null Keskustelemassa ja tivaamassa

Keskustelemassa ja tivaamassa

Ensi sunnuntai on 11. sunnuntai helluntaista. Sen aihe on Etsikkoaikoja. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 81:9–17, 1. Moos. 18:20–32, Hepr. 3:15–19, Matt. 11:20–24.

On mahdotonta, että surmaisit syyttömät yhdessä syyllisten kanssa ja että syyttömien kävisi samoin kuin syyllisten. Ethän voi tehdä niin! Eikö koko maailman tuomari tuomitsisi oikein?

Moos. 18:25

Abraham ei vain keskustele Jumalan kanssa, vaan ryhtyy tivaamaan, kenet tämä armahtaisi ja kenet säästäisi. Samaan tapaan moni muukin saattaa tivata itselleen vaikeisiin kysymyksiin Jumalalta valmiita vastauksia.

Kuinka vääriltä Jumalan ratkaisut, valinnat tai sallimukset joskus tuntuvatkaan. Miksi hän ei anna maailmasta jo pois haluavan ihmisen kuolla, vaan valitseekin nuoren, pienten lasten äidin? Entä miksi ihminen, joka luo läheisilleen hyvää oloa, pahoinpidellään?

Se, mitä maailmassa tapahtuu, tuntuu usein käsittämättömältä ja epäoikeudenmukaiselta. Epäilemme Jumalaa ja syytämme häntä meille ja läheisillemme tapahtuneista vääryyksistä, jopa silloinkin, kun kyse on omista tai toisen ihmisen tekemistä valinnoista. Jäämme ihmettelemään, miksi Jumala valitsi juuri meidät. Vääryyttä on vaikea ymmärtää.

Ristiriitaisista ajatuksista ja tunteista huolimatta voimme aina tukeutua Jumalan selittämättömään viisauteen ja armoon. Saamme kyseenalaistaa asioita ja tapahtumia sekä etsiä ja saada henkilökohtaisia vastauksia.

Voimme kysellä Jumalalta hänen teoistaan ja ratkaisuistaan niin kuin Abraham tekee: ”Minä olen rohjennut puhua sinulle, Herra, vaikka olenkin vain tomua ja tuhkaa.” (Moos. 18:27.)

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.