null Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta

Näyttelijät hiovat miekankäsittelytaitojaan.

Näyttelijät hiovat miekankäsittelytaitojaan.

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta

Miekat kalisevat ja rohkeus punnitaan, kun Tikkurilan teatterikoulun oppilaiden Kolme muskettisoturia saa ensi-iltansa. Alexandre Dumas vanhemman seikkailumieli, huumori ja juonittelu ovat edelleen paikallaan, mutta äijämeininki on korvattu osittain tyttöenergialla.

Tuukka Tiihosen ohjaaman Kolmen muskettisoturin tapahtumat sijoittuvat 1600-luvun Ranskaan. Nuori maaseudulta kotoisin oleva seikkailija D´Artagnan saapuu Pariisiin ontuvalla ponilla. Hän uskoo pääsevänsä Ludvig XIII:n kuuluisaan muskettisotureiden joukkoon.

Athos, Porthos ja Aramis ovat kaartin kolme pelätyintä soturia ja kohtalo ajaa nämä neljä soturia yhteen. Ennen kuin D´Artagnan saavuttaa muskettisoturin statuksen, täytyy hänen taistella hyvänsuopien hallitsijoiden puolesta juonittelevaa kardinaalia ja kreivitärtä vastaan.

Tarina muskettisotureista oli oman aikansa eli 1800-luvun viihdettä parhaimmillaan, ja siinä oli ajalle ja lajityypille ominaisesti mahtava määrä huikeita juonenkäänteitä. Suuren suosion siivittämänä Dumas kehitti teokselle myös kaksi jatko-osaa.

Alun perin kaupallisen romantiikan mestarin teokset julkaistiin päivälehtien jatkokertomuksina. Kirjailijaa lienee auttanut se, että näin palaute oli välitöntä ja hänellä oli tarinaa kehitellessään hyvä käsitys siitä, mitä lukijat halusivat.

Nykyisin Kolme muskettisoturia on yksi maailman luetuimpia seikkailuromaaneja. Tunnettuja filmatisointejakin on kymmenkunta.

Kolme muskettisoturia ke 11.4. klo 13 ja 18
sekä pe 13.4. klo 18 Vernissan yläsalissa. Lippuvaraukset p. 044 0130036.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.