Hanna Antila -haulla löytyi 746 hakutulosta.

1. Naapurikassikeräys tekee auttamisesta helppoa – herttoniemeläiset innostuivat lahjoittamaan

Herttoniemeläisessä ruokakaupassa voi ostaa ruokaa eteenpäin lahjoitettavaksi. Diakoniatyö toimittaa avun perille.

17.10.2019

2. Ensitreffit alttarilla -kirkkoherra Kari Kanala kirjoitti parisuhdekirjan vaimonsa Milla Mäkitalon kanssa – miten sujuu rakkausasiantuntijoiden liitto?

Huumori yhdistää pappipariskuntaa. ”Kumpikaan meistä ei ota itseään kovin vakavasti”, Kanala sanoo.

03.10.2019

3. Unissasaarnaaja Maria Åkerblom kiinnostaa taas – åkerblomilaisuutta tutkinut entinen piispa ei yllättyisi, jos vastaava lahko syntyisi nyt

Maria Åkerblom oli aikansa puheenaihe, josta hänen seuraajansa vaikenivat. Zaida Bergrothin Marian paratiisi -elokuva kuvaa elämää suljetussa yhteisössä.

30.09.2019

4. Kirkko ja kaupungin uusi kolumnisti Elina Vaittinen on arjen pohdiskelija, joka viihtyy paremmin diakoniaruokailussa kuin Stockmannilla

Elina Vaittinen opiskeli papiksi kesken ruuhkavuosien ja tuntee nyt olevansa ihan oikeassa paikassa.

25.09.2019

5. Harras hetki: Doula Mari Forsberg on vierellä, kun ihme tapahtuu

Doula haluaa luoda synnytyssaliin rauhaa ja uskoa siihen, että kaikki menee hyvin.

17.09.2019

6. Skam koukutti teinit, tädit ja sedät – nyt norjalainen hittisarja nähdään teatterilavalla Vantaalla

Skamista on tehty televisioversioita monissa eri maissa, mutta näytelmäksi se on ennen Suomea sovitettu ainoastaan Tanskassa.

03.09.2019

7. Kommentti: Päästökompensoitu Thaimaan-loma on kuin nykyajan anekauppaa

Pitkien lentojen aiheuttaman haitan voi sovittaa rahalla. Se saa miettimään, voiko ympäristöä yhtä aikaa tuhota ja säästää.

29.08.2019

8. Uzi Varon valokuvaa Raamatun naisia ja muita myyttisiä sankarittaria – malleina ovat tavalliset suomalaiset

Paavalinkirkolla esillä olevassa näyttelyssä nähdään muun muassa Vanhan testamentin Saara ja Kalevalan Louhi.

22.08.2019

9. Syntiä ja ”siementen tuhlausta” – itsetyydytys on ollut uskonnoille vaikea pala

Sooloseksiä on haluttu kitkeä lääketieteellisin, moraalisin ja uskonnollisin perustein.

16.08.2019

10. Malmin hautausmaalla katsotaan elokuvia – luvassa myös musiikkia ja muuta kulttuuriohjelmaa

Hautausmaa elää -tapahtumassa voi muun muassa nauttia mykkäelokuvasta, joka säestetään paikan päällä pimenevässä elokuun illassa.

15.08.2019

11. Teologi Helga West yllättyi tutkiessaan kirkon ja saamelaisuuden suhdetta – ”Todellisuus oli murskata minut”

Saamelaisten kristillistäminen tuhosi ison osan saamelaista kulttuuria. Silti Helga Westiä kiinnostaa sovinnon mahdollisuus.

31.07.2019

12. Temppeliaukion kirkossa vierailee jopa 10 000 turistia päivässä – uusi turistipappi toivoo, että hulinan keskellä voisi kokea häivähdyksen pyhää

Piia Klemiltä kysytään uskontokuntaa, mutta myös käytännöllisempiä kysymyksiä kuten sitä, missä sijaitsee kirkon vessa.

30.07.2019

13. Harras hetki: Marja Hjelt nauttii siitä, että jättileijan lennättäjä on luonnon armoilla

Marja Hjeltillä on noin kuusikymmentä leijaa ja harrastus, joka levittää hyvää tuulta.

23.07.2019

14. Tämä kolahti: Tšernobylin babuškat haastavat tieteen ja saavat miettimään, kuka säätää päiviemme määrän

Ydinsäteilyn saastuttamalla alueella eläminen on umpihullua, mutta mitä pitäisi sanoa, kun mummo vaan porskuttaa?

16.07.2019

15. Kommentti: Kesälomasta tulee helposti tekemättömien asioiden suorituslista – mitä jättäisit väliin tänä vuonna?

Viime kesän mieleenpainuvin hetki taisi olla uimaretki töiden jälkeen ystävän kanssa.

14.06.2019

16. Heli Haavisto käy läpi hautoja, joilla kukaan ei enää käy – Ruskeasannan ja Helsingin pitäjän hautausmailla näkyy, ketkä vainajista olivat rikkaita

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi katsottavat haudat suojellaan, loput hautapaikat vapautuvat seuraavalle. Kulttuurihistoriallinen arvo on monen tekijän summa.

31.05.2019

17. Vantaalla vietetään ötökkävuotta: ”Ei tulisi omenoita eikä mustikoita, ellei olisi pölyttäjiä”

Hyönteiset voi huomioida vaikka olemalla laiskahko puutarhanhoitaja.