null Kehitysyhteistyö tuottaa hyviä tuloksia

Kuva:Joanna Lindén-Montes

Kuva:Joanna Lindén-Montes

Kehitysyhteistyö tuottaa hyviä tuloksia

Ulkoasiainministeriö arvioi kaikki kehitysvaroista ohjelmatukea saavat järjestöt.

Kehitysyhteistyöjärjestöt ovat saavuttaneet monipuolisia tuloksia ja toiminta on kustannustehokasta, selviää tänään julkistetusta ulkoasiainministeriön järjestöarvioinnista.

Ulkoministeriö arvioi kaikki kehitysvaroista ohjelmatukea saavat 22 järjestöä kolmessa osassa. Tänään julkaistussa arvioinnissa on tarkasteltu kuuden järjestön – CMI:n (Crisis Mana­gement Initiative), Suomen Lähetysseuran (arviointiraportissa FELM), Reilu kauppa ry:n, Suomen Pakolaisavun, Taksvärkin ja WWF Suomen – kehitysyhteistyöohjelmien onnistumista.

Suomen Lähetysseura välittää mm. Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymien apua kehitysmaihin. Ulkoministeriön mukaan Lähetysseuran työ on hyvin linjassa Suomen kehityspolitiikan kanssa. Se tukee ihmisoikeuksien toteutumista.

"Pitkäjänteisellä ruohonjuuritason työllä olemme todennettavasti pystyneet tavoittamaan suuren määrän köyhiä ja syrjäytettyjä ihmisiä, joita ei välttämättä muilla rahoitusinstrumenteilla tavoiteta. Esimerkiksi naisten aseman todettiin parantuneen työmme ansiosta", sanoo Suomen Lähetysseuran ulkomaantyön johtaja Rolf Steffansson.

Kuva: Joanna Lindén-Montes/ Suomen Lähetysseura

Viime vuonna hallitus teki historiallisen suuret ja äkilliset leikkaukset kehitysyhteistyömäärärahoihin, joiden takia myös kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöstä leikattiin 43 prosenttia.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: