Hanna Antila -haulla löytyi 739 hakutulosta.

1. Uzi Varon valokuvaa Raamatun naisia ja muita myyttisiä sankarittaria – malleina ovat tavalliset suomalaiset

Paavalinkirkolla esillä olevassa näyttelyssä nähdään muun muassa Vanhan testamentin Saara ja Kalevalan Louhi.

22.08.2019

2. Syntiä ja ”siementen tuhlausta” – itsetyydytys on ollut uskonnoille vaikea pala

Sooloseksiä on haluttu kitkeä lääketieteellisin, moraalisin ja uskonnollisin perustein.

16.08.2019

3. Malmin hautausmaalla katsotaan elokuvia – luvassa myös musiikkia ja muuta kulttuuriohjelmaa

Hautausmaa elää -tapahtumassa voi muun muassa nauttia mykkäelokuvasta, joka säestetään paikan päällä pimenevässä elokuun illassa.

15.08.2019

4. Teologi Helga West yllättyi tutkiessaan kirkon ja saamelaisuuden suhdetta – ”Todellisuus oli murskata minut”

Saamelaisten kristillistäminen tuhosi ison osan saamelaista kulttuuria. Silti Helga Westiä kiinnostaa sovinnon mahdollisuus.

31.07.2019

5. Temppeliaukion kirkossa vierailee jopa 10 000 turistia päivässä – uusi turistipappi toivoo, että hulinan keskellä voisi kokea häivähdyksen pyhää

Piia Klemiltä kysytään uskontokuntaa, mutta myös käytännöllisempiä kysymyksiä kuten sitä, missä sijaitsee kirkon vessa.

30.07.2019

6. Harras hetki: Marja Hjelt nauttii siitä, että jättileijan lennättäjä on luonnon armoilla

Marja Hjeltillä on noin kuusikymmentä leijaa ja harrastus, joka levittää hyvää tuulta.

23.07.2019

7. Tämä kolahti: Tšernobylin babuškat haastavat tieteen ja saavat miettimään, kuka säätää päiviemme määrän

Ydinsäteilyn saastuttamalla alueella eläminen on umpihullua, mutta mitä pitäisi sanoa, kun mummo vaan porskuttaa?

16.07.2019

8. Kommentti: Kesälomasta tulee helposti tekemättömien asioiden suorituslista – mitä jättäisit väliin tänä vuonna?

Viime kesän mieleenpainuvin hetki taisi olla uimaretki töiden jälkeen ystävän kanssa.

14.06.2019

9. Heli Haavisto käy läpi hautoja, joilla kukaan ei enää käy – Ruskeasannan ja Helsingin pitäjän hautausmailla näkyy, ketkä vainajista olivat rikkaita

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi katsottavat haudat suojellaan, loput hautapaikat vapautuvat seuraavalle. Kulttuurihistoriallinen arvo on monen tekijän summa.

31.05.2019

10. Vantaalla vietetään ötökkävuotta: ”Ei tulisi omenoita eikä mustikoita, ellei olisi pölyttäjiä”

Hyönteiset voi huomioida vaikka olemalla laiskahko puutarhanhoitaja.

28.05.2019

11. Lohtuhuivi lämmittää surevaa – leskille annettavia huiveja neulotaan porukalla nyt myös pääkaupunkiseudulla

Hartioille tuleva villahuivi on konkreettinen tapa muistuttaa, että ihminen ei ole surussaan yksin.

17.05.2019

12. Helsingin tuomiokirkon portaat ovat suosittu kuntoilupaikka – näillä liikkeillä saat hien pintaan

Porrastreeni on tehokasta, helppoa ja ilmaista. Sanna-Maija Aalto pitää sitä yhtenä parhaista kuntoilumuodoista.

15.05.2019

13. Viinin matka suomalaisten ehtoollispikareihin alkaa usein Espanjasta – ehtoollisviini syntyy makeista rypäleistä

Viinin matka Suomeen voi alkaa vaikka Virgen de la Oliva -osuuskunnasta Málagan seudulta.

15.04.2019

14. Via Crucista tähdittävät tänä vuonna nuoret näyttelijät – Eric Barcolle Jeesuksen rooli on ”kortisolitasoa nostattava”

Eric Barco, 25, on kaikkien aikojen nuorin Via Cruciksen Jeesuksena nähtävä näyttelijänä.

12.04.2019

15. Ei keltanokille! – Munkkivuoren kirkolla kokoontuu kerho, jonne alle 90-vuotiailta on pääsy kielletty

Kun yhdeksänkymppiset puhuvat keskenään, jutut kääntyvät usein muistoihin tai harrastuksiin. Sairauksista ei yleensä puhuta.

29.03.2019

16. Aurinkorannikolle muuttaa nyt paljon nuoria aikuisia ja perheitä – Mandi Fagerström, 14, kotiutui Fuengirolaan nopeasti

Aurinkorannikolla voi käydä koulua ja rippikoulua suomeksi. Mandi Fagerström ajattelee silti, että maassa maan tavalla.

25.03.2019

17. Katia Westerdahl päätti 15-vuotiaana, että perheen on muutettava Espanjaan – Aurinkorannikko on yhä hänelle unelmien asuinpaikka

Kun Espanjassa 1980-alusta asunut Westerdahl käy Suomessa, olo on kuin turistilla. Suomen passista hän ei silti luopuisi.

25.03.2019