Kerettiläinen: Ilmaisia kirkonmenoja ei ole

Temppeliaukion kirkon pääsymaksu voi olla vasta alkua, sillä pappien kaavuissa on paljon tilaa.

Tässä ilmainen vinkki kaikille kirkkoherroille, jotka haluavat enemmän väkeä hallinnoimiinsa herranhuoneisiin: perikää pääsymaksu.

Temppeliaukion kirkon kävijämäärä on kasvanut räjähdysmäisesti sen jälkeen, kun temppelin ovelle rakennettiin liturginen lippuluukku. Nyt Töölön seurakunnassa ei tiedetä, mihin rahanvaihtajien pöydän tuotot saataisiin sijoitettua, kun maallista hynää kertyy reilusti budjetoitua enemmän.

Ilmaisia lounaita ei kuulemma ole, ei myöskään ilmaisia kirkossakäyntejä. Joku ne aina maksaa.

Rahoitusmalleja on tietysti muitakin kuin pääsymaksu. Esimerkiksi pappien valkeissa kaavuissa olisi paljon joutavaa tilaa sponsorien värikkäille tunnuksille. Ne näyttävät jääkiekon pelipaidoissakin niin kauniilta.

Ehtoollismaljoihin voisi kaivertaa "lihaa säästämättä, laadusta tinkimättä" -tyyppisiä mainoslauseita. Virret voisivat sisältää tuotesijoittelua: "Kiitävi aika, vierähtävät vuodet. Ajasto-taskukalenteri kertoo sen."

Eikä kannata unohtaa vanhaa kunnon anekauppaa. Siihen voisi yhdistää kekseliään kumppanuushankkeen jonkin grillivalmistajan kanssa.