Kannat kattoon! YouTube tarjoaa vinkit villeihin kirkkotansseihin

Kannat kattoon! YouTube tarjoaa vinkit villeihin kirkkotansseihin

Toisin kuin moni suomalainen ja luterilainen luulee, Jumalaa voi ylistää ja uskosta iloita ihan koko keholla.

https://www.youtube.com/watch?v=3_7ulqljPo4

How to shout in a black church (Kuinka huutaa mustien kirkossa)

Täällä viileässä pohjolassa usein ihmetellään, miksei messuissamme ole sellaista iloa, rytmiä ja tanssia kuten yhdysvaltalaisten mustien seurakunnissa. Näillä kahdella videolla näytetään, kuinka mustien kirkossa kuuluu bailata, kun on ylistyksen aika. Erilaiset tanssiliikkeet on tyypitelty ja nimetty, esimerkiksi liukuja, pomppiva pää, kanansiivet tai juoksutähti. Olet taatusti nähnyt kirkossa jonkun näistä liikkeistä, tai jopa kaikki, lopputekstissä todetaan.

https://www.youtube.com/watch?v=Vg21gsvBkiI

The best praise breaks on the planet! (Planeetan parhaat ylistysosat!)

No harvahan meistä skandinaaveista on niitä kirkossa livenä nähnyt. Onneksi tämän videon tekijä on koonnut oikeista jumalanpalveluksista villejä ylistysosuuksia, joissa rytmimusa pauhaa ja seurakunta tanssii. Ja kyllä, videon huumorimielessä opettamat tanssiliikkeet ovat totta.

https://www.youtube.com/watch?v=-Jgv6BS5jP4

Church appropriate dance moves (Kirkkoon sopivat tanssiliikkeet)

No kyllä valkoinen mieskin osaa. Vähän hailakka on videon tunnelma, koska tanssija esiintyy kotona takan edessä ja jumputtava musiikki tulee mankalta. Tämä jos mikä sopisi luterilaiseenkin kirkkoon. Viidessä minuutissa näissä muuveissa tanssitaan Raamatun tärkeät sisällöt luvatusta maasta ylösnousemukseen.

https://www.youtube.com/watch?v=b6VjTwaWJEU

 

Jaa tämä artikkeli: