null Juhana Pohjola menetti pappisvirkansa

Juhana Pohjola menetti pappisvirkansa

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on määrännyt Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan hiippakuntadekaani Juhana Pohjolan menettämään Suomen evankelisluterilaisen kirkon pappisvirkansa.

Tuomiokapitulin mukaan Pohjola on rikkonut pappislupauksensa ja osoittanut sopimattomuutensa papin virkaan ryhtymällä Lähetyshiippakunnan viranhaltijaksi. Pohjola on toiminut useissa lähetyshiippakunnan tehtävissä piispa Risto Soramiehen kaitsennassa.

Piispat ovat maaliskuussa 2013 todenneet, ettei lähetyshiippakunnalla ole evankelisluterilaisessa kirkossa organisatorista asemaa. Kirkon papin toimiminen lähetyshiippakunnan tehtävissä on piispojen kannanoton mukaan ilmeisessä ristiriidassa papilta odotettavan lojaalisuuden ja pappislupauksen kanssa.

Aikaisemmin evankelisluterilaisen kirkon pappisviran on menettänyt muun muassa Lähetyshiippakunnan piispa Soramies.

Kirkkolain mukaan tuomiokapituli voi määrätä papin menettämään pappisvirkansa, mikäli tämän käyttäytyminen tai laiminlyönnit osoittavat hänet ilmeisen sopimattomaksi toimimaan pappina.

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli käsitteli keväällä kuuden hiippakuntansa papin toimia Suomen evankelisluterilaisessa lähetyshiippakunnassa. Neljä pappia sai tuomiokapitulilta varoituksen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Lähetyshiippakunnan piispaksi valittu Juhana Pohjola sanoo valtakirkon olevan luopumuksen tilassa ja taipuneen yhteiskunnan paineissa

Ajankohtaista

Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta omaksi kirkkokunnakseen erkaantuneessa Lähetyshiippakunnassa on nyt noin 2 200 jäsentä, 60 pappia ja piispa.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.