null Kehitysapua parhaimmillaan

Kehitysapua parhaimmillaan

Suomalaiset naiset ovat keksineet oivan keinon vapaaehtoisvoimin auttaa kehitysmaiden naisia, Naisten Pankin. Lahjoitetuilla varoilla rahoitetaan naisten osaamista ja oikeuksia parantavia hankkeita. Lahjoituksesta myönnetään pienlainoja yritystoiminnan perustamiseen sekä koulutetaan ammattiin.

Sanotaan, että köyhyydellä on naisen kasvot. Jopa 80 prosenttia Afrikan ruokaturvasta on naisten varassa. On siis tärkeää tukea hankkeita, joilla saadaan naiset kiinni toimeentuloon. Parasta on auttaa siellä, missä ihminen apua tarvitsee. Naisten Pankin kautta saa antaa tärkeän lahjan kehitysmaan naiselle — ammatin 25 eurolla.

Naisten Pankin toiminta on juuri sitä mitä kehitysavulta kaipaan. Hallinnointikuluille on 15 prosentin katto. Hanketta ja sen rahankäyttöä valvoo ohjausryhmä. Täytyy myöntää, että viime vuosina tapahtuneet räikeät huijaukset hyväntekeväisyyden nimissä ovat jättäneet epäilyksen varjon myös minuun.

Mikä saa suomalaisen auttamaan? Suomalainen tuntee myötätuntoa ja haluaa olla osallisena hyvissä teoissa ilman suurempia fanfaareja. Auttamisenhalu kumpuaa sisältä ja perustuu vapaaehtoisuuteen.

Moni Naisten Pankissa toimiva vapaaehtoinen on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran muun muassa liike-elämän palveluksessa. He haluavat vielä virkeinä eläkeläisinä antaa oman panoksensa, vaikka varsinainen palkkatyöura onkin takana. Auttamisesta tulee hyvä mieli, eikä siihen tarvita massiivisia organisaatiota — vain hyvää tahtoa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.