null Karaokea laulamaan

Karaokea laulamaan

Ihanat vanhat koululaulut

Tammen kaksiosainen Kultaiset koululaulut -kirjasarja laulattaa kaikkia vauvasta vaariin. Timo Leskelän toimittamat kirjat sisältävät upean valikoiman vuosikymmenien ajan kouluissa laulettuja muistorikkaita lauluja.

Ensimmäinen osa kattaa viisi–kuusikymppisten rakkaat koululaulut maakuntalauluista kansanlauluihin ja kuusikymmenluvun iskelmäsuosikkeihin. Ikivihreitä on mukava muistella vaikka luokkakokouksessa tai pyöreiden vuosien syntymäpäivillä.

Kakkososa tarttuu kaksi–kolmikymppisten tunteisiin. Siinä on musiikkia 1970-luvulta nykypäivään. Monet näistä lauluista soivat edelleen kodeissa.

Toiseen osaan on liitetty karaokelevy, joissa 38 laulun säestykset soitetaan pianolla Sovitukset ovat helppoja, mutta nuottikuva sovitettu hiukan korkealle ajatellen tavallista suomalaista.

Eila Jaatinen


Iloinen pikkulastenkaraoke

"Tämä on lasten karaoke! Aikuisten pitää olla hiljaa."

Näin kommentoi intensiivisesti musiikkiin keskittynyt 7-vuotias Kuninkaan lapset karaoke-dvd:tä. Vaikka ensin ei meinannut laulattaa, musiikki tempaisi väkisin mukaansa eivätkä aikuisetkaan pystyneet olemaan hiljaa.

Evankelisen lähetysyhdistyksen julkaisemalla karaokella 2–3-vuotiaat lapset laulavat, leikkivät ja puuhailevat ammattimuusikoiden kanssa. Pyhäkoululauluista, lasten virsistä ja parista uutuusbiisistä on syntynyt keitos, joka saa hyvälle tuulelle.

Joukkoon mahtuu niin herkkää menoa kuin vauhdikasta rokkia. Aikuissolisteina ovat Jukka Salminen, Mikko Pettinen ja Elina Vaittinen, mutta pääosassa ovat Puistolan kirkon pihamaalla seikkailevat lapset.

Dvd:tä voi tilata sähköpostitse osoitteesta ely@evankeliset.net.

Pauli Juusela

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.