null Käpylässä muistetaan tapettua nuorta – seurakunta tarjoaa keskusteluapua ainakin loppiaiseen asti

Muistokynttilöitä tapetun pojan ruumin löytöpaikalla Koskelan sairaalan lähistöllä Helsingissä sunnuntaina 20. joulukuuta. 

Muistokynttilöitä tapetun pojan ruumin löytöpaikalla Koskelan sairaalan lähistöllä Helsingissä sunnuntaina 20. joulukuuta. 

Ajankohtaista

Käpylässä muistetaan tapettua nuorta – seurakunta tarjoaa keskusteluapua ainakin loppiaiseen asti

Kirkkoherra Ulla Kososen mukaan tapaus on koskettanut monia ja saanut ihmiset miettimään, miten voisi olla lasten ja nuorten tukena.

Meurmanin puistossa Helsingin Käpylässä voi käydä tänään maanantaina 21. joulukuuta  hiljentymässä Koskelasta kuolleena löydetyn nuoren muistoksi. Oulunkylän seurakunnan ja muiden paikallisten toimijoiden tarkoitus oli alun perin järjestää puistossa pieni muistohetki kello 17, mutta koronarajoitusten vuoksi se päätettiin perua. Paikalla on kuitenkin tänään seurakunnan työntekijöitä ja ihmiset voivat käydä sytyttämässä kynttilän ja viettämässä pienen hiljaisen hetken kun itselle sopii.

Kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään samanikäisen pojan murhasta. Henkirikos tapahtui  4. joulukuuta ja uhri löydettiin 7. joulukuuta Koskelan sairaalan läheltä.

Tapaus on koskettanut ihmisiä ympäri Suomen. Oulunkylän seurakunta on tarjonnut ihmisille keskusteluapua puhelimitse ja jalkautumalla alueelle. Normaalisti tällaisessa tilanteessa muistohetki olisi pidetty alueen kirkossa, mutta nyt se ei koronatilanteen vuoksi ole mahdollista.

– Käpylän kirkko on ollut auki yksittäistä piipahtamista ja hiljentymistä varten, Oulunkylän seurakunnan kirkkoherra Ulla Kosonen kertoo.

Sanat tässä ovat aika vähissä.
– Kirkkoherra Ulla Kosonen

Oulunkylän seurakunnan kirkkoherran Ulla Kososen mukaan seurakunnan tarjoamalle keskusteluavulle on ollut tarvetta. Keskusteluja on käyty sekä puhelimitse että kasvotusten alueella.

– Sanat tässä ovat aika vähissä. Tämä on herättänyt ihmisissä paljon kysymyksiä ja erilaisia tunteita.  On toisaalta turvattomuuden tunnetta, mutta tämä on myös vahvistanut halua pitää huolta läheisistä ja miettiä, miten minä voin toimia nuorten ja lasten hyvinvoinnin ja turvallisuuden hyväksi. Keskustelut, joita olen tapahtuneesta käynyt, ovat olleet aika yhteneviä, Kosonen sanoo.

– Tämä on koskettanut ihmisiä eri tavalla ja eri tasolla, riippumatta siitä, miten lähellä on tätä tilannetta. On hyvin vähän sanoja, mutta ajattelen, että tämä on sen verran järkyttävä tilanne, että kirkon työntekijän ei tarvitse antaa mitään suoraa vastausta. Kirkon paikka on olla ihmisten mukana katsomassa, miten mennään eteenpäin.

Oulunkylän seurakunnan työntekijät jatkavat puhelinpäivystystä ainakin loppiaiseen saakka. Perjantaina 18. joulukuuta Käpylän kirkossa soitettiin myös kelloja kuolleen nuoren muistoksi.

– Sinne tuli spontaanisti yllättävän paljon ihmisiä paikalle. Eräänlainen saattokulkue, ihmisiä oli asettunut kadun varrelle kirkon viereen, Kosonen kertoo.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Ulla Kosonen ottaa selvää viemäröinneistä ja laatii hartauskirjoituksia – kirkkoherran työ sopii introvertille feministille

Hengellisyys

Vuoden oulunkyläläiseksi valittu kirkkoherra Ulla Kosonen puhuu erilaisuuden kunnioittamisen puolesta. Kirkkoon mahtuu keskeneräisenäkin.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.