null Keväänkeveä tuulihattu

Leipurit saivat miettiä, miltä helluntai maistuu.

Leipurit saivat miettiä, miltä helluntai maistuu.

Keväänkeveä tuulihattu

Miltä helluntai maistuu? Raparperitäytteiseltä tuulihatulta, vastaavat Konsta Koistinen ja Jouni Lindblad.

He ovat suunnitelleet Helluntaileivoksen opinnäytetyönään Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa. Heidän käsissään ovat oman leivoksensa saaneet myös adventti, laskiaissunnuntai ja pääsiäinen.

Pääsiäisleivos on suklaahunajatartalet, jota koristaa kristusmonogrammi. Laskiaissunnuntaita juhlitaan pistaasibaklavalla. Adventti maistuu tuoreiden restonomien leivonnaisissa valkosuklaalta, kardemummalta ja mantelilta.

Kyseessä lienevät ensimmäiset tämäntyyppisellä idealla toteutetut leivonnaiset maailmassa.

– Luostarileivoksia toki on, mutta tietylle pyhäpäivälle omistettuja leivonnaisia ei ole tullut tietoomme, Lindblad sanoo.

Suunnittelijat toivovat, että leivoksista muodostuisi uusi perinne, joka leviäisi ympäri Suomen. Tänä helluntaina ainakin Olarin seurakunnassa Espoossa on kirkkokahveilla tarjolla tuulihattuja, joiden sisällä on raparperikreemiä ja päällä helluntainpunainen sokerikuorrutus.

Katso video leivonnaisista ja niiden tekijöistä.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.