null Kakkuja joka lähtöön

Kastekakun naama on marsipaania.

Kastekakun naama on marsipaania.

Kakkuja joka lähtöön

Kastekakku, joka muistuttaa suloista, röyhelöhattuista vauvaa. Toisessa kakussa vauva kylpee sokerimassasta pyöriteltyjen vaahtopallojen keskellä. Myös pikkuleipätaikinasta valmistettua sukupuuta voisi tarjota kastejuhlassa. Sukupuun oksia koristavista, nimellä varustetuista pikkuleipälehdistä saisi jokainen vieras poimia omansa.

Ulla Svenskin kirja Juhlaleivonnaiset (Otava 2019) on täynnä kekseliäästi ja näyttävästi koristeltuja kakkuja. Mutta osaako ihan tavallinen jauhopeukalo valmistaa sellaisia?

— Riippuu siitä, kuinka kätevä on käsistään, Ulla sanoo.

— Jos ehdotettu koristelu tuntuu liian vaikealta, voi hyödyntää ohjetta muuten ja koristella kakun vaikkapa kermavaahdolla ja mansikoilla, Ulla ehdottaa.

39-vuotias leipuri-kondiittori innostui alasta jo lapsena. 12-vuotiaana Ulla piti naapurin lapsille leivontakoulua. Nykyään hän pitää leivontatarvikekauppaa ja leivontablogia.

Jokaisen viiden lapsensa kastejuhliin Ulla on tietysti leiponut kakut itse.

— Nuorimmaisen ristiäisissä neljä vuotta sitten oli kaksikerroksinen valkoinen kakku, joka oli koristeltu sinisin ja liiloin ruusuin. Ylemmän kerroksen koristeena oli syötävä kuva vauvastamme.

Aina Ullan lasten ristiäisissä ei ole nähty yhtä näyttäviä kakkuja. Esikoisen ristiäisissä 21 vuotta sitten syötiin ihan tavallista, hedelmillä koristeltua kermakakkua.

Kotileipureille Ulla vinkkaa, että kakkupohjaa valmistaessa ei kannata oikoa, vaan noudattaa tarkasti ohjetta. Ullalla on myös vinkki helppoon ja hyvännäköiseen koristeluun.

— Kaulimalla kakun päälle marsipaanikuorrutteen ja siivilöimällä sen päälle tomusokeria saa aikaan näyttävän kakun. Koristeeksi voi lisätä marsipaanista leikattuja kukkasia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.