Kallio saa naiskirkkoherran

Loppusuoralla on enää kolme hakijaa.

Kallion seurakunnan kirkkoherranvaalissa loppusuoralle 17 hakijan joukosta ovat selviytyneet Helsingin seurakuntayhtymän diakonian päällikkö Kirsi Rantala, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n koulutuksen asiantuntija Riikka Reina sekä Tampereen seurakuntayhtymän sairaalasielunhoitaja Ulla Ruusukallio.

Ehdokkaat kutsutaan soveltuvuusarvioon. Kirkkoherra valitaan maaliskuun lopussa 16-jäsenisen seurakuntaneuvoston kokouksessa.

Suurissa seurakunnissa on yleistymässä käytäntö, että seurakuntaneuvosto valitsee kirkkoherran, koska suorien kansanvaalien äänestysprosentti on osoittautunut alhaiseksi. Kallion seurakunnassa on 19 963 jäsentä. Boheemina kaupunginosana pidetyssä Kalliossa on muuhun Helsinkiin nähden huomattavan vähän lapsiperheitä.