null Alppilan kirkosta luovutaan – Kallion ja Paavalin seurakunnat tekivät isoja tilapäätöksiä

Kallion seurakunta päätti luopua Alppilan kirkosta (vas.) ja Nuorten Talosta. Hermannin Varustamo (oik.) muuttaa Hämeentieltä Paavalinkirkolle.

Kallion seurakunta päätti luopua Alppilan kirkosta (vas.) ja Nuorten Talosta. Hermannin Varustamo (oik.) muuttaa Hämeentieltä Paavalinkirkolle.

Ajankohtaista

Alppilan kirkosta luovutaan – Kallion ja Paavalin seurakunnat tekivät isoja tilapäätöksiä

Kallion seurakunta päätti luopua Alppilan kirkosta ja Nuorten Talosta. Hermannin Diakoniatalo on muuttamassa Paavalinkirkolle seurakuntaneuvoston päätöksellä.

Kallion seurakuntaneuvosto teki pitkään valmistellut luopumispäätökset tiistaina 13.2. Seurakunnan rahat eivät riitä Alppilan kirkon ja Nuorten Talon sisäisiin vuokriin. Molemmista tiloista luovutaan 30.6.2025.

Päätöksen perusteluissa todetaan, että Alppilan kirkkokiinteistö vaatii mittavaa peruskorjausta. Kirkko on rakennettu työkeskukseksi ja alueen ihmisten yhteiskäyttötilaksi, mutta seurakunta vastaa nyt käyttökustannuksista yksin. Samantapainen tilanne on Toisella linjalla sijaitsevassa Nuorten Talossa. Remontin jälkeen sinne oli tarkoitus keskittää viiden keskustaseurakunnan nuorten toiminta. Muut seurakunnat kuitenkin vetäytyivät yhteistyöstä, joten koko talo kustannuksineen jäi Kallion seurakunnalle.

Hermannin diakoniatalon Varustamo joutuu muuttamaan pois tiloistaan vuoden 2025 lopussa, kun maanvuokrasopimus Helsingin kaupungin kanssa päättyy. Hämeentie 73:ssa sijaitseva Hermannin Varustamo palvelee erityisesti asunnottomia ja päihdeongelmaisia ihmisiä. Paavalin seurakuntaneuvosto päätti tiistaina 13.2., että Paavalin seurakunta sitoutuu Helsingin seurakuntien yhteisen seurakuntatyön kanssa projektiin, jonka tavoitteena on Hermannin Varustamon muutto Paavalinkirkolle vuoden 2025 lopulla.

Yhteenmuutolla sekä seurakunta että Varustamo saavat tuntuvia kustannussäästöjä. Varustamo maksaisi 25 prosenttia Paavalinkirkon sisäisestä vuokrasta. Hedelmällistä yhteistyötä erityisdiakonian kanssa tehdään jo nyt.

Käytännössä Varustamo saa käyttöönsä yhden pohjakerroksen siiven. Partiolippukunta Kulmankiertäjät saa toisen tilan kirkolta, mutta Paavalin musiikkikoululle ei enää riitä tiloja, eikä seurakunta suosittuna musiikkikirkkona voi tarjota yhtä paljon harjoitustilaa ulkopuolisille kuoroille. Varustamon palveluvalikoimasta katoavat kuntosali ja puutyöverstas.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.