Mari Aarnio -haulla löytyi 181 hakutulosta.

1. ”Kiusaamisen takia sain pakkoajatuksia” – Koulukiusatuksi joutuminen altistaa mielen sairastumiselle

Tutkija Virpi Pöyhönen muistuttaa, että koulukiusaamisen hoito edellyttää pitkäjänteisyyttä. Sen avulla kiusaaminen on saatu vähenemään Suomessa.

15.09.2021

2. Kuinka tekisit Vantaasta paremman kaupungin? – Seurakuntien ideakilpailu kannustaa kaupunkilaisia luovuuteen

Parempi Vantaa -ideakilpailuun voivat osallistua yksittäiset henkilöt tai vaikka koululuokat tai kaveriporukat.

03.09.2021

3. Juustohöylä ei Helsingin seurakunnissa riitä, jos toiminta halutaan turvata – jopa joistakin kirkoista joudutaan luopumaan ja henkilöstöä vähentämään

Helsingissä pyritään turvaamaan seurakuntien toimintaedellytykset toimintaympäristön muuttuessa. Kun väki ja raha vähenevät, on pakko priorisoida.

27.08.2021

4. Testaa itsesi ja löydä omat hyveesi!

Tee testi ja tunnista hyveet, jotka ohjaavat valintojasi arkisissa tilanteissa.

15.06.2021

5. Eutanasia jakaa mielipiteet, mutta on paljon enemmän kuin kyllä vai ei -kysymys – ”On ymmärrettävää, ettei kukaan halua kokea kärsimystä”

Mitä on kärsimys, kipu tai väsyminen elämään? Eutanasiaan liittyy paljon määrittelyä, ja muun muassa se tekee aiheesta vaikean asiantuntijoillekin.

04.06.2021

6. Millainen olet parisuhteessa? Testaa 10 kysymyksellä, oletko turvallinen, ristiriitainen vai välttelevä kumppani

Omaksumme lapsena kiintymyssuhdetyylin, joka näkyy myöhemmin parisuhteessa. Se tulee esiin yllättävissäkin paikoissa.

10.05.2021

7. Monesta kodista löytyi 1700-luvulla pieni elämäntaito-opas, joka kehotti downshiftaamaan ja suositteli minimalistista elämäntapaa

Tuomas Kempiläisen kirjoittamat neuvot hyvään elämään sopivat myös nykypäivän ihmiselle. Ohjeet tarjoavat eväät hengelliseen syventymiseen.

15.04.2021

8. Puhetta urbaaneille etsijöille − Kirkko ja kaupunki julkaisi Pääsiäisradion

Syvenny pääsiäisen tunnelmaan kuuntelemalla esimerkiksi emeritapiispa Irja Askolan viisaita sanoja.

26.03.2021

9. ”Jos koko ajan kyseenalaistetaan, se rapauttaa omaa identiteettiä” − Rasismi aiheuttaa myös mielenterveysongelmia

Toistuva rasismin kohtaaminen voi aiheuttaa masennusta, ahdistusta ja arvottomuuden tunnetta. Rasismi kumpuaa sekä yhteiskunnasta että yksilöistä.

17.03.2021

10. Kosmista arpapeliä, valtavaa ikävää, rajatonta lohdutusta – tältä näytti koronavuosi Kirkko ja kaupungin silmin

Vuosi sitten mikroskooppisen pieni vitsaus alkoi määrätä elämän tahdin. Miltä maailma näytti uskontojournalistisen paikallismedian näkökulmasta?

15.03.2021

11. ”Halusin perheneuvontaan, jotta ymmärtäisin, miksi näin tapahtui” – kirkon perheneuvonnassa ei tavoitella yhteistä hautapaikkaa vaan ymmärryksen lisääntymistä

Kirkon perheneuvontaan hakeudutaan niin parisuhdepulmien kuin henkilökohtaisten ongelmienkin takia. Kaikki solmut eivät aukea, mutta moni kokee saaneensa perheneuvonnasta rohkaisua, työkaluja ja näkökulmia.

18.02.2021

12. Tee testi: Kuka on sinun suojeluspyhimyksesi?

Historia tuntee paljon suojeluspyhimyksiä, mutta kuka heistä tuntee sinut? Oletko hilpeä yhteiskuntakriitikko, elämännälkäinen seikkailija vai rohkea bosslady? Testi kertoo, keneltä sinä voit ammentaa voimaa ja suojelusta.

10.02.2021

13. Kirkko ja kaupungin verkkomediassa jumalatonta kasvua vuonna 2020

Pääkaupunkiseudun seurakuntien julkaiseman median käyttö jatkoi tasaista nousuaan koronavuonna.

08.02.2021

14. Retkikunnat etsivät liitonarkkua ja perustivat Afrikkaan Uutta Jerusalemia – moni pohjoinen hengenmies jäi historiaan myös seikkailuistaan

Tutkimusmatkailijoiksi heittäytyneitä hengenmiehiä ajoivat maailmalle myyttiset aarteet, suuret ihanteet ja tieteentekeminen. Näiden kolmen herran matkoja innoittivat kristinusko ja siitä eronneet suuntaukset.

01.02.2021

15. Muusikko Jukka Leppilampi rukoilee neljästi päivässä – ”Olen mieluummin pieni ja mitätön kuin suuri ja mahtava”

Uupumisen seurauksena muusikko Jukka Leppilampi löysi primitiivisen äänen, joka on yhtä aikaa laulu, runo ja rukous.

12.01.2021

16. Kaipaatko projektia uudelle vuodelle? Lue Raamattua joka päivä tai kokeile Kirkko ja kaupungin lukuhaastetta

Mitä jos hiljentyisit Raamatun parissa pienen hetken päivittäin tai lukisit vuodessa koko Raamatun läpi? Jos Raamattu ei nappaa, tartu Kirkko ja kaupungin lukuhaasteeseen ja lue kirja joka viikko.

31.12.2020

17. Kuvat Jeesuksesta maskissa toivat Helsingin seurakuntien sivuille koronatoimien vastaisia kommentteja – jäljet johtavat netissä pyöriviin salaliittoteorioihin

Osa koronatoimia vastustavista ihmisistä päätyy sivustoille, joista löytyy monenlaisia salaliittoteorioita, kuten QAnon. Väitteitä perustellaan myös kristinuskolla.

02.11.2020

18. Kauneimpien joululaulujen suojelijaksi suomalaisten rakastama Paula Koivuniemi – Nyt korona uhkaa koko tapahtumaa

Kolme viidestä suomalaisesta on osallistunut Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien järjestämiin Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin.

30.10.2020