null Kerettiläinen: Finlandiatalokansan Raamattupäivä

Puheenvuorot

Kerettiläinen: Finlandiatalokansan Raamattupäivä

Kirkkokansuuden tai seurakuntaväkiyden omiminen itseään keskivertoa hurskaampana pitävien klikille on tuiki tavallista.

Kallion kirkossa piti järjestettämän Kirkkokansan Raamattupäivä, mutta ei järjestetäkään. Tapahtuma siirrettiin Finlandia-talolle. Ilmeni nimittäin, että sen ohjelma sopii paremmin marginaaliin jääneeseen ja hiljalleen kulahtavaan arvorakennukseen kuin kirkkoon. Raamattupäivää järjestävä kirkkokansa on käytännössä muutama tiukan linjan marginaalijärjestö, joilla on varsinaisen kirkkokansan kanssa harvinaisen vähän tekemistä.

Pisteet tiukkapipojen propagandaosastolle.

Kirkollisten vaalien ehdokaslistojen nimissä tällainen kirkkokansuuden tai seurakuntaväkiyden omiminen itseään keskivertoa hurskaampana pitävien pikku klikille on tuiki tavallista. Sehän toimii. Kallion piispaehdokas-kirkkoherrakin selitteli, että perinteiselle seurakuntaväelle pitää olla tilaa yhtä lailla kuin seurakunnan sateenkaariväelle, aivan kuin Kirkkokansan Raamattupäivien jengi olisi jotakin perinteistä seurakuntaväkeä.

Pisteet tiukkapipojen propagandaosastolle. Onhan Kirkkokansan Raamattupäivä sentään himpun verran houkuttelevampi tapahtuman nimi kuin Ahdasmielisten Avioliittokoulu.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kerettiläinen: Omilla säännöillä

Puheenvuorot

Näyttää siltä, että tasa-arvoisen avioliittolain myötä kirkossa toimitaan kuin helluntaiseurakunnissa, omaan tyyliin paikkakuntakohtaisesti.


Kerettiläinen: Kaappiliitto

Puheenvuorot

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.