikutukset tulevat esiin viimeistään silloin, kun liitto päättyy.

20.08.2020

17. Kirkko ja kaupunki julkaisi iltarukouksia arpovan koneen – ota talteen itsellesi sopiva!

Iltarukousgeneraattori koostuu Kirkko ja kaupungin lukijoiden lähettämistä iltarukouksista. Ehkä sinullakin on sopiva rukous, joka voidaan lisätä valikoimaan?

07.07.2020

18. Testaa, kuinka hyvin tunnet Raamatun knopit!

Taivaan portilla näitä ei kysellä, mutta knoppitiedoilla voit ilahduttaa itseäsi ja ystäviäsi. Testaa tietosi Raamatun kertomuksista ja hämmästy.

25.06.2020