null Maksulliseksi nähtävyydeksi muuttuneessa Temppeliaukion kirkossa on käynyt tänä vuonna ennätysmäärä vierailijoita

Temppeliaukion kirkko on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen kohde. Kuva on kirkon musiikkijuhlilta toukokuulta.

Temppeliaukion kirkko on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen kohde. Kuva on kirkon musiikkijuhlilta toukokuulta.

Ajankohtaista

Maksulliseksi nähtävyydeksi muuttuneessa Temppeliaukion kirkossa on käynyt tänä vuonna ennätysmäärä vierailijoita

Vuoden loppuun mennessä saattaa ylittyä 900 000 vierailijan raja. Aiemmin kävijöitä on ollut noin puoli miljoonaa.

Temppeliaukion kirkossa on saavutettu tänä vuonna kävijäennätys. Vuoden loppuun mennessä kirkossa ylittyy todennäköisesti 900 000 vieraan raja. Aiemmin kävijämäärä oli noin puoli miljoonaa vierailijaa vuodessa.

Viime vuonna kävijöitä oli lähes 700 000 ja tänä vuonna tuo määrä ylitettiin jo loppukesästä.

Lokakuun loppuun mennessä Temppeliaukion kirkossa oli käynyt noin 830 000 vierailijaa. Tässä luvussa eivät ole mukana konserteissa, messuissa ja kirkollisissa toimituksissa käyvät henkilöt.

– Olemme olleet iloisia siitä, että kirkko on edelleen kiinnostava vierailukohde monille turisteille. Olemme kuitenkin huomanneet, että vierailijoistamme suurin osa on turisteja ja pääkaupunkiseutulaiset vierailevat kirkossa harvemmin, Temppeliaukion kirkon turistityöstä vastaava palvelupäällikkö Eekku Aromaa kertoo.

Temppeliaukion kirkossa otettiin vuoden alussa käyttöön pääsymaksu, joka on kolme euroa henkilöltä. Töölön seurakunnan jäsenet, alle 18-vuotiaat ja voimassa olevan Museokortin omistajat pääsevät sisään ilmaiseksi. Turistit voivat ostaa lipun etukäteen matkatoimiston kautta, ja matkatoimistot voivat ostaa lippuja etukäteen suuremmissa erissä. Etukäteen ostetun lipun hinta on 2,5 euroa.

Olemme kuitenkin huomanneet, että vierailijoistamme suurin osa on turisteja ja pääkaupunkiseutulaiset vierailevat kirkossa harvemmin.

Vierailumaksun tuotoksi tälle vuodelle on budjetoitu 450 000 euroa, mutta sen yli mentiin jo ennen kesän turistisesonkia. Töölön seurakunta on panostanut vierailijoiden palvelemiseen palkkaamalla lisää työntekijöitä.

Marraskuussa ja joulukuun alussa perjantaihin 8.12. saakka Temppeliaukion kirkkoon pääsee koodilla "marraskuu" kaksi yhden hinnalla kirkon aukioloaikoina. Kirkko on auki maanantaista lauantaihin kello 10–17 ja sunnuntaisin kello 12–17, paitsi toimitusten, esimerkiksi kasteen, aikana. Messuihin ja muihin yleisiin kirkollisiin tilaisuuksiin on aina vapaa pääsy.

– Meillä on paljon nähtävää myös helsinkiläisille, joita haluamme erityisesti kutsua käymään! Esimerkiksi Slush-tapahtuman aikaan kirkko on valaistu vaaleanpunaiseksi Slush-tapahtuman teeman mukaisesti ja keskiviikosta lauantaihin on yleensä aamupäiväkonsertteja, Aromaa jatkaa.

Temppeliaukion kirkko rakennettiin vuonna 1969. Lähes siitä saakka se on ollut yksi suosituimpia nähtävyyksiä Helsingissä. Viime vuosina kävijämäärät ovat kasvaneet.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.