Mari Aarnio -haulla löytyi 122 hakutulosta.

1. Lähes puolet kirkon nuorisotyönohjaajista on harkinnut alan vaihtoa – he saavat mielestään arvostusta saman verran kuin tiskirätit, joita jakavat kirkolliskokoukselle

Kirkkohallitus hautasi vuosikymmeniä kestäneen haaveen, että nuorisotyönohjaajien virka katsottaisiin hengelliseksi.

31.10.2019

2. Ekologinen kriisi on ihmismielen kriisi – öljyn varassa elävä ihminen on pienentynyt sisäisesti

Filosofi Tere Vadénin mukaan ilmastonmuutos nostaa eteemme kysymyksiä, joihin tekniikka ei vastaa. Ekoteologi Pauliina Kainulainen irrottautuu kulutuskulttuurista kristillisten mietiskelyperinteiden avulla.

10.10.2019

3. Hevipastori pidätettiin pappisvirasta törkeän kavalluksen vuoksi – ”Jos mokaan, haluan hoitaa asian”

Hevimessuista tunnettu pappi Haka Kekäläinen maksoi velkojaan 93 000 eurolla, jotka Vantaan seurakunnat maksoi vahingossa hänen tililleen. Hän sai keväällä ehdollisen vankeusrangaistuksen ja menetti nyt pappisvirkansa määräajaksi.

03.10.2019

4. Kirkko ja kaupungin Vantaan painoksen painojäljessä havaittiin vakavia puutteita

Sanomapainon mukaan virhe havaittiin liian myöhään.

27.09.2019

5. Tutkimustieto vei mormonit kriisiin, jossa järki ja usko törmäävät

Mormonien nettisukupolvi on löytänyt uskontonsa syntyvaiheisiin liittyvän tutkimustiedon. Nyt nuoret esittävät kysymyksiä kirkon johtajien rehellisyydestä.

25.09.2019

6. Temppeliaukion kirkosta tuli Kari Bergholmin tukikohta – 50-vuotisjuhliaan viettävä kirkko on vetänyt vierailijoita alusta alkaen

Asemakaavassa oli varaus kirkolle jo 1900-luvun alussa, mutta kirkon rakentaminen ei ollut ihan läpihuutojuttu. Tiivistimme Temppeliaukion kirkon historian aikajanalle.

19.09.2019

7. Lähes 5 000 Kirkko ja kaupunki lehteä jaetaan myöhässä Länsi-Pasilassa ja Pohjois-Haagassa

Lehtien osoitteet eivät tulostuneet kunnolla painossa. Sanomapaino painaa lehdet uudestaan.

29.08.2019

8. Syntiä ja ”siementen tuhlausta” – itsetyydytys on ollut uskonnoille vaikea pala

Sooloseksiä on haluttu kitkeä lääketieteellisin, moraalisin ja uskonnollisin perustein.

16.08.2019

9. Taiteiden yö täyttää monet Helsingin kirkot musiikilla torstaina 15.8.

Kaupunkilainen voi bongata kirkoista myös poikkitaiteellisen messun, lastenohjelmaa, keskustelutilaisuuksia ja rukouksen syli-illan.

09.08.2019

10. Vantaan seurakunnat jätti Kirkko ja kaupunki -sopimuksen irtisanomisilmoituksen – jatkoneuvottelut ovat jo alkaneet

Neljä kirkkovaltuuston jäsentä on tehnyt Helsingin hallinto-oikeudelle kirkollisvalituksen kokouksesta, jossa irtisanomisesta päätettiin.

08.08.2019

11. Hiilijalanjälki ja päästökompensointi mietityttävät seurakunnissa – Rekolan seurakuntaneuvosto saa pian eteensä asiaan liittyvän esityksen

Kirkko tahtoo olla hiilineutraali vuonna 2030. Siksi seurakuntia kiinnostaa muun muassa päästöjen kompensointi Suomen Lähetysseuran Hope Fundin kautta.

07.08.2019

12. Temppeliaukion kirkossa vierailee jopa 10 000 turistia päivässä – uusi turistipappi toivoo, että hulinan keskellä voisi kokea häivähdyksen pyhää

Piia Klemiltä kysytään uskontokuntaa, mutta myös käytännöllisempiä kysymyksiä kuten sitä, missä sijaitsee kirkon vessa.

30.07.2019

13. Helsinkiläispappi puraisi käsivarteen ja pussasi nuoria rippileirillä – syytteet seksuaalisesta häirinnästä hylättiin

Käräjäoikeuden syyttömäksi toteama pappi kertoi hyödyntäneensä ”pussaan, ellet ole hiljaa” -metodia.

22.07.2019

14. Hallinto-oikeuteen on tehty valitus Vantaan kirkkovaltuuston päätöksestä irtisanoa Kirkko ja kaupungin sopimus – myös Lehtisaaren maanvuokrasopimuksen valmistelussa puutteita

Mikäli valitusta ei ehditä käsitellä ennen elokuun loppua, mediasopimuksen irtisanominen siirtyy vähintään vuodella.

17.07.2019

15. Yksinäisyys ja mielenterveysongelmat nousevat kesällä pintaan Palvelevassa puhelimessa

Vantaan seurakuntayhtymä päätti lopettaa yhteistyön Palvelevassa puhelimessa ensi vuonna. Porvoo lopettaa tänä vuonna ja Espoo lopetti jo. Puhelimet ovat silti kuumina koko maassa.

15.07.2019

16. Suomalaisia lähetystyöntekijöitä on kohta enää alle 500 – hiipuuko lähetyskannatus vai johtuuko muutos etelän kirkkojen kasvusta?

Runsaat parikymmentä vuotta sitten suomalaisia lähetystyöntekijöitä oli maailmalla 1 256. Nyt listoilla on enää 512 työntekijää.

12.07.2019

17. Raamatusta löytyy äitejä, jotka käyvät valtapelejä, suosivat yhtä lapsistaan ja kokevat riittämättömyyttä

Raamatussa kuvataan sellaisia äitiyden piirteitä, joita ei mielellään näkisi, ja syyllisyydentunteet ovat aina olleet äideille tuttuja, sanoo raamatuntutkija Outi Lehtipuu.

07.05.2019

18. Tee testi: Tunnetko Raamatun oudot äidit?

Kuka oli Raamatun tehokas yrittäjänainen? Kuka hylkäsi poikansa pelastaakseen tämän hengen, ja kuka vertasikaan itseään kanaemoon?

07.05.2019