Mari Aarnio -haulla löytyi 105 hakutulosta.

1. Raamatusta löytyy äitejä, jotka käyvät valtapelejä, suosivat yhtä lapsistaan ja kokevat riittämättömyyttä

Raamatussa kuvataan sellaisia äitiyden piirteitä, joita ei mielellään näkisi, ja syyllisyydentunteet ovat aina olleet äideille tuttuja, sanoo raamatuntutkija Outi Lehtipuu.

07.05.2019

2. Tee testi: Tunnetko Raamatun oudot äidit?

Kuka oli Raamatun tehokas yrittäjänainen? Kuka hylkäsi poikansa pelastaakseen tämän hengen, ja kuka vertasikaan itseään kanaemoon?

07.05.2019

3. Olipa kerran Espoo – muinaisespoolaisten elämä kuusituhatta vuotta sitten saattoi olla aika kivaa

Tapiolalaisen Stina Metsalon naapuriluodolla eli kuusituhatta vuotta sitten hylkeenpyytäjiä. Oliko yksi heistä Metsalon esiäiti?

25.04.2019

4. Earth Hour pimentää kirkkoja – Kirkko Helsingissä toimii tuuli- ja vesivoimalla, Espoossa luotetaan ydinvoimaan ja fossiilisiin energialähteisiin

Kirkko Helsingissä käyttää 100-prosenttisesti tuulisähköllä ja vesivoimalla tuotettua energiaa. Vantaalla uusiutuvien energialähteiden osuus on 50,5 prosenttia, Espoossa 38,5 prosenttia.

29.03.2019

5. Tämä kolahti: Kuinka vihapuhe muuttuu terroriksi – kevään uutiset osoittavat Patrioottien maailman pelottavan ajankohtaisuuden

Kun vihapuheen kanssa tarpeeksi kauan flirttailee, joku ottaa sen todesta. Uutiset maailmalta ja Suomesta osoittavat, että Patrik Engmanin fiktio ei ole kaukana todellisuudesta.

27.03.2019

6. Mitä tehdä, kun joku alkaa riehua ruuhkabussissa? Lue asiantuntijan neuvot tukaliin tilanteisiin liikenteessä

Lievemmissä tapauksissa voi osoittaa tukea häirinnän uhrille, opastaa HSL:n turvallisuusasiantuntija Sami Hulkkonen.

01.03.2019

7. Kirkko ja kaupunki postitettiin erehdyksessä virheellisillä osoitteilla

Tulematta jääneen lehden voi tilata jälkitoimituksena.

28.02.2019

8. Kirkko käy taistoon ilmastonmuutosta vastaan ja pyrkii täysin hiilineutraaliksi 11 vuodessa

Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi uuden ilmastostrategian yksimielisesti.

26.02.2019

9. Hakunilassa eletään monen kulttuurin arkea – seurakuntaan kuuluu alle puolet alueen asukkaista

Neljännes Vantaan Hakunilan suuralueen asukkaista on vieraskielisiä. Länsimäessä heitä on neljä kymmenestä. Seurakunta on tottunut toimimaan erilaisten kulttuurien kanssa.

20.02.2019

10. Papin Puhelimeen soittamalla espoolainen saa saman päivän aikana yhteyden pappiin

Papin Puhelin vastaa kaikissa Espoon seurakunnissa 1.2. alkaen.

31.01.2019

11. Presidentti Sauli Niinistö korosti demokratiaa, tasa-arvoa ja vapautta eurooppalaisina arvoina – tutkijat kaipaavat selvempää ihmisoikeuspainotusta

Eurooppaa on haluttu rakentaa yhteisten arvojen varaan, mutta arvot ovat aika hauraat, arvioi professori Reetta Toivanen.

03.01.2019

12. Sateenkaaripappien nimet paljastuvat, koska kirkon jäsentietojärjestelmä ei tunnista samaa sukupuolta olevien avioliittoja

Väestötietojärjestelmä ja kirkon Kirjuri-järjestelmä vaihtavat tietoja automaattisesti, mutta tieto samaa sukupuolta olevan parin kirkollisesta vihkimisestä pitää kierrättää maistraatin kautta.

13. Testaa, miten parisuhteesi voi – oletko kumppanillesi kaikkein tärkein?

Suhteesta kertoo paljon, uskaltaako siinä riidella ja näyttää läheisyydenkaipuunsa.

08.11.2018

14. Onnellisilla pareilla on keinonsa – näin voi selvitä vaikka pettämisestä, pitkistä työmatkoista ja talon rakentamisesta vauva-aikana

Kokenut perheterapeutti Helena Toppari kertoo, miksi jotkut parit pääsevät yli ongelmista, joihin toisten suhde kaatuu. Testaa, mitä parisuhteellesi kuuluu.

08.11.2018

15. Oletko aina paketoinut lahjasi vähän huonosti? Näillä ohjevideoilla tulet hetkessä paketointimestariksi

Paketoinnissa ei tarvita mitään erityisosaamista, vakuuttavat Kaikki paketissa -blogia pitävät Jani Koskinen ja Aleksi Lindberg.

05.11.2018

16. Kummitustarinat ovat aina muodissa – Helsingin kummitusjutut kertovat historiasta ja moraalikäsityksistä

Uskontotieteilijä Karolina Kouvolaa kiinnostaa kummitusjutuissa se, mitä ihminen kokee ja miten hän asian selittää.

25.10.2018

17. Tällainen on Jumalan krapula – eli näin teologit selittävät uskonnollista kieltä

Kristillisessä mystiikassa ajatellaan, että viime kädessä sanat ovat tarpeettomia. Dogmatiikan yliopistonlehtorin Olli-Pekka Vainion mielestä mystiikkaa ei kuitenkaan pitäisi tarjota halparatkaisuksi Jumalasta puhumisen ongelmaan.

12.10.2018

18. Testaa, oletko raamatullinen ruokaguru!

Ruoka on läsnä monessa Raamatun kertomuksessa. Tämä tietovisa kertoo, kuinka hyvin tunnet raamatullisen ruokakulttuurin.

08.10.2018

19. Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa aukesi – ostimme ruokakassin sieltä ja supermarketista, kuinka suuri oli hintaero?

Koko viikon ruokaostoksiin valikoima ei välttämättä riitä, mutta hyviä ja huokeita löytöjä hävikkikaupassa voi tehdä.

20.09.2018