null Raamattutapahtuma siirtyy Kallion kirkosta Päivi Räsäsen luennon vuoksi

Kirkkokansan Raamattupäivän paneelikeskustelun maaliskuussa 2016 juonsi Uusi tie -lehden toimittaja Susanna Sarimaa. Keskustelijoina olivat OPKO:n pääsihteeri Jussi Miettinen, Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää, Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Jukka Kallioinen ja Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

Kirkkokansan Raamattupäivän paneelikeskustelun maaliskuussa 2016 juonsi Uusi tie -lehden toimittaja Susanna Sarimaa. Keskustelijoina olivat OPKO:n pääsihteeri Jussi Miettinen, Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää, Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Jukka Kallioinen ja Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

Ajankohtaista

Raamattutapahtuma siirtyy Kallion kirkosta Päivi Räsäsen luennon vuoksi

Päivi ja Niilo Räsäsen luento kristillisestä avioliitosta aiheutti raamattutapahtuman siirtämisen Kallion kirkosta.

Lauantaina 18.3. Kallion kirkossa pidettäväksi suunniteltu Kirkkokansan Raamattupäivä siirretään Finlandia-taloon. Siirron taustalla on reformaatioaiheiseen tapahtumaan sisältyvä avioliittoluento, jonka ei katsottu sopivan Kallion kirkkoon.

Kyse on kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) ja tämän puolison, Kansanlähetysopiston rehtori Niilo Räsäsen iltapäiväluennosta, jonka teema on Puhetta kristillisestä avioliitosta.

Avioliittoasia on tänä keväänä erityisen herkkä ja seurakuntaa valmiiksi jakava kysymys.

Kirkkoherra Teemu Laajasalo

Kirkkoherra Teemu Laajasalo perustelee siirtoa sillä, että avioliittoasia on tänä keväänä erityisen herkkä ja seurakuntaa jakava kysymys. Laajasalo pahoittelee, että hän ei ollut huomannut avioliittoluentoa riittävän ajoissa.

– Ehdotin, että tilaisuus olisi järjestetty ilman tätä aihetta, mutta järjestöissä todettiin, että on reiluinta vaihtaa koko tapahtuman paikkaa ja järjestää tänä vuonna tilaisuus vain järjestöjen kesken, Laajasalo toteaa.

Kallion kirkkoherrana Laajasalo on pyrkinyt rakentamaan monimuotoista yhteyttä ja keskinäistä kunnioitusta kirkollisten toimijoiden ja ryhmien välille.

– Pidän tärkeänä, että perinteiselle seurakuntaväelle on tilaa. Yhtä tärkeää on, että seurakunnan sateenkaariväki kokee tämän tilan turvallisena. Tänä keväänä tämä yhtälö selvästikin oli mahdoton, Laajasalo sanoo.

Kirkkokansan Raamattupäivän järjestäjätahot maksavat Finlandia-talon tilavuokran. Raamattupäivän järjestäjiin kuuluvat Lähetysyhdistys Kylväjä, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Suomen Raamattuopiston Säätiö sekä Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys.

Raamattupäiviä on järjestetty Kallion kirkossa vuosina 2014–16.

Eroaalto henkilöityi Päivi Räsäseen

Julkinen keskustelu avioliittolain muutoksesta henkilöityi voimakkaasti kansanedustaja Päivi Räsäseen (kd.), kun hän puolusti miehen ja naisen välistä avioliittomallia Ylen Ajankohtaisen Kakkosen Homoilta-keskusteluohjelmassa lokakuussa 2010. Silloinen kristillisdemokraattien puheenjohtaja ei edustanut keskustelussa evankelis-luterilaista kirkkoa, mutta ohjelmaa seurasi merkittävä kirkosta eroamisaalto.

Heinäkuussa 2016 Kansanlähetyspäivillä julkaistiin Päivi Räsäsen ja tämän puolison, teol.tri Niilo Räsäsen kirja Avioliitto – Mistä on kysymys? (Uusi Tie). Kirjassa perustellaan avioliiton säilyttämistä ainoastaan miehen ja naisen välisenä instituutiona.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.