Mari Aarnio -haulla löytyi 108 hakutulosta.

1. Hallinto-oikeuteen on tehty valitus Vantaan kirkkovaltuuston päätöksestä irtisanoa Kirkko ja kaupungin sopimus – myös Lehtisaaren maanvuokrasopimuksen valmistelussa puutteita

Mikäli valitusta ei ehditä käsitellä ennen elokuun loppua, mediasopimuksen irtisanominen siirtyy vähintään vuodella.

17.07.2019

2. Yksinäisyys ja mielenterveysongelmat nousevat kesällä pintaan Palvelevassa puhelimessa

Vantaan seurakuntayhtymä päätti lopettaa yhteistyön Palvelevassa puhelimessa ensi vuonna. Porvoo lopettaa tänä vuonna ja Espoo lopetti jo. Puhelimet ovat silti kuumina koko maassa.

15.07.2019

3. Suomalaisia lähetystyöntekijöitä on kohta enää alle 500 – hiipuuko lähetyskannatus vai johtuuko muutos etelän kirkkojen kasvusta?

Runsaat parikymmentä vuotta sitten suomalaisia lähetystyöntekijöitä oli maailmalla 1 256. Nyt listoilla on enää 512 työntekijää.

12.07.2019

4. Raamatusta löytyy äitejä, jotka käyvät valtapelejä, suosivat yhtä lapsistaan ja kokevat riittämättömyyttä

Raamatussa kuvataan sellaisia äitiyden piirteitä, joita ei mielellään näkisi, ja syyllisyydentunteet ovat aina olleet äideille tuttuja, sanoo raamatuntutkija Outi Lehtipuu.

07.05.2019

5. Tee testi: Tunnetko Raamatun oudot äidit?

Kuka oli Raamatun tehokas yrittäjänainen? Kuka hylkäsi poikansa pelastaakseen tämän hengen, ja kuka vertasikaan itseään kanaemoon?

07.05.2019

6. Olipa kerran Espoo – muinaisespoolaisten elämä kuusituhatta vuotta sitten saattoi olla aika kivaa

Tapiolalaisen Stina Metsalon naapuriluodolla eli kuusituhatta vuotta sitten hylkeenpyytäjiä. Oliko yksi heistä Metsalon esiäiti?

25.04.2019

7. Earth Hour pimentää kirkkoja – Kirkko Helsingissä toimii tuuli- ja vesivoimalla, Espoossa luotetaan ydinvoimaan ja fossiilisiin energialähteisiin

Kirkko Helsingissä käyttää 100-prosenttisesti tuulisähköllä ja vesivoimalla tuotettua energiaa. Vantaalla uusiutuvien energialähteiden osuus on 50,5 prosenttia, Espoossa 38,5 prosenttia.

29.03.2019

8. Tämä kolahti: Kuinka vihapuhe muuttuu terroriksi – kevään uutiset osoittavat Patrioottien maailman pelottavan ajankohtaisuuden

Kun vihapuheen kanssa tarpeeksi kauan flirttailee, joku ottaa sen todesta. Uutiset maailmalta ja Suomesta osoittavat, että Patrik Engmanin fiktio ei ole kaukana todellisuudesta.

27.03.2019

9. Mitä tehdä, kun joku alkaa riehua ruuhkabussissa? Lue asiantuntijan neuvot tukaliin tilanteisiin liikenteessä

Lievemmissä tapauksissa voi osoittaa tukea häirinnän uhrille, opastaa HSL:n turvallisuusasiantuntija Sami Hulkkonen.

01.03.2019

10. Kirkko ja kaupunki postitettiin erehdyksessä virheellisillä osoitteilla

Tulematta jääneen lehden voi tilata jälkitoimituksena.

28.02.2019

11. Kirkko käy taistoon ilmastonmuutosta vastaan ja pyrkii täysin hiilineutraaliksi 11 vuodessa

Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi uuden ilmastostrategian yksimielisesti.

26.02.2019

12. Hakunilassa eletään monen kulttuurin arkea – seurakuntaan kuuluu alle puolet alueen asukkaista

Neljännes Vantaan Hakunilan suuralueen asukkaista on vieraskielisiä. Länsimäessä heitä on neljä kymmenestä. Seurakunta on tottunut toimimaan erilaisten kulttuurien kanssa.

20.02.2019

13. Papin Puhelimeen soittamalla espoolainen saa saman päivän aikana yhteyden pappiin

Papin Puhelin vastaa kaikissa Espoon seurakunnissa 1.2. alkaen.

31.01.2019

14. Presidentti Sauli Niinistö korosti demokratiaa, tasa-arvoa ja vapautta eurooppalaisina arvoina – tutkijat kaipaavat selvempää ihmisoikeuspainotusta

Eurooppaa on haluttu rakentaa yhteisten arvojen varaan, mutta arvot ovat aika hauraat, arvioi professori Reetta Toivanen.

03.01.2019

15. Sateenkaaripappien nimet paljastuvat, koska kirkon jäsentietojärjestelmä ei tunnista samaa sukupuolta olevien avioliittoja

Väestötietojärjestelmä ja kirkon Kirjuri-järjestelmä vaihtavat tietoja automaattisesti, mutta tieto samaa sukupuolta olevan parin kirkollisesta vihkimisestä pitää kierrättää maistraatin kautta.

16. Testaa, miten parisuhteesi voi – oletko kumppanillesi kaikkein tärkein?

Suhteesta kertoo paljon, uskaltaako siinä riidella ja näyttää läheisyydenkaipuunsa.

08.11.2018

17. Onnellisilla pareilla on keinonsa – näin voi selvitä vaikka pettämisestä, pitkistä työmatkoista ja talon rakentamisesta vauva-aikana

Kokenut perheterapeutti Helena Toppari kertoo, miksi jotkut parit pääsevät yli ongelmista, joihin toisten suhde kaatuu. Testaa, mitä parisuhteellesi kuuluu.

08.11.2018

18. Oletko aina paketoinut lahjasi vähän huonosti? Näillä ohjevideoilla tulet hetkessä paketointimestariksi

Paketoinnissa ei tarvita mitään erityisosaamista, vakuuttavat Kaikki paketissa -blogia pitävät Jani Koskinen ja Aleksi Lindberg.

05.11.2018

19. Kummitustarinat ovat aina muodissa – Helsingin kummitusjutut kertovat historiasta ja moraalikäsityksistä

Uskontotieteilijä Karolina Kouvolaa kiinnostaa kummitusjutuissa se, mitä ihminen kokee ja miten hän asian selittää.

25.10.2018