Mari Aarnio -haulla löytyi 163 hakutulosta.

1. Kuvat Jeesuksesta maskissa toivat Helsingin seurakuntien sivuille koronatoimien vastaisia kommentteja – jäljet johtavat netissä pyöriviin salaliittoteorioihin

Osa koronatoimia vastustavista ihmisistä päätyy sivustoille, joista löytyy monenlaisia salaliittoteorioita, kuten QAnon. Väitteitä perustellaan myös kristinuskolla.

02.11.2020

2. Kauneimpien joululaulujen suojelijaksi suomalaisten rakastama Paula Koivuniemi – Nyt korona uhkaa koko tapahtumaa

Kolme viidestä suomalaisesta on osallistunut Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien järjestämiin Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin.

30.10.2020

3. Pamahtava pelti on lähempänä Paavalia kuin helisevä symbaali – uusi suomennos toi Raamatun kahvipöytä- ja somekeskusteluihin

Kirkkohäistä tutun Korinttolaiskirjeen kohdan uusi suomennos on kummastuttanut ihmisiä. Käännökselle on kuitenkin hyvät perusteet.

30.10.2020

4. Pojan menetyksestä syntyi kirjaidea – täytettävään muistokirjaan voi tallettaa surun synkimmätkin hetket

Vauvakirjan tapaan täytettävään kirjaan voi lisätä valokuvia tai kirjoittaa vaikka sen, mitkä musiikkikappaleet toivat menehtyneen mieleen.

23.10.2020

5. ”Saisipa nyt ison lasillisen kylmää viinaa!” huusi mummo – lukijat kertovat kommelluksista kirkollisissa juhlissa

Kysyimme lukijoilta hauskoja tapauksia, joita on sattunut kirkoissa tai kirkollisen juhlan yhteydessä. Ja lukijathan kertoivat.

09.10.2020

6. ”Kas, sieltähän saapuu itse piru!” – Lukijat kertovat lasten touhuja ja tokaisuja kirkollisissa juhlissa

Kirkko ja kaupunki kysyi lukijoilta hauskoja sattumuksia ja kommelluksia, joita on sattunut kirkoissa tai kirkollisissa juhlatilaisuuksissa.

25.09.2020

7. QAnon yhdistää vanhoja uskonnollisia myyttejä politiikkaan ja digiaikaan – ”Koronavirus räjäytti salaliittoteorioiden pankin”, sanoo apulaisprofessori Katja Valaskivi

Maailmaa hallitsee salaliitto, äärimmäinen pahuus. Pandemia on osa salaliittoa. Ei hätää: pelastaja on tulossa. Onko kertomus Raamatun Ilmestyskirjasta? Ei, vaan salaliittoteoria QAnonista.

17.09.2020

8. Kerro hauska kirkollinen kommellus ja voita kangasmaskeja!

Kaaduitko alttarilla, putosiko pappi hautamonttuun, nauroiko isoäiti väärässä kohdassa? Kerro hauska sattumus kirkossa tai kirkollisen juhlan yhteydessä. Vastaajien kesken arvotaan laadukas setti kangasmaskeja.

26.08.2020

9. Maailman suurimman islamilaisen avustusjärjestön hallitus eroaa antisemitismin vuoksi

Järjestön johtokunnan jäsenen vanhat päivitykset sosiaalisessa mediassa tulivat ilmi vasta hiljattain.

24.08.2020

10. Kannattaako mennä naimisiin? Juristi, perheneuvoja ja tuore hääpari kertovat, mitä vaikutusta avioitumisella on

Naimisiin meneminen ei ehkä mullista tavallista arkea, mutta on monille pareille merkittävä juttu. Juridiset vaikutukset tulevat esiin viimeistään silloin, kun liitto päättyy.

20.08.2020

11. Kirkko ja kaupunki julkaisi iltarukouksia arpovan koneen – ota talteen itsellesi sopiva!

Iltarukousgeneraattori koostuu Kirkko ja kaupungin lukijoiden lähettämistä iltarukouksista. Ehkä sinullakin on sopiva rukous, joka voidaan lisätä valikoimaan?

07.07.2020

12. Testaa, kuinka hyvin tunnet Raamatun knopit!

Taivaan portilla näitä ei kysellä, mutta knoppitiedoilla voit ilahduttaa itseäsi ja ystäviäsi. Testaa tietosi Raamatun kertomuksista ja hämmästy.

25.06.2020

13. Helka Pärssinen osti kaupasta luomumunia ja laittoi ne hautumaan lampun alle – nyt hänellä on pari kukkoa ja kanaparvi

Kotikanalan pitäjän mukaan tarkkaa arvojärjestystä noudattavat kanat ovat olleet vaikeinakin aikoina iso voimavara ja ilon lähde.

26.05.2020

14. Suomalaiset heräsivät kysymään, miksi elämme – vaurauden tavoittelu on kääntynyt ihmistä vastaan, väittää professori Arto O. Salonen

Suomalainen yhteiskunta lähestyy keikahduspistettä, jossa tutut arvot korvautuvat uusilla, uskoo professori Arto O. Salonen. Toivon ainekset ovat lähellä, vaikka emme vielä osaa tarttua niihin.

14.05.2020

15. Levolle lasken vai laske – oletko aina rukoillut väärin?

Tuttu iltarukous elää kahdessa eri muodossa. Kumpikaan ei ole alkuperäinen.

21.04.2020

16. Koronapandemia sai ihmiset googlaamaan rukouksia enemmän kuin vuosiin – ”Ihmisistä tulee uskonnollisempia, kun katastrofit iskevät”

Tanskalaisprofessori Jeanet Bentzenin tutkimuksen mukaan rukousgooglauksen määrä tuplaantuu keskimäärin 80 000 uuden koronavirustartunnan myötä.

16.04.2020

17. Kirkko ja kaupunki -median verkkokävijämäärässä hurjaa kasvua tänä vuonna

Kasvua selittänevät ainakin koronavirus ja ihmisten hakukonekäyttäytyminen.

16.04.2020

18. Bachia laulavat pojat – Wäinö Pylkkönen, 13, on saanut Cantores Minoreksesta kavereita ja unohtumattomia elämyksiä

Cantores Minores on harrastus, joka imaisee mukaansa. Kuorossa oppii, että vaivannäkö ja yhdessä tekeminen palkitsevat.

01.04.2020

19. Katulehdellä meni viime vuonna paremmin kuin koskaan – kokeilimme Ison Numeron myyntiä

Katulehti Iso Numero on päätoiminen tulonlähde 45 myyjälle ja tärkeä vaihtoehto kerjäämiselle.