Mari Aarnio -haulla löytyi 237 hakutulosta.

1. Kirkon eläkerahaston sijoitukset tuottivat hyvin viime vuonna

Kirkon eläkerahasto vastaa henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen vastuullisesta sijoittamisesta.

10.04.2024

2. Psalmeissa pääsee kuuluviin ihmisen hätä ja tuska, mutta pohjalla on luottamus Jumalaan

Vanhan testamentin psalmeissa puhuu ihminen, joka kertoo kaunistelematta Jumalalle peloistaan ja murheistaan, vaatii kostoa ja tunnustaa omat rikkomuksensa.

21.03.2024

3. Kohtaa teinin tunteet kuin ammattilainen – kuusi askelta kohti yhteisymmärrystä

Psykoterapeutit ja murrosikäisten äidit Janna Manninen ja Leea Mattila jakavat neuvonsa aikuisille. Nuorta voi tukea riidan keskelläkin.

14.02.2024

4. Lapsensa menettäneiden suru, polyamoria ja viisikymppiset teologiopiskelijat – nämä olivat suosituimmat juttumme 2023

Myös muun muassa Nato-aiheinen aprillipila, koulun Wilma-viestien merkitys ja Suomen liian alhainen perusturva kiinnostivat viime vuonna lukijoitamme.

02.01.2024

5. Kuinka selviytyisit keskiajalla? Testaa tietovisalla

Mikä avuksi ripuliin, keneltä turvaa matkalle? Kenet kirkotetaan ja mitä pitää varoa mätäkuussa? Testaa tietosi ja taitosi tietovisassa, joka pohjautuu Ilari Aallon ja Elina Helkalan tietokirjaan Vuosi keskiajan Suomessa (Atena 2023).

29.12.2023

6. ”Tukkani hieman leimahti” – Lukijat kertovat joulukommelluksista

Kysyimme tapauksia, jolloin joulunvietto ei mennyt ihan niin kuin piti. Ja niitähän riitti. ”Sitä joulua en unohda!”

19.12.2023

7. ”Se oli kamalin joulu” – Lukijat kertovat kurjimmat joulumuistonsa, joissa isä paljastaa kaksoiselämänsä ja pukkikin on humalassa

Psykoterapeutti Eila-Kaarina Immonen neuvoo, miten ikäviin joulukokemuksiin ei jää jumiin. ”Pakeneminen on yksi itsesäätelykeino. Joskus se on parasta, mihin ihminen pystyy.”

18.12.2023

8. Tee testi ja löydä oppaaksesi erämaan erakko!

Egyptin erämaissa eleli 300- ja 400-luvuilla  kristittyjä erakkoja, jotka etsivät vapautumista ja hengellistä kasvua. Tällä testillä voit etsiä sinulle sopivan erämaan viisaan kirkastamaan omaa polkuasi.

01.12.2023

9. Vantaan seurakunnat jatkaa kaikkien kirkon lähetysjärjestöjen tukemista – kirkkovaltuusto päätti asiasta äänin 28–21

Yhteisen kirkkoneuvoston laatimassa pohjaesityksessä esitettiin talousarvioon varattujen rahojen jäädyttämistä Sley:ltä ja Kansanlähetykseltä, kunnes piispainkokous on käsitellyt näiden aseman.

29.11.2023

10. Kirkonkellot soivat perjantaina Helsingissä Martti Ahtisaaren muistoksi – Tuomiokirkon pääsuntiota auttavat hautajaisjärjestelyissä verkostot ja yli 40 vuoden kokemus

Valtiolliset hautajaiset ovat nykyään harvinaisia. Tuomiokirkkoseurakunnan pääsuntio Petri Oittinen oli töissä jo Urho Kekkosen hautajaisissa.

07.11.2023

11. Kerro pahin joulumuistosi ja voita leffalippuja

Kärsitkö jouluna sairaudesta, riidoista tai yksinäisyydestä? Menetitkö hermot, rahat tai rakkauden? Teemme juttua kamalista jouluista.

20.10.2023

12. Sateenkaariparit eivät vielä pääse vihille Tikkurilan seurakunnan kirkoissa – kirkkoherran ääni ratkaisi tiukan äänestyksen

Asiasta tekee erikoisen se, että Tikkurilan seurakunta käyttää samoja tiloja kuin Vantaan ruotsinkielinen seurakunta, joka sallii sateenkaariparien vihkimiset.

12.10.2023

13. Espoon ja Kauniaisten seurakunnat jatkavat yhden prosentin kirkollisverolla

Arvioitua suurempi verokertymä helpottaa seurakuntien talousnäkymiä.

27.09.2023

14. Opiskelija Iisakki Saari lähtee neljäksi vuodeksi Etelä-Sudaniin lentämään avustuskuljetuksia – ”Jumala on määrätietoisesti johdattanut minut lähetyslentäjäksi”

Etelä-Sudan on maailman nuorin valtio, jonka naapurimaa Sudanissa riehuu sota. Lähetyslentäjät operoivat alueilla, joilla avustustyön tekeminen muuten kuin lentokoneella liikkuen on hyvin vaikeaa.

21.08.2023

15. ”Välillä uruilla pitää soittaa niin lujaa, että äänen voimakkuus ylittää työsuojelulliset arvot” – kanttori Petri Koivusalo harjoittelee öisin Espoon tuomiokirkossa

Kun kello lähestyy iltayhdeksää, lopettavat tulevien konserttien esiintyjät ja kanttorit treenailunsa Espoon tuomiokirkossa – yhtä lukuun ottamatta. Valvontakamerat tallentavat kanttori Petri Koivusalon useinkin urkujen äärestä.

01.08.2023

16. Lauttasaaren kirkolla pääsee ”Allsång på Skansen” -tunnelmaan – iskelmälegenda Eino Grön on mukana yhteislaulutapahtumassa

Lauttasaaren kirkon pihalla lauletaan niin ikivihreitä kuin uudempiakin hittejä. Lapsille on omaa ohjelmaa.

25.07.2023

17. ”Jokin minua ja luomakuntaa sillä hetkellä katsoi ja kosketti” – Monella on kokemuksia siitä, että Jumala tulee lähelle

Keskiajan mystikoilla oli Jumalaan nautinnon ja kärsimyksen sävyttämä rakkaussuhde. Nykyään Jumala voi koskettaa popkonsertissa tai messussa, unessa tai unettomana yönä tai vaikka metromatkalla.

25.05.2023

18. Pitäjänmäen seurakunta päätti avata tilansa sateenkaariparien vihkimiselle tiukan äänestyksen jälkeen

Nyt suurin osa Helsingin seurakunnista sallii samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen tiloissaan.

19.05.2023