null Kesätuulta helluntaista

Kesätuulta helluntaista

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Joh. 3:16

Kesän leppeät tuulet tuovat tullessaan tuoksun kukista ja luonnon vihreästä kasvusta. Helluntai aloittaa kesän juhlat. Tulevana viikonloppuna kokoonnutaan moniin häihin, valmistujaisiin ja perhejuhliin.

Sunnuntaina vietetään myös kirkon syntymäpäivää. Helluntai on kirkkovuoden kolmanneksi suurin juhla pääsiäisen ja joulun jälkeen. Kirkon perustaminen ja Pyhän Hengen lahjoittaminen seurakunnalle aloittivat uuden ajan Kristuksen seuraajien keskuudessa.

Helluntain evankeliumissa (Joh. 3:16–21) meille ovat säilyneet Jeesuksen sanat rakkaudesta. Me emme voi puristaa itsestämme uskoa, vaan kaikki usko Kristukseen on Pyhän Hengen työtä meissä. Saamme jättäytyä Jumalan varaan. Voimme seurakuntana luottaa siihen, että Pyhä Henki on sitoutunut Sanaan ja sakramentteihin. Mekin saamme sitoutua Jumalan Sanaan ja etsiytyä sen äärelle.

Moni kaipaa elämäänsä jotain uutta sisältöä. Sellaista sisältöä, joka lohduttaa, antaa toivoa ja auttaa rakastamaan lähimmäisiä. Aina ei ole helppoa selvästi ymmärtää, mitä elämältä tahdomme. Kyselevä mieli ja nöyryys elämän salaisuuden edessä on myös Jumalan työtä meissä. Siellä, missä hiljaisuudessa ja levossa odotetaan kasvua ihmisenä ja kristittynä, on Jumalan Henki läsnä.

Ympärillämme oleva luonnon kauneus muistuttaa meitä siitä, kuinka kaikki kasvu on Jumalan työtä. Saamme katsoa ylöspäin Jumalan puoleen, sinne mistä kaikki hyvä tulee elämäämme. Helluntain henki on rakkauden mahdollisuus elämässämme.

Ensi sunnuntai on helluntaipäivä. Sen aihe on Pyhän Hengen vuodattaminen. Alttarilla on punainen liina ja kuusi kynttilää. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 68:5–11, Joel 3:1–5, Ap.t. 2:1–13 ja Joh. 3:16–21.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.