null Kahlaa — tai tee jotain!

Hukkuuko maailma? Kastuuko jalat?

Hukkuuko maailma? Kastuuko jalat?

Kahlaa — tai tee jotain!

Heurekan Klima X -uutuusnäyttelyssä yleisö lompsottelee keltaisissa kumppareissa. Näyttelytiloissa vellovan veden tarkoituksena on muistuttaa ilmaston lämpenemisen konkreettisista seurauksista: sadan viime vuoden aikana merenpinta on noussut 10–20 senttimetriä ja nykyisin se nousee kolmen millimetrin vuosivauhdilla.

Vaikka Suomi ei ole peittymässä kokonaan veteen niin kuin Tuvalun saarivaltio Tyynessä valtameressä, täälläkin joudutaan sopeutumaan lisääntyviin sateisiin ja tulviin. Tänä talvena on nähty, että sade voi tulla myös lumena.

— Ei ole tarkoitus lannistaa, vaan saada ihmiset ajattelemaan. Me voimme tehdä jotakin ja vaikuttaa muutoksen nopeuteen, sanoo Heurekan projektipäällikkö Sampsa Piira.

Vaikuttamistapoja on listattu ympäristöjärjestö WWF Suomessa, jossa on selvitetty, mitkä kulutusvalinnat vaikuttavat eniten suomalaisten hiilijalanjälkeen. Jos haluat kulkea pikkukengissä tulevina kesinä, kannattaa vaikkapa vaihtaa tuulisähköön, pyöräillä autoilemisen sijasta, vähentää lentämistä ja naudanlihan syömistä ja lopettaa ruoan kippaaminen roskiin.

Klima X -näyttely 27.1.2013 asti Heurekassa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.