null Kehitysyhteistyö tuottaa hyviä tuloksia

Kuva:Joanna Lindén-Montes

Kuva:Joanna Lindén-Montes

Ajankohtaista

Kehitysyhteistyö tuottaa hyviä tuloksia

Ulkoasiainministeriö arvioi kaikki kehitysvaroista ohjelmatukea saavat järjestöt.

Kehitysyhteistyöjärjestöt ovat saavuttaneet monipuolisia tuloksia ja toiminta on kustannustehokasta, selviää tänään julkistetusta ulkoasiainministeriön järjestöarvioinnista.

Ulkoministeriö arvioi kaikki kehitysvaroista ohjelmatukea saavat 22 järjestöä kolmessa osassa. Tänään julkaistussa arvioinnissa on tarkasteltu kuuden järjestön – CMI:n (Crisis Mana­gement Initiative), Suomen Lähetysseuran (arviointiraportissa FELM), Reilu kauppa ry:n, Suomen Pakolaisavun, Taksvärkin ja WWF Suomen – kehitysyhteistyöohjelmien onnistumista.

Suomen Lähetysseura välittää mm. Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymien apua kehitysmaihin. Ulkoministeriön mukaan Lähetysseuran työ on hyvin linjassa Suomen kehityspolitiikan kanssa. Se tukee ihmisoikeuksien toteutumista.

"Pitkäjänteisellä ruohonjuuritason työllä olemme todennettavasti pystyneet tavoittamaan suuren määrän köyhiä ja syrjäytettyjä ihmisiä, joita ei välttämättä muilla rahoitusinstrumenteilla tavoiteta. Esimerkiksi naisten aseman todettiin parantuneen työmme ansiosta", sanoo Suomen Lähetysseuran ulkomaantyön johtaja Rolf Steffansson.

Kuva: Joanna Lindén-Montes/ Suomen Lähetysseura

Viime vuonna hallitus teki historiallisen suuret ja äkilliset leikkaukset kehitysyhteistyömäärärahoihin, joiden takia myös kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöstä leikattiin 43 prosenttia.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Rolf Steffanssonin mukaan maailma ei maallistu vaan uskonnollistuu – Afrikassa kirkko on iso muutosvoima ja kasvaa kohisten

Hengellisyys Ajankohtaista

Suomen Lähetysseura tekee 28 miljoonan euron budjetilla työtä 30 maassa. Se on yksi suurimmista ulkoministeriön tukemista kehitysyhteistyöjärjestöistä. Lähetystyö on muuta kuin mielikuvat siitä.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.