Mari Aarnio -haulla löytyi 145 hakutulosta.

1. Bachia laulavat pojat – Wäinö Pylkkönen, 13, on saanut Cantores Minoreksesta kavereita ja unohtumattomia elämyksiä

Cantores Minores on harrastus, joka imaisee mukaansa. Kuorossa oppii, että vaivannäkö ja yhdessä tekeminen palkitsevat.

01.04.2020

2. Katulehdellä meni viime vuonna paremmin kuin koskaan – kokeilimme Ison Numeron myyntiä

Katulehti Iso Numero on päätoiminen tulonlähde 45 myyjälle ja tärkeä vaihtoehto kerjäämiselle.

24.03.2020

3. Seurakuntanuoret kuvaavat poikkeusoloistaan Instagram-sarjan Koronapäiväkirjat

Nuorten Talon työntekijät keskustelevat arki-iltaisin nuorten kanssa Discordissa.

23.03.2020

4. Koronaepidemia on lisännyt kirkon palvelevan chatin yhteydenottoja viidenneksellä – ”Koronasta puhutaan paljon”

Monien seurakuntien työntekijät ovat tarjoutuneet puhelin- ja chat-päivystäjiksi.

5. The oil hangover – the ecological crisis is a crisis of the mind

According to philosopher Tere Vadén, climate change raises questions that technology cannot answer. Theologian Pauliina Kainulainen distances herself from consumerist culture with the aid of Christian meditative traditions.

25.02.2020

6. Seurakuntien verkkosivualustan päivitys kadotti tapahtumatiedot – ongelma koskee suurinta osaa Suomen seurakunnista

Korjausta odotellessa Espoon ja Vantaan seurakuntien menoja voi etsiä Kirkko ja kaupungin näköislehdestä. Ongelman pitäisi korjaantua vielä tänään.

21.02.2020

7. Ääritunteita nostattava mantelitumake pomottaa teinin aivoissa  – nuori oppii helpommin palkinnon kuin rangaistuksen avulla

15-vuotiaana teini-ikä on syvimmillään ja suuret kysymykset, esimerkiksi kuolema, mietityttävät. Juuri silloin kirkko kutsuu jäsenensä rippikouluun.

17.02.2020

8. Uudistusmieliset etenivät kirkolliskokousvaaleissa – säilyikö konservatiiveilla silti määrävähemmistö?

Taustaryhmittymien perusteella uudessa kirkolliskokouksessa on noin 11 prosenttia tiukkoja arvokonservatiiveja. Todellisuudessa heitä on enemmän.

13.02.2020

9. Espoon hiippakunnassa kirkolliskokousvaalit voitti uudistusmielisempi lista – Toivoa on sai läpi kaikki pappisedustajat ja neljä maallikkoa

Kirkolliskokousvaalin alustavan tuloksen mukaan enemmistö Espoon hiippakunnan kirkolliskokouspaikoista meni arvoliberaaleille tai kompromissihakuisille edustajille.

12.02.2020

10. Tulkaa kaikki -liike voitti kirkolliskokousvaalit Helsingin hiippakunnassa – arvoliberaali ryhmä sai puolet kaikista edustajista

Hiippakunnan kahdestatoista edustajasta kahdeksan on uusia. Kirkolliskokoukseen valittiin muun muassa tuomiorovasti Marja Heltelä ja entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola.

12.02.2020

11. Presidentti Tarja Halonen valitsi emojin anteeksiantamiselle – ”Haluaisin nähdä enemmän malttia, empatiaa ja kykyä myöntää omat virheensä”

Virallisen emojihakemuksen perusteella Unicode päättää, otetaanko anteeksiantamisen emoji osaksi kansainvälistä emojivalikoimaa. Kampanjan käynnisti kirkko.

11.02.2020

12. ”Kaikki uskonnot vievät samaan päämäärään" – Onko näin?

Soili Haverinen, Jyri Komulainen ja Heidi Zitting ottavat kantaa ajankohtaiseen väitteeseen.

29.01.2020

13. Hyvispaavi Franciscus läpsäisi naista ja herätti paheksuntaa – mitä tapahtuu, kun idoliksi nostettu ihminen paljastuu vajavaiseksi?

”Me kaipaamme ihmistä, joka olisi täydellinen, koske emme itse ole täydellisiä”, sanoo emeritusprofessori Paavo Kettunen.

17.01.2020

14. ”Kirkon jäsenkato pysäytetään markkinoinnilla” – Onko näin?

Karoliina Nivari, Tuomas Nevanlinna ja Nina Osei ottavat kantaa ajankohtaiseen väitteeseen.

15.01.2020

15. Palveleva puhelin etsii uusia vapaaehtoisia päivystäjiä: ”Se laajentaa omaa maailmankuvaa”

Kirkon Palvelevan puhelimen vapaaehtoinen voi olla soittajan ainoa juttukaveri sinä päivänä. Puhelimessa vastataan myös jouluna.

16.12.2019

16. Suomen kirkon suurin puhallus vai oikeusmurha? – Seurakuntien tukema lähetysjärjestö ja sen erotettu hallintojohtaja kiistelevät potkuista

Sleyn entinen hallintojohtaja riitautti irtisanomisensa. Sley puolestaan arvioi tämän aiheuttaneen toiminnallaan yhdistykselle kuuden miljoonan euron vahingot.

13.12.2019

17. Kaakaota, uusia kampauksia ja hikoilua rannalla – muualta Suomeen muuttaneet kertovat jouluperinteistään

Nigeriasta, Australiasta, Italiasta, Filippiineiltä ja Perusta Suomeen muuttaneet kertovat, kuinka heidän kotimaissaan vietetään joulua ja miltä heidän joulunsa kuulostaa.

05.12.2019

18. ”Mitä naiset edellä, sitä miehet perässä” – Tällainen on keskimääräinen pappi

Yhä useampi pappi on kotoisin pääkaupunkiseudulta. Naisia on pian enemmistö papeista.

25.11.2019

19. Tee testi: Kuinka pappi olet?

Tilastot kertovat, millainen on tyypillinen pappi. Testaa, olisiko sinusta sellaiseksi.

25.11.2019

20. Lue tästä Kirkko ja kaupungin näköislehti – painettu lehti jaetaan postilakon päätyttyä

Torstaina 21.11. ilmestyvä Kirkko ja kaupunki -lehti jaetaan kotitalouksiin postilakon päätyttyä mahdollisimman nopeasti. Painetun Kirkko ja kaupungin voi hakea normaaliin tapaan lähimmästä kirkosta tai seurakunnan toimipisteestä. Alla on painetun lehden sähköiset näköisversiot.