null Kallion kirkossa käynnistyy itsenäisyyspäivänä 26 tunnin hiljainen hetki – näin kunnioitetaan konfliktien vuoksi kotinsa menettäneitä

Kallion kirkossa alkaa itsenäisyyspäivänä kello 15.30 yli vuorokauden kestävä hiljainen hetki.

Kallion kirkossa alkaa itsenäisyyspäivänä kello 15.30 yli vuorokauden kestävä hiljainen hetki.

Ajankohtaista

Kallion kirkossa käynnistyy itsenäisyyspäivänä 26 tunnin hiljainen hetki – näin kunnioitetaan konfliktien vuoksi kotinsa menettäneitä

Yleisö voi tulla hiljentymään paikan päälle kirkon aukioloaikana. Lisäksi tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua Facebook-livelähetyksen välityksellä.

Hiljentymishetken Kallion kirkossa järjestää konfliktinratkaisujärjestö CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation. Järjestön mukaan maailmassa on sotien, väkivallan, vainon sekä ihmisoikeusrikkomusten vuoksi jo 103 miljoonaa kotinsa jättämään joutunutta. 26 tuntia kestävässä hiljaisessa hetkessä jokainen sekunti vastaa 1100:aa kodistaan paennutta. Se on saman verran kuin Kallion kirkossa on istumapaikkoja. 

CMI:n toimitusjohtajan Janne Taalaksen mukaan hiljaisella hetkellä halutaan muistuttaa samalla kuuntelemisen taidosta, joka on rauhan rakentamisessa avainasemassa.

– Itsenäisyyspäivä sopii ajankohtana tälle yli vuorokauden kestävälle hiljaisuudelle, sillä kahdeksan vuosikymmentä sitten joutuivat sodan jaloista jättämään kotinsa myös sadat tuhannet suomalaiset.

Kallion seurakunnan kirkkoherran Riikka Reinan mielestä on kaunis ajatus, että hiljaisen hetken kesto yhdistyy kirkon istumapaikkojen määrään.

– Hiljainen hetki tuntui heti hyvältä idealta, sillä kirkon tehtävänä on toimia rauhan puolesta ja tehdä tekoja hätää kärsivien puolesta.

– Tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatii kuitenkin yllättävän paljon järjestelyjä. Mukana on 20 vapaaehtoista, että hiljainen hetki jatkuu myös yöaikaan.

Hiljainen hetki käynnistyy kirkkosalissa 6.12. kello 15.30 ja päättyy 7.12. kello 17.30. Yleisö voi tulla hiljentymään paikan päälle kirkon aukioloaikana, 6.12. kello 19 asti ja 7.12. kello 7-17.30.

Vapaaehtoisista koostuva ryhmä kannattelee hiljaista hetkeä kirkon ollessa suljettuna yleisöltä. Hetkeen voi myös osallistua Facebook-livelähetyksen välityksellä.

Hiljainen hetki on osa kiertueensa päättävää Avaimet rauhaan -näyttelyä. Siihen voi tutustua Kallion kirkon kappelisalissa vielä 5.-10.12. Näyttely koostuu konfliktien vuoksi tarpeettomaksi jääneistä kotiavaimista ja avainten omistajien tarinoista. Näiden joukossa on muun muassa nuoren Martti Ahtisaaren tarina. 

Maanantaina 5.12. klo 17–18 kappelisalissa järjestetään maksuton keskustelutilaisuus Mistä avaimet rauhaan? Keskustelussa pohditaan näkökulmia rauhaan ajassa, jossa kriisit ja sota Euroopassa huolettavat ihmisiä. Mukana keskustelussa ovat kirkkoherra Riikka Reina, kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallio, CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin varatoimitusjohtaja Hanna Klinge sekä ihmisoikeusaktivisti ja CMI:n nuorten rauhanlähettiläiden Lennon-ryhmän Rahim Alizada.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.