Mari Aarnio -haulla löytyi 189 hakutulosta.

1. Tiedätkö, mistä sanonta ”täyttä hepreaa” juontaa juurensa?

Useissa kulttuureissa käytetään vastaavaa sanontaa. Niissä outo kieli on usein kiina tai kreikka. Suomessa sanontaa on käytetty ainakin 1800-luvulta lähtien.

09.12.2021

2. Parempi Vantaa -ideakilpailun voitto meni nuoria eri aloille kannustavalle Maan muuttajat -hankkeelle

Vantaalaiset saivat antaa ehdotuksia paremman kaupungin luomiseksi. Ehdotuksia kisaan tuli yli 30.

29.11.2021

3. Kirkko ja kaupungin jakeluhäiriöiden taustalla Postin jakajapula

Osa lehden lukijoista Espoon ja Helsingin kantakaupungin alueella on saanut lehtensä myöhässä.

01.11.2021

4. Mitä olet aina halunnut kysyä piispalta? Täräytä kysymyksesi nyt

Kuka Jeesus oli? Pääsevätkö marsut taivaaseen? Haiseeko hiippa? Mikä on elämän tarkoitus? Lähetä meille oma kysymyksesi, vastaajana toimii Espoon piispa, hiippakunnan pääpaimen Kaisamari Hintikka! Kysymysten pohjalta tehdään juttusarja.

15.10.2021

5. Vartiokylän kirkkoon tulee virtuaaliurut – hinta yli viisi kertaa halvempi kuin perinteisillä uruilla

Virtuaaliurkuihin voidaan tallentaa useiden instrumenttien äänet. Tämä antaa lisämahdollisuuksia kanttoreille.

12.10.2021

6. Juha Silander valittiin Helsingin seurakunta­yhtymän hallintojohtajaksi

Hakijoita tehtävään oli 15, mutta Silanderin katsottiin täyttävän kriteerit parhaiten.

08.10.2021

7. Kirkko ja kaupungin perillemeno takkuaa

Digi- väestötietoviraston osoitteenmuutosten rekisteröinneissä on viivettä.

20.09.2021

8. ”Kiusaamisen takia sain pakkoajatuksia” – Koulukiusatuksi joutuminen altistaa mielen sairastumiselle

Tutkija Virpi Pöyhönen muistuttaa, että koulukiusaamisen hoito edellyttää pitkäjänteisyyttä. Sen avulla kiusaaminen on saatu vähenemään Suomessa.

15.09.2021

9. Kuinka tekisit Vantaasta paremman kaupungin? – Seurakuntien ideakilpailu kannustaa kaupunkilaisia luovuuteen

Parempi Vantaa -ideakilpailuun voivat osallistua yksittäiset henkilöt tai vaikka koululuokat tai kaveriporukat.

03.09.2021

10. Juustohöylä ei Helsingin seurakunnissa riitä, jos toiminta halutaan turvata – jopa joistakin kirkoista joudutaan luopumaan ja henkilöstöä vähentämään

Helsingissä pyritään turvaamaan seurakuntien toimintaedellytykset toimintaympäristön muuttuessa. Kun väki ja raha vähenevät, on pakko priorisoida.

27.08.2021

11. Testaa itsesi ja löydä omat hyveesi!

Tee testi ja tunnista hyveet, jotka ohjaavat valintojasi arkisissa tilanteissa.

15.06.2021

12. Eutanasia jakaa mielipiteet, mutta on paljon enemmän kuin kyllä vai ei -kysymys – ”On ymmärrettävää, ettei kukaan halua kokea kärsimystä”

Mitä on kärsimys, kipu tai väsyminen elämään? Eutanasiaan liittyy paljon määrittelyä, ja muun muassa se tekee aiheesta vaikean asiantuntijoillekin.

04.06.2021

13. Millainen olet parisuhteessa? Testaa 10 kysymyksellä, oletko turvallinen, ristiriitainen vai välttelevä kumppani

Omaksumme lapsena kiintymyssuhdetyylin, joka näkyy myöhemmin parisuhteessa. Se tulee esiin yllättävissäkin paikoissa.

10.05.2021

14. Monesta kodista löytyi 1700-luvulla pieni elämäntaito-opas, joka kehotti downshiftaamaan ja suositteli minimalistista elämäntapaa

Tuomas Kempiläisen kirjoittamat neuvot hyvään elämään sopivat myös nykypäivän ihmiselle. Ohjeet tarjoavat eväät hengelliseen syventymiseen.

15.04.2021

15. Puhetta urbaaneille etsijöille − Kirkko ja kaupunki julkaisi Pääsiäisradion

Syvenny pääsiäisen tunnelmaan kuuntelemalla esimerkiksi emeritapiispa Irja Askolan viisaita sanoja.

26.03.2021

16. ”Jos koko ajan kyseenalaistetaan, se rapauttaa omaa identiteettiä” − Rasismi aiheuttaa myös mielenterveysongelmia

Toistuva rasismin kohtaaminen voi aiheuttaa masennusta, ahdistusta ja arvottomuuden tunnetta. Rasismi kumpuaa sekä yhteiskunnasta että yksilöistä.

17.03.2021

17. Kosmista arpapeliä, valtavaa ikävää, rajatonta lohdutusta – tältä näytti koronavuosi Kirkko ja kaupungin silmin

Vuosi sitten mikroskooppisen pieni vitsaus alkoi määrätä elämän tahdin. Miltä maailma näytti uskontojournalistisen paikallismedian näkökulmasta?

15.03.2021

18. ”Halusin perheneuvontaan, jotta ymmärtäisin, miksi näin tapahtui” – kirkon perheneuvonnassa ei tavoitella yhteistä hautapaikkaa vaan ymmärryksen lisääntymistä

Kirkon perheneuvontaan hakeudutaan niin parisuhdepulmien kuin henkilökohtaisten ongelmienkin takia. Kaikki solmut eivät aukea, mutta moni kokee saaneensa perheneuvonnasta rohkaisua, työkaluja ja näkökulmia.

18.02.2021

19. Tee testi: Kuka on sinun suojeluspyhimyksesi?

Historia tuntee paljon suojeluspyhimyksiä, mutta kuka heistä tuntee sinut? Oletko hilpeä yhteiskuntakriitikko, elämännälkäinen seikkailija vai rohkea bosslady? Testi kertoo, keneltä sinä voit ammentaa voimaa ja suojelusta.

10.02.2021