null Kevätsiivous

Kevätsiivous

Jeesus meni temppeliin ja ajoi kaikki myyjät ja ostajat sieltä ulos. Hän kaatoi rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkysenmyyjien jakkarat ja sanoi heille: "On kirjoitettu: ´Minun huoneeni on oleva rukouksen huone.´ Mutta te teette siitä rosvojen luolan." Matt. 21:12–13.

Joskus pakolliset asiat ottavat meistä vallan. Näin tapahtui myös Jerusalemin temppelin pihalla.

Paikalla rehotti tuottoisa liiketoiminta. Jumalalle ei voinut uhrata roomalaisia rahoja, koska niissä oli keisarin kuva. Syntyi rahanvaihtajien ammattikunta, sillä rahat oli vaihdettava virallisesti hyväksyttyihin ennen temppeliin astumista.

Järjestelmä oli toimiva ja tunnustettu, mutta häikäilemättömyys otti vallan. Jumalansa eteen saapuvat tavalliset ihmiset olivat joutuneet rahanvaihtajien ja kaupustelijoiden ahneuden ja röyhkeyden kohteeksi. Pyhästä oli tehty alhaista, kauniista likaista. Tämä epäkohta sai Jeesuksen kiivastumaan.

Uskallatko sanoa, että olemme nykyään päässeet eroon rahanvaihtajien pöydistä? Niin arvelinkin, kysymys oli helppo.

Meitä vaaditaan suorittamaan ja venymään liian monessa asiassa välttämättömyyden nimissä. Olisikohan aika tarttua pieniä, heikkoja ja rikkinäisiä ihmisiä kiusaaviin pöydänkulmiin ja aloittaa tämä kevät puhtaalta pöydältä? On kevätsiivouksen aika, jotta usko, toivo ja rakkaus saisivat enemmän tilaa keskellämme.

Jeesus ei ollut nössö. Älä sinäkään ole!

Ensi sunnuntai on palmusunnuntai. Sen aihe on Kunnian kuninkaan alennustie. Alttarilla on violetti tai sininen liina ja kaksi kynttilää. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 22:2–6 tai Ps. 118:26–29, Jes. 50:4–10 tai Sak. 9:9–10, Fil. 2:5–11 tai Hepr. 7:24–27 ja Matt. 21:12–22.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.